AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci porazili Opavu

Klára Bártková | 19.01.2024

V pátek odpoledne čekal havířovské dorostence zápas proti Opavě. V úvodní periodě sice žádná branka k vidění nebyla, nicméně v prostředním dějství si svěřenci Marka Pavlačky vytvořili tříbrankový náskok, ke kterému v poslední dvacetiminutovce přidali ještě další tři branky.

Regionální liga dorostu - 25.kolo pá 19.1.16:30
HC Slezan Opava - AZ Havířov
0:6
(0:0, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Burgert (Kajzar), 25. Bolek (Vrůbel), 39. Bystroň, 55. Šima (Šebesta, Ptáček), 56. Vrůbel (Bolek, Šebesta), 59. Kanich (Bolek, Šima). Rozhodčí: Šafarčík - Cygal, Binar. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:6.

HC Slezan Opava: Mikulec - Kohut, Celta, Uvíra, Richter, Harasim, Suchánek, Grigarčík - L. Suchánek, Václavek, Glos, Římský, J. Suchánek, Vojkuvka (C), Benš, Ciminga
AZ Havířov: Ovčaři - Vudarčík, Burgert, Mikl, Bystroň, Šima, Kubálek - Kůrka, Bolek, Michalík, Šebesta, Bialy, Kajzar, Kanich, Vrůbel, Šlampiak (C), Ptáček (A)

Opava měla v první třetině dvě přesilové hry, nicméně ani jednu nedokázala využít. Havířovští dorostenci však početní převahu zužitkovali, v úvodu druhé třetiny se totiž trefil Adam Burgert0:1. Neuběhla ani minuta a AZet skóroval znovu, v čase 24:22 se prosadil Daniel Bolek0:2. Na konci druhé třetiny pak na 0:3 dával Štěpán Bystroň.

Skóre se měnilo až v 55. minutě, kdy se po přihrávce Šebesty podařilo skórovat Patriku Šimovi0:4. Opavského brankáře zanedlouho překonal i Matouš Vrůbel0:5 a na konečných 0:6 upravil v čase 58:59 Richard Kanich

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dnes nás čekal soupeř, který je jedním z kandidátů na postup do nadstavbové části. Do Opavy jsme tedy jeli s určitým respektem, ale také jsme se na zápas těšili. Hned od prvního buly bylo vidět, o co domácím jde. Vlétli na nás s velkou vervou, nasazením a měli výborný pohyb. Tím nám nedali žádný prostor a skoro celou první třetinu měli optickou převahu, dostali se také do několika šancí, se kterými si ale naštěstí poradil náš brankář, což byl základ k pozdějšímu úspěchu. My se v první dvacetiminutovce srovnávali s menšími rozměry kluziště a trochu horší kvalitou ledu. Ale do druhé už jsme měli dobrý vstup, kdy jsme dali dva rychlé góly a postupně jsme zápas přebírali do našich rukou. V poslední třetině jsme pokračovali v dobrém výkonu, přidali další góly a zaslouženě si z těžkého utkání odvezli cenné tři body. Všem klukům samozřejmě patří velké díky a gratulace za dobře odvedenou práci.

Youtube