AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Derby s Porubou pro juniory AZetu!

Klára Bártková | 19.02.2023

Druhý ze tří domácích zápasů v řadě odstartoval v Gascontrol Aréně v pravé poledne, junioři AZetu byli v první třetině lepším celkem, nicméně po prvních dvaceti minutách vedla Poruba. Rozhodla však závěrečná perioda, kdy domácí dvěma brankami otočili stav, který už udrželi do konce.

Liga juniorů - 36.kolo ne 19.2.12:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
4:3
(1:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Pohl (Wlodara, Lipka), 29. Plevka (Urbančík, Middleton), 47. Middleton (Plevka, Pohl), 55. Makovec (Bílek) – 17. Hlaváč (Koudelný, Gnap), 18. Wawrzkiewicz (Krčmarský, Stasjuk), 25. Hlaváč (Halata, Krčmarský). Rozhodčí: Tomeček - Vengřín, Veselý. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

AZ Havířov: Smolka – Wlodara, Valouch, Kalina, Kreutz, Maršálek, Bílek (A), Lazár – Makovec (A), Jelének, Urbančík (C), Lajoš, Lipka, Mikula, Plevka, David, Siekierka, Pohl, Middleton
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Kalužík, Řepa, Fišara, Hlaváč (A), Kosina, Shevchuk – Gnap, Chovanec, Stasjuk, Halata (C), Skřipčák, Prokeš, Koudelný, Wawrzkiewicz, Krčmarský

Havířov od začátku první třetiny určoval tempo hry, Poruba se skoro k ničemu nedostávala. Hned po šesti vteřinách pálil z levého kruhu Jakub Urbančík, jenže puk letěl mimo tři tyče, pak si po velkém zaváhání hostující obrany před bránu najel Jakub Plevka, který však zamířil těsně vedle. 

O pár vteřin později dorážel u tyče Pavel Makovec, ale Marek Slíž si prostor u branky pohlídal. Jenže i havířovská obrana předvedla velkou chybu, kdy její přihrávka skončila na hokejce Ondřeje Krčmarského mezi kruhy, hostující útočník ale jen orazítkoval vyrážečku Jakuba Smolky. 

V čase 12:02 domácí zaslouženě otevřeli střelecký účet zápasu, od modré to nejdříve zkusil Olaf Wlodara, nicméně Marek Slíž stihl zasáhnout, jenže kotouč vyrazil přímo na čepel Přemysla Pohla, který pohotově dorážel do brány – 1:0

Havířov měl i nadále velkou převahu, jenže všechna zakončení hostující gólman zastavil, havířovská defenziva znovu chybovala, k zásahu Jakuba Smolky nakonec nedošlo, jelikož puk po střele Matyáše Skřipčáka proletěl nad bránou. 

Poruba měla následně k dispozici přesilovou hru, tu hosté rychle využili, od modré vyslal nechytatelnou ránu nejproduktivnější obránce Poruby Filip Hlaváč1:1. Přesně o dvacet vteřin později si na pravé straně počkal na přihrávku Dawid Wawrzkiewicz, který střelou pod horní tyč zařídil porubské vedení – 1:2.

Byli to znovu hosté, kteří po čtyřech odehraných minutách druhého dějství rozvlnili síť havířovské brány, o podobnou střelu jako v první dvacetiminutovce se postaral Filip Hlaváč1:3

Havířov však dokázal odpovědět, porubská obrana totiž podcenila havířovský útok, do přečíslení šli proto dva domácí útočníci, po přihrávce Jakuba Urbančíka odklidil puk do brány Jakub Plevka2:3

Asi o minutu později zhatil Marek Slíž pěknou akci, kterou si vypracoval Olaf Wlodara, jenž přejel celé hřiště, protáhl se před hostující bránu, do které ale puk neprotlačil. Ve vlastním oslabení mohl AZet vyrovnat, jenže Jakub Plevka vypálil nad klec.

Vyrovnaná hra pokračovala i ve třetí třetině, Marek Slíž musel hned v úvodu dávat pozor, z pravé strany na něj totiž pálil Adam Kreutz, ale hostující brankář své betony sklapl včas. Na světelné tabuli svítil čas 46:25, když Adam Middleton zakončil z mezikruží a vyrovnal na 3:3

I díky přesilovým hrám se chvíli hrálo na jedné straně a chvíli na druhé. Už při hře pět na pět vystřelil od modré Matěj Bílek a Pavlu Makovcovi se tuto ránu podařilo tečovat za záda hostujícího gólmana – 4:3. Poruba to sice v závěru zkusila v šesti, ale nepomohlo jí to.

AZet si připisuje první únorovou výhru, další zápas je na programu v úterý, kdy svěřenci Jana Křivohlávka hostí v havířovské Gascontrol Aréně Šumperk.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): V první třetině jsme byli aktivnějším celkem, i tak jsme ji ale prohráli, celý zápas jsme pak museli dotahovat vedení soupeře, v závěru se nám ale podařil obrat a získali jsme důležité tři body. Kluci šli dnešnímu vítězství naproti a body jsou jim odměnou.

Youtube