AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci v prvním zápase play down padli v prodloužení

Klára Bártková | 10.03.2023

V páteční podvečer odstartovala v Gascontrol Aréně záchranářská mise dorostenců, ti po základní časti musejí bojovat v play down, které se hraje na tři vítězná utkání a naším soupeřem je Náchod. Úvodní utkání série nabídlo vyrovnaný souboj, jenže co z toho, když z něj po prodloužení odešli vítězně hosté…

Liga dorostu - 0.kolo pá 10.3.17:30
AZ Havířov - HC Náchod
2:3p
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Szarowski (Jarolím), 53. Makula (Bielesz, Bortoli) – 27. Daniel (Karal, Bohuněk), 57. Šedivý (Frolík, Karal), 61. Šedivý (Daniel, Krögler). Rozhodčí: Vaněk - Bartek, Frais. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

AZ Havířov: Král – Szarowski, Šenkyřik, Bortoli, Krpec, Burgert, Jurček – Kósa, Konesz (A), Ščerba (A), Barnošák (C), Jarolím, Makula, Ptáček, Lacina, Bielesz
HC Náchod: Beránek – Karal, Flaška, Podškubka, Krögler (A), Kysilka – Daniel, Kulhánek, Bohuněk, Vokolek, Šedivý (C), Pavel, Špetla (A), Frolík, Štěpnička, Drábek

Havířovští byli od prvních vteřin tím celkem, který hrál aktivněji, na gólmana Náchoda šlo několik střel, za zmínku stojí určitě ta z deváté minuty od Dominika Bielesze, hostující brankář ji však chytil.

Do dobré pozice se dostal i Michal Flaška, na kterého zívala odkrytá klec, nicméně Viktor Král se stihl pohotově vrátit. Diváci se museli spokojit jen se šancemi, žádná branka totiž v prvním dějství k vidění nebyla.

Hned po zahájení prostřední části se k bráně přemístil Václav Šedivý, havířovský brankář však jeho záměr překazil, skóre se proto ani v tuto chvíli neměnilo. O chvíli později vyrazil na druhou stranu Jakub Jarolím, ale Jakub Beránek znovu zasáhl. 

Náchod mohl jít do vedení ve 25. minutě, kdy už to vypadalo, že Viktor Král pokus Adama Daniela mezi betony neudrží, při domácím brankáři ale stálo štěstí. V čase 26:05 už tomu tak nebylo, Adam Daniel si totiž výborně zpracoval kotouč před bránou a Viktor Král poprvé v zápase inkasoval - 0:1

Šanci na zvýšení hosté odmítli, souhra Adama Daniela a Matyáše Bohuňka nakonec branku neohrozila. AZetu se ale podařilo zareagovat, po ráně Ondřeje Szarowskeho z levého kruhu došlo k vyrovnání - 1:1. V uplynulých čtyřiceti minutách se nic výraznějšího nestalo, do závěrečné periody se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina začala hodně opatrně, první nebezpečná akce byla k vidění skoro po deseti minutách, kdy se Robin Štěpnička dostal do úniku, ale Viktor Král jeho zakončení vytěsnil. Havířov zahrával přesilovou hru a před brankou Náchoda vznikl velký zmatek, kterého využil Wiktor Makula, jenž svou dorážkou poslal AZet do vedení - 2:1

Jenže toto skóre moc dlouho nevydrželo, hosté se všemi silami snažili vyrovnat a podařilo se jim to, Viktor Král si nepohlídal místo nad ramenem, kam zamířil Václav Šedivý - 2:2.

Zápas sice dospěl až do prodloužení, to však moc dlouho netrvalo, za hosty totiž v čase 60:17 rozhodl Václav Šedivý - 2:3p.

Možnost na vyrovnání série budou mít svěřenci Marka Pavlačky už zítra, druhý zápas startuje ve 14:00 v havířovské Gascontrol Aréně.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (AZ Havířov): Byl to klasický barážový zápas, kde obě mužstva věděla o co jde. My tu sérii chtěli samozřejmě dobře vykopnout, troufnu si říct, že i kluci si za tím šli, byli po většinu zápasu aktivnější, ale to v takových vyrovnaných zápasech bohužel nestačí. Delší dobu nás trápí koncovka a tím si v takových zápasech nemůžeme dovolit chybovat, protože jsme za to většinou potrestáni gólem. Dnes se to opět potvrdilo a zápas rozhodly naše nevyužité šance a přesilovky. Pak zbytečná oslabení v závěru utkání, které soupeř narozdíl od nás využil a proto první zápas v sérii si vybojovali hosté z Nachoda. Zítra je nový den a nový zápas, my se musíme hlavně z toho otřepat, poučit a sérii v zítřejším utkání vyrovnat. 

Youtube