AZ Havířov

Mladší dorost zahájil výhrou ve Zlíně

Tomáš Vlček | 12.09.2011

Úvodní kolo ELIOD Servis extraligy mladšího dorostu zavedlo hráče AZetu na led PSG Zlín. A byla to premiéra velice úspěšná neboť havířovští i přes z počátku nepříznivý průběh utkání jeho skóre otočili ve svůj prospěch a nakonec si domů vezou všechny tři body za vítězství 4:2.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 1.kolo ne 11.9.12:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
2:4
(1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Valášek (Hladiš, Vyoral), 27. Pavlůsek (Řezníček) - 19. Fejko (Spratek), 31. Bednář (Fejko, Pořízek), 37. Fejko (Bednář), 59. Pořízek (Bednář). Rozhodčí: Šiška - Wesley, Knap. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
PSG Berani Zlín: Haloda - Kobylík, Kolařík, Peška, Procházka, Váša, Žůrek, Řezníček - Bumbál, Hladiš, Pavlůsek, Valášek, Vyoral, Werbik
AZ Havířov: Šimeček - Bahounek, Heinzl, Ďurkáč, Kiss, Medve, Mušuka, Trombik - Bednář, Beneš, Fejko, Holeš, Kotala, Kurovský, Polak, Pořízek, Puffer, Spratek, Stružík

Utkání dvou loňských sousedů v tabulce přineslo z počátku hru ve vysokém tempu, ale s řadou nepřesností. Obě mužstva dostala také možnost zahrát si přesilovku, ale ani tady se hráčům příliš nedařilo. Do vedení se nakonec jako první dostali domácí, když v 16. minutě využil souhru s Hladiše s Vyoralem střelec Lukáš Valášek. Jenže naštěstí pro AZet se už za 3 minuty trefil ve vlastním oslabení Kryštof Fejko a bylo srovnáno.

V prostřední části hry už Zlínští v přesilovce uspěli. Konkrétně na počátku 27. minuty využili vyloučení dvou havířovských a opět se dostali do vedení - 2:1. Ovšem i tentokrát si hráči AZetu s odpovědí celkem pospíšili a v 31. minutě i oni využili přesilovku. Po spolupráci Fejka s Pořízkem vyrovnal Lukáš Bednář. Navíc za dalších 6 minut korunoval svůj výborný výkon druhým gólem Kryštof Fejko a AZet šel poprvé v zápase do vedení.

V závěrečné třetině se domácí sice snažili skóre srovnat, ale havířovská obrana v čele se spolehlivým brankářem Kamilem Šimečkem jim skórovat již nedovolila. Navíc když Zlín sáhl v závěru utkání ke hře bez brankáře, potvrdil výhru Havířova brankou do opuštěné klece Radek Pořízek.

Ohlasy k utkání


Darek Stránský (HC AZ Havířov): Utkání mělo celkem vyrovnaný průběh. Soupeř měl sice více střel, ale brankář Šimeček nás držel. Dokázali jsme využít nabídnuté šance a to rozhodlo. Závěr utkání byl vypjatý, soupeř měl velký tlak, ale my jsme to ustáli. Hráče chválím za zodpovědný a bojovný výkon, podtržený samozřejmě produktivitou Fejka a Bednáře.

Youtube