AZ Havířov

První zápas v Chomutově nevyšel, šance na reparát je zítra

Michal Farmačka | 21.04.2024

Série se za stavu 1:1 na zápasy přemístila do Chomutova. První zápas přinesl 5 branek a další dva kanadské body Viktora Hübla. Chomutov za vítězstvím dotlačila aréna, ve které dnes bylo 4114 diváků. Havířov se zítra pokusí o vyrovnání séire.

2. liga - 0.kolo ne 21.4.17:30
Piráti Chomutov - AZ Havířov
4:1
(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. T. Svoboda (Kadeřávek), 23. Jouza (Veselý, Putz), 24. Zajíček (Kadeřávek, Hübl), 60. T. Svoboda (Hübl, M. Tůma) – 30. Klimša (Karafiát). Rozhodčí: Obadal, Sýkora – Polák, Hradil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4114.  Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Piráti Chomutov: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Havel (A), Záruba, Váchal, Seemann – T. Svoboda, Hübl (C), Zajíček – J. Svoboda, Eret, M. Tůma – Veselý, Putz, Jouza – Mála, T. Koblížek, Chrpa (A).
AZ Havířov: Sachr (24. Šimonů) – Valenta, Michálek, Havlík, Ščurek, Ševčík, Ficek, Vosátko – Klimša (A), Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas (C), Bednář – Antoníček, Ćmiel, Mrva (A) – Kratochvil, Spratek, Tvrdý – Pavlík.

Na začátku, ale i v průběhu první třetiny, byli chomutovští hokejisté aktivnější, ale střely, které vyprodukovali zlikvidoval Sachr. Velmi dobrou šanci měl potom Chrpa, který v 7. minutě dobře projel do útočného pásma, předával Jouzovi, ale ten tváří v tvář proti Sachrovi neuspěl.

Po takhle dobrém vstupu do třetiny bylo jasné, že Chomutov bude blíže první branky v zápase. Při dvojité přesilovce, kdy byl nejdříve vyloučen Antoníček za hrubost a Klimša za vysokou hůl, si na vrcholek kruhu vytáhl puk Tadeáš Svoboda a přesnou střelou na levé rameno Sachra otevřel skóre.

Za minutu mohl Petr Antoníček vyrovnat, ale jeho samostatný únik v oslabení vychytal Altrichter vyrážečkou. Vzhledem tomu, že Havířov neproměnil tuto šanci, byli po první třetině spokojenější domácí, kteří vedli 1:0.

Na začátku druhé třetiny přišly těžké časy pro AZet. Během 80 sekund lovil Sachr dvakrát puk ze své sítě. Nejdříve v signalizované výhodě dorazil puk do branky Daniel Jouza. Poté za 80 sekund skóroval Jakub Zajíček, který dostal přihrávku před bránu a nikým nehlídaný vystřelil Chomutovu tříbrankové vedení. Toto byly poslední chvíle v brance pro Davida Sachra, kterého po třetím gólu vystřídal Daniel Šimonů.

Alespoň menší úsměv na tváři vyčaroval Havířovu David Klimša, když po vyhraném vhazování Jiřího Karafiáta prostřelil poprvé v zápase Altrichtera.

Havířovu nepomohla ani dvojnásobná přesilovka a po dvou třetinách bylo skóre v Rocknet aréně příznivější pro domácí Chomutov, který si dvěma góly udělal pohodlný polštář ve skóre, a vedl 3:1.

Na začátku posledního dějství se do výborné příležitosti dostal kapitán domácích Viktor Hübl, Šimonů se ale stihl velice rychle přemístit od tyčky k tyčce. Sice byl před polovinou třetiny vyloučen Matouš Ćmiel, Havířov dokázal vyhazovat puky z pásma a přežít oslabení.

Minutu před koncem řádné hrací doby to AZet zkusil bez brankáře. Jenomže chyba na útočné modré čáře, 6 sekund před koncem, znamenal útočný výpad pro dvojici Martin Tůma a Tadeáš Svoboda. Tůma nejdříve zmátl bránícího hráče kličkou, přesně pro to, aby přihrál na Svobodu, a ten se sám před prázdnou bránou nemýlil, 4:1.

Havířov prohrál úvodní zápas v chomutovské Rocknet aréně 4:1 a šanci na reparát bude mít již zítra v 17:30. Viktor Hübl by se dal nazvat havířovským katem, v tomto zápase si připsal další dvě asistence a celkem ve finále už má 1 gól a 4 asistence. 

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov) - Neměli jsme dobrý vstup do utkání, soupeř byl v prvních deseti minutách aktivnější. Chyběl nám lepší pohyb a hra s kotoučem. V druhé třetině se to zlepšilo, ale chybovali jsme na modré čáře a soupeř toho využil. Mrzí mě nevyužitá přesilovka pět na tři, pořád chybělo dost času do konce. Věřím, že zítra to bude lepší.

Youtube