AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost nedal Valašskému Meziříčí šanci a má další vysokou výhru

Klára Bártková | 28.10.2023

V den státního svátku čekalo havířovské dorostence další kolo Regionální ligy dorostu. Po první třetině sice AZet vedl jen o jednu branku, jenže pak nasadil úplně jiné tempo a střílel jednu branku za druhou. Domácí se trefili jen jednou, a tak Havířov zvítězil 8:1.

Regionální liga dorostu - 9.kolo so 28.10.12:00
HC Bobři Valašské Meziříčí - AZ Havířov
1:8
(0:1, 0:6, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Hrdý (Mikulka) – 4. Ptáček (Bialy, Vudarčík), 28. Šebesta (Bialy, Ovčaři), 30. Ptáček (Kůrka, Michalík), 32. Kajzar (Bialy, Bolek), 36. Bialy (Kanich), 38. Michalík (Barteczek, Bialy), 39. Michalík (Bialy), 51. Czerný (Michalík). Rozhodčí: Fiedler - Bambuch, Krátký. Vyloučení: 4:2, navíc Hofmann (VAL) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Rajnoch (41. Souček) — Koláček, Březovjáková, Mikulka — Hrdý, Veselá, Mucska, Gregorčík, Maliňák, Vrba, Hofmann, Pekař, Fabián, Církva, Navrátil
AZ Havířov: Ovčaři — Brecher, Barteczek, Bystroň, Kůrka, Mikl, Vudarčík, Burgert — Šebesta, Bolek, Ptáček, Šlampiak, Czerný, Kanich, Kajzar, Bialy, Michalík, Vrůbel

Na úvodní branku utkání nemuseli diváci čekat dlouho, protože už v čase 03:13 se poprvé prosadil Matěj Ptáček - 0:1. Nicméně čekání na další gól už bylo mnohem delší. Skoro v polovině utkání hosté zvýšili své vedení, když po přihrávce Bialeho zakončil Michal Šebesta - 0:2.

V tu chvíli se aktivita AZetu zvýšila a do brány Valašského Meziříčí začal padat jeden gól za druhým. Další přesnou trefu si připsal Matěj Ptáček - 0:3 a malou chvíli poté pálil také David Kajzar - 0:4. Hosté od své hry neustoupili, a tak se ve druhé dvacetiminutovce mohli radovat ještě třikrát. 

Na 0:5 nejdříve dával Mateusz Bialy. Dvě branky před druhou sirénou pak navíc přidal Marek Michalík - 0:7. Gólman AZetu sice svou neprůstřelnost neudržel, nicméně inkasoval jen jednou, to když na něj zamířil Tomáš Hrdý - 1:7. A o necelou minutu později upravil na konečných 1:8 Kristián Czerný - 1:8.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Do Valašského Meziříčí jsme dnes jeli potvrdit roli papírového favorita a prodloužit vítěznou šňůru. V první třetině jsme si ale mysleli, že to půjde samo, ale ono to samo nejde nikdy, ještě navíc když je soupeř houževnatý a má slušně zvládnuté obranné pásmo. Takže po první třetině jsme do kabiny odcházeli s jednobrankovým náskokem. Kluky jsme o přestávce museli probudit a druhá dvacetiminutovka už vypadala mnohem lépe. Zrychlili jsme pohyb, nahrávky a měli spoustu střel, tím jsme se dostali do několika šancí a odměnou bylo 6 vstřelených gólů do domácí branky. Do poslední periody jsme opět nastoupili s přehnaným uspokojením a upustili jsme od toho, co fungovalo v prostřední části. Každopádně jsme splnili to, s čím jsme do Valašského Meziříčí jeli, takže pro nás to jsou další tři cenné body a já za to klukům samozřejmě gratuluji.

Youtube