AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci sehráli s Třemešnou vyrovnané utkání, ale mají jen bod

Petr Miklas | 02.10.2022

Dnešní utkání ligy dorostu mezi Havířovem a Třemešnou bylo vyrovnané, oba celky vedly. Nejprve vedl domácí AZ díky trefě Konesze, hosté skóre otočili po gólech Kačeny a Hyťhy. Srovnání zařídil opět Konesz a po šedesáti minutách přišlo prodloužení. V něm branka nepadla a rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy. I ty byly vyrovnané, po pěti pokusech na každé straně to bylo 2:2. Nakonec o bodu navíc rozhodl hostující Křepel. Havířov tedy bere z utkání jen bod. Další utkání sehrají dorostenci Havířova v pátek 7.10. na domácím ledě, kde se utká s reprezentací Polska do 16 let.

Liga dorostu - 6.kolo ne 2.10.
AZ Havířov - HC Meteor Třemošná
2:3sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Konesz (Toma, Beleš), 56. Konesz (Bielez, Beleš) – 26. Kačena (Lédl), 46. Hyťha (Štulc), rozh. náj. Křepel. Rozhodčí: Alexandr Kapitanov — Dominik Klimek, Vladimír Hladík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

AZ Havířov: Král – Burgert, Beleš, Zvejška, Jurček "C", Šenkyřik, Drastich, Řehulka – Bielesz, Makula, Jarolím, Barnošák, Ščerba "A", Morillas, Konesz, Sedlák, Lacina, Toma
HC Meteor Třemošná: Maňas – Šnajdr, Hyťha, Holý, Štulc "A", Šimon – Křepel, Matoušek, Fehér, Kubový "C", Kubica, Smolek, Lédl, Kačena, Jurčík

Dorostenci AZetu šli rychle do vedení, když se v polovině 3. minuty po vyhraném buly prosadil Filip Konesz. Krátce po něm pálil Bielesz, Maňasovi puk vypadl a kutálel se vedle levé tyče jeho branky.

Další šanci Havířova měl v 7. minutě Zvejška, jenž se prokličkoval před Maňase, ale puk po jeho prudké střele letěl mimo levou tyč branky Třemošné.

Hosté se dostali k šancím až ve druhé polovině třetiny. Nejprve se Kubový obtočil kolem branky a snažil se zasunout puk k levé tyči Královy branky, domácí gólman se ale stačil přesunout včas. Krátce po něm Křepel orazítkoval pravou tyč Královy branky. Nic dalšího už se nestalo a po dvaceti minutách tak AZ vedl 1:0.

Domácí hráči mohli skórovat i na začátku třetí třetiny, když se Makula dostal k puku v mezikruží a měl dost času zamířit, ale Maňas zasáhl levým betonem a puk vyrazil.

Na začátku 26. minuty tak mohl vyrovnat Jakub Kačena, jenž mířil přesně do pravého horního růžku Královy branky. V polovině utkání mohl jít Meteor do vedení, když Hyťha zasunoval puk do odkryté branky, ale Král se stačil přesunout a levým betonem puk zastavil.

Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého neudálo a po dvou třetinách byl stav 1:1.

Meteor se ve třetí třetině dostal do vedení, když se na začátku 46. minuty prosadil Martin Hyťha. Hosté mohli své vedení pojistit, jenže Křepela i Kubového zastavil Král.

V 56. minutě AZ využil přesilovku, exekutorem byl Filip Konesz. O minutu později pak domácí Morillas orazítkoval levou tyč Maňasovy branky. Po šedesáti minutách to bylo 2:2 a šlo se do prodloužení.

V něm branka nepadla, i když hosté hráli dvě přesilovky. Nejblíže vstřelení gólu byl hostující Fehér, jenž poslal puk do levé tyče Královy branky.

Rozhodnutí o vítězi tak přinesly až samostatné nájezdy. V samostatných nájezdech se oba celky trefily dvakrát a rozhodnutí přinesla až přesná střela Daniela Křepela. Hosté si tak odvážejí dva body, AZ se musí spokojit s jedním.

Další utkání sehraje dorost AZetu na vlastním ledě v pátek 7.10. od 18:00, kdy se utká s reprezentací Polska do 16 let. 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (AZ Havířov): 

My jsme věděli, že soupeř měl v nohách těžké včerejší utkání ve Vsetíně a chtěli jsme je utahat a dorazit dobrým pohybem a agresivním forcekem. Nevím, jestli se nám to podařilo a nebo soupeř zaspal jen začátek utkání, ale to fungovalo jen do té doby, než jsme dali první gól a pak se hra vyrovnala a přelévala ze strany na stranu. V téhle fázi mi připadalo, že těžký zápas za sebou máme spíše my a ne soupeř. Nešly nám nohy, chyběla přesná nahrávka a soupeř z toho hrozil nebezpečnými protiútoky. My jsme byli ve druhé třetině dvakrát sami před soupeřovým brankářem, ale bohužel neproměnili a soupeř pak ve 3. třetině z protiútoku trestal. Bylo vidět na klucích, že dřou a snaží so o vyrovnání, šlo to ale přes hráče Tremošné velmi těžko. Nakonec jsme ale dobrým důrazem pred brankou puk dotlačili za soupeřova brankáře a zápas tak došel do prodloužení. V něm byl soupeř aktivnější i díky přesilovým hrám a nás 2 krát od předběžného konce utkání zachránila branková konstrukce. V nájezdech se říká, že to je vabank a o štěstí, ale ono to tak vždy není a nám hráč, tuším s číslem 4, Daniel Křepel ukázal, že to je hodně i o umění a své dva nájezdy s přehledem proměnil a rozhodl tak, že druhý bonusový bod si domů bohužel pro nas odvezou hráči Tremošné. Tím chci souperi pogratulovat a naším klukům poděkovat za bojovnost.

Youtube