AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři slaví výhru

Klára Bártková | 09.12.2022

K dalšímu zápasu zajížděli havířovští junioři na led brněnské Techniky. Během prvních dvou třetin si hokejisté AZetu vytvořili čtyřbrankový náskok. Před poslední dvacetiminutovkou sice domácí vystřídali gólmany a podařilo se jím snížit na rozdíl tří gólů, ale pak už havířovského gólmana překonat nedokázali. Juniorka se tak domů vrací se třemi body.

Liga juniorů - 21.kolo pá 9.12.
VSK Technika Brno - AZ Havířov
1:4
(0:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Šupa (Růžek, Sladký) – 10. Makovec (Bílek, Lajoš), 24. Plevka (Bílek, Siekierka), 32. Lajoš (Brančík), 40. Urbančík (Brančík, Siekierka). Rozhodčí: Mejzlík – Štěrba, Augusta. Vyloučení: 6:4, navíc E. Pospíšil (TEC) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.  Průběh utkání: 0:4, 1:4.

VSK Technika Brno: Nešpůrek (41. Hnízdil) – Blaško (C), Šupa, A. Pospíšil, Čapka, Svoboda, Juřík – Sever, E. Pospíšil (A), Růžek, Trögner, Szemmelroth, Fornál, Sladký, Líska (A), Adam, Novotný
AZ Havířov: Michalik – Valouch, Kreutz, Maršálek, Brančík, Bílek (A), Lazár – Plevka, Middleton, Lajoš, Siekierka, David, Jelének, Ungr, Mikula, Urbančík (C), Lipka, Makovec (A), Pohl

Po dvou prohrách nastoupili havířovští junioři velice odhodlaně k zápasu proti Technice Brno. Havířovští otevřeli skóre zápasu v 10. minutě, když po přihrávce Lukáše Lajoše a Matěje Bílka zakončoval Pavel Makovec - 0:1

V prostředním dějství byl za nedovolený zákrok vyloučen jeden z domácích hráčů a AZet toho využil. Mateusz Siekierka přihrál Matěji Bílkovi, který ještě posunul kotouč na Jakuba Plevku a lídr kanadského bodování mířil přesně - 0:2. Hosté pokračovali v ostřelování brněnské branky a gólmana Techniky překonal v čase 31:20 Lukáš Lajoš - 0:3. Necelé tři minuty před druhou sirénou byl za úder do oblasti hlavy a krku potrestán domácí Erik Pospíšil, ten od rozhodčích vyfasoval pětiminutový trest a byl vyloučen do konce zápasu. I tuto výhodu Havířov zužitkoval, Jakub Urbančík si našel vhodnou pozici na střelu a vyslal nechytatelnou ránu - 0:4.

Před závěrečnou periodou domácí vyměnili brankáře, impulz to byl nejspíš dobrý, Havířovu už se nepodařilo vsítit žádnou branku. Za Techniku snížil na 1:4 David Šupa, jenže na víc už se Brňané nezmohli. AZet tak proti druhému celku v tabulce vybojoval hodně důležité tři body.

O další body budou svěřenci Jana Křivohlávka bojovat v neděli, kdy na domácím ledě přivítají Vsetín, utkání začíná ve 12:00 v havířovské Gascontrol Aréně. 

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): Od začátku jsme šli za svým cílem, tím bylo bodovat. Měli jsme dobrý pohyb, podařilo se nám využít dvě přesilovky, předvedli jsme obětavý výkon, který byl podpořen i jistým brankářem, za který si z Brna odvážíme tři body.

Youtube