AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířovští dorostenci porazili fotbalovým skóre polské mládežníky

Lukáš Jandora | 26.02.2023

Do Havířova přijeli v rámci 34. kola Ligy dorostu mládežníci z Polska, konkrétně jejich výběr U16, který Ligu dorostenců letos v Česku hraje. Kdo čekal gólové hody, ten se bohužel nedočkal, utkání skončilo ryze fotbalovým skóre.

Liga dorostu - 34.kolo ne 26.2.13:00
AZ Havířov - Polsko 16
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Kósa (Makula, Barnošák). Rozhodčí: Hranoš — Klimek, Vojtášek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Průběh utkání: 1:0.

AZ Havířov: Žbánek (Král) – Bortoli, Szarowski, Šenkyřík, Jurček, Beleš, Burgert – Toma (C), Lacina, Kósa, Konesz, Morillas, Ščerba (A), Barnošák (A), Jarolím, Makula, Bielesz
Polsko 16: Tyczyński (Jaworski) – Bak, Hanzel (C), Blazej, Kuklinski, Wojciechowski, Mościcki, Bieda – Borys, Guminski, Lojas, Majerczyk, Klucznik, Zajac, Stolarski (A), Drabik, Myszka, Ziober

V první třetině hra rychle plynula, málo se přerušovalo, příliš střel na bránu, natož nebezpečných, jsme neviděli. Stejný trend byl k vidění i v periodě druhé. Nehrál se příliš líbivý hokej, šancí velmi málo, brankáři byli prakticky bez práce.

A tak se skóre utkání měnilo až v 51. minutě, na žádnou nebezpečnou šanci to nevypadalo, však po nepřehledné situaci na brankovišti, kde bylo několik hráčů a nikdo pořádně nevěděl, kde je kotouč, jej za záda hostujícího gólmana zasunul Marcus Kósa - 1:0.

Do konce zápas už další branka nepadla, hostující nápor se nekonal, i když jednu gólovku si ještě Poláci vypracovali. Však na druhou stranu se nedostali ani ke hře bez gólmana, domácí tak zvítězili hubeným a fotbalovým skóre 1:0, Stanislav Žbánek si připsal čisté konto.

Další utkání sehrají havířovští dorostenci v pátek v Břeclavi.

Youtube