AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři mají druhou výhru v řadě

Klára Bártková | 04.11.2022

Liga juniorů nabídla ve 14. kole zápas Chrudimi s Havířovem. V úvodní dvacetiminutovce si svěřenci Jana Křivohlávka vytvořili tříbrankový náskok. Havířovští své vedení postupně navyšovali. V závěrečném dějství se sice trefila i Chrudim, ale na vysoké vedení Havířova už reagovat nedokázala.

Liga juniorů - 14.kolo pá 4.11.20:00
HC Chrudim - AZ Havířov
1:6
(0:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. Gutsu (Kotalík, Pirner) - 4. Makovec (Siekierka, Lipka), 6. Siekierka, 17. Plevka, 32. Siekierka (Plevka), 42. Middleton (Makovec), 44. Urbančík (Lipka, Siekierka). Rozhodčí: Ovsík - Stacho, Kubas. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

HC Chrudim: Červinka (44. Kadlc)– Štrup, Sopoušek, Beran, Pazdera, Dvořák, Vašek, Straka, Vaníček, Vašíček – Štěpánek, Gutsu, Hiemer, Pirner, Jirout, Novák, Dostál, Kotalík, Matýs, Jaša
AZ Havířov: Smolka – Lazár, Wlodara, Bílek, Kosina, Valouch, Brančík, Kreutz – Plevka, Middleton, Kolat, Pohl, Mikula, David, Lajoš, Lipka, Siekierka, Urbančík, Jelének, Makovec

Utkání na chrudimském zimním stadionu odstartovalo ve 20:00. Už po necelých čtyřech minutách se radovali hokejisté AZetu, když po přihrávce Siekierky zamířil přesně za záda domácího brankáře Pavel Makovec 0:1. Při další akci se Mateusz Siekierka s nikým nedělil a gólman Chrudimi znovu inkasoval – 0:2. Havířov se v první periodě prosadil ještě jednou, a to zásluhou Jakuba Plevky0:3.

V prostředním dějství rozhodčí udělil celkem 10 trestných minut. Čtvrtá branka havířovských padla právě v oslabení. Plevka našel připraveného Mateusze Siekierku, který přidal svůj třetí bod v utkání – 0:4.

Vstup do poslední třetiny vyšel lépe černo-modro-bílým, kteří v čase 41:40 vyslali další přesnou střelu, o kterou se postaral Adam Middleton0:5. Domácí sice hodně prohrávali, ale zbraně rozhodně nesložili. Smolka poprvé kapituloval, když na něj vypálil Aleksandr Gutsu1:5. Po dvaceti vteřinách však Havířov opět vedl o 5 branek, Siekierka viděl Lipku, který ještě posunul kotouč na Jakuba Urbančíka1:6.

Junioři si připisují druhou výhru na venkovních kluzištích, do Slezska tak míří tři body. O další body se hokejisté Havířova poperou až 17. listopadu, kdy na domácím ledě přivítají Chomutov.

Youtube