AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost v Chrudimi neuspěl

Klára Bártková | 14.10.2022

V rámci devátého kola Ligy dorostu se havířovští dorostenci představili v Chrudimi. Havířov sice v první třetině dokázal smazat jednogólové manko, ve druhé periodě dokonce chvíli vedl, jenže pak se domácím podařilo vyrovnat. Necelých třicet minut před závěrečnou sirénou přidala Chrudim třetí branku, na kterou už hokejisté AZetu nedokázali odpovědět. Havířovští se tak do Slezska vrací s prázdnou.

Liga dorostu - 9.kolo pá 14.10.
HC Chrudim - AZ Havířov
3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Mandys (Dvořák, Vlček), 38. Jedlička (Černý, Vlček), 60. Mandys – 16. Morillas (Lacina), 33. Morillas. Rozhodčí: Raška - Pešková, Kopecký. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Chrudim: Pithart — Paulíček, Novosad, Vlček (C), Pamánek, Krejčík, Labašta — Kábele, Dvořák, Mandys, Drahoš, Jedlička (A), Vítek, Černý, Prostřední , O. Král, Langer, Hrubý
AZ Havířov: V. Král — Burgert, Beleš, Jurček (C), Krpec, Drastich, Zvejška — Bielesz, Makula, Jarolím, Barnošák, Ščerba (A), Morillas, Konesz, Sedlák, Lacina, Toma (A), Kósa

Do zápasu vstoupil aktivněji Havířov, který si vypracoval několik dobrých šancí, nedokázal je však využít. Byli to naopak domácí, kteří v čase 05:45 otevřeli skóre utkání, když se prosadil Lukáš Mandys 1:0. AZetu se podařilo vyrovnat, když si chrudimský gólman nedokázal poradit se zakončením Romana Morillase 1:1.

V prostředním dějství byli rychlejší hráči Chrudimi, ale ani oni dobré příležitosti neproměňovali. Na branku si fanoušci museli počkat až do 33. minuty, kdy se podruhé v zápase trefil havířovský Roman Morillas 1:2. Vedení Havířova ale příliš dlouho netrvalo, o pět minut později totiž pálil domácí Martin Jedlička, a tak se šlo do kabin za stavu 2:2.

O tom, že tři body zůstanou v Chrudimi, rozhodl v závěru utkání druhou trefou v zápase chrudimský Lukáš Mandys3:2.

V neděli vyjedou havířovští dorostenci k dalšímu utkání, které se odehraje na půdě brněnského Warriorsu.

Ohlasy k utkání



Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): I přes dlouhou cestu jsme měli dobrý vstup do utkání, ale bohužel z více gólových příležitostí jsme v první třetině proměnili jen jedinou. Naopak ve druhé třetině jsme si zbytečně komplikovali hru v našem obranném pásmu, domácí zvýšili aktivitu, důraz, lépe bruslili, tím nás dostali pod tlak a byla jen otázka času, kdy budeme inkasovat. Po druhé dvacetiminutovce jsme mohli být rádi, že jsme šli do šaten za nerozhodného stavu 2:2. Paradox je, že v první třetině jsme byli aktivnější my a museli jsme dotahovat jednobrankové manko. Ve druhé třetině to bylo zase naopak, kdy nás domácí přehráli ve všech činnostech, ale do vedení jsme šli my. Ve třetí části jsme se vrátili ke hře z první třetiny, určitě jsme nebyli horším týmem. Kalich hořkosti jsme si vypili asi za druhou třetinu a neproměněné šance, kdy se utkání blížilo k prodloužení a my 27 vteřin před závěrečnou sirénou inkasovali z nahození ze středního pásma. Tím se rozhodlo, že všechny body do tabulky zůstanou v Chrudimi. Tím musím domácím samozřejmě pogratulovat. Bylo to pro nás kruté a těžko se to vstřebává. Jet takovou dálku a prohrát tak kuriózním gólem, ale je to sport a v něm to tak prostě bývá. Na nikoho určitě nemůžu být negativní, protože všichni včetně brankáře podali kvalitní výkon, na který musíme navázat v nedělním utkání a jet se do Brna poprat o všechny body.

Youtube