AZ Havířov

Mladší dorost vybojoval v Olomouci cenný bod

Tomáš Vlček | 27.11.2011

Po divoké přestřelce v minulém zápase doma s Vítkovicemi (7:9), byl i další zápas havířovských mladších dorostenců bohatý na branky. Na ledě Olomouce jich padlo celkem 11. V základní hrací době se oba týmy trefily pětkrát a tak se muselo jít do prodloužení. V něm díky brance v přesilovce už byli úspěšní jen domácí a do Havířova tak putuje po prohře 5:6 v prodloužení velmi cenný bod.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 16.kolo ne 27.11.13:30
HC Olomouc - AZ Havířov
6:5p
(2:2, 1:2, 2:1- 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Medek (Kropáč), 18. Sázel (Šoustal T., Rašner), 33. Horák J. (Kropáč, Medek), 42. Pavlovský (Šoustal T.), 51. Pavlovský (Kropáč, Rašner), 63. Kropáč (Rašner) – 9. Pacas (Trombik), 16. Fejko (Bednář), 33. Polak (Pacas, Heinzl), 34. Pacas (Spratek, Polak), 52. Fejko (Pořízek). Rozhodčí: Cik – Novotná, Štreitová. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.
HC Olomouc: Sroka – Rašner, Kolovrátník, Klvaňa, Hrabica, Škoda, Zelený – Kropáč, Malý, Štefka, Dittrich, Pavlovský, Horák J., Medek, Sázel, Přibylová, Šoustal T.
AZ Havířov: Šimeček – Ďurkáč, Chroboček, Kiss, Medve, Trombik, Heinzl – Spratek, Pořízek, Fejko, Kurovský, Pacas, Holeš, Polak, Beneš, Bednář.

V první části byli mírně aktivnější hosté z Havířova. Do vedení se přesto dostala Olomouc. Ve 4. minutě využil přečíslení dvou na jednoho po Kropáčově přihrávce Robin Medek.

Jenomže hosté dokázali skóre otočit. Nejprve v 9.minutě Srokovi proklouzlo do sítě nahození Lukáše Pacase od modré čáry, za sedm minut se pak střelou z mezikruží prezentoval Kryštof Fejko a Havířov vedl.

Ovšem Hanáci odpověděli ještě do přestávky. V přesilové hře zcela vyšachovali soupeřovu obranu a Roman Sázel zakončil do prázdné.

I v prostřední části měli hokejisté AZetu navrch. Branky padly tři, a všechny během sedmdesáti vteřin v 33. a 34. minutě. Nejprve se šikovnou tečí prosadil Erich Polak, ale pak hned vzápětí srovnal Jiří Horák.

AZet šel naposledy v zápase do vedení, když hrál prakticky ve čtřech, protože jeden z jeho hráčů odjížděl zraněný na střídačku. Přesto dokázal skórovat, když se podruhé v zápase trefil Lukáš Pacas.

Na začátku třetí periody Olomouc srovnala při hře čtyři na čtyři. Po vyhraném buly se do šibenice trefil Matěj Pavlovský. Ten stejný hráž pak necelých deset minut před závěrečnou sirénou stál na konci další pohledné kombinace a domácí šli po dlouhé době do vedení.

Hosté hned vzápětí kontrovali, když na 5:5 srovnal Kryštof Fejko. Další gól v základní hrací době nepadl, přestože Hanáci přebrali otěže a byli lepší. Na řadu se tak dostalo prodloužení.

V něm se havířovští hokejisté dopustili lehkého faulu, za který museli pykat. V přesilové hře se totiž tečí Rašnerovy střely od modré prosadil Jan Kropáč a rozhodl tak, že dva body zůstanou v Olomouci, zatímco jeden poputuje do Havířova.

Ohlasy k utkání


Marián Takáč (HC Olomouc): Po dnešním výkonu jsme spokojeni se dvěma body. Ze začátku jsme hráli dobře, dokázali jsme si vytvořit několik šancí. Bohužel jsme je ale nevyužili, což byla chyba, protože i takový soupeř, jako je Havířov, který je o několik bodů pod námi, nás dokáže potrápit, což se také i stalo. Gólman nám moc nepomohl, i když obránci mu to příliš moc neusnadňovali. Dělali jsme vzadu příliš moc chyb, zbytečně jsme si hráli s pukem v obranné třetině.


Darek Stránský (HC AZ Havířov 2010): Kluci hráli dobře, bojovali. Byl to vydřený a pro nás velmi důležitý bod. Myslím si ale, že v zápase byly některé zbytečné fauly, které potom začal pískat i rozhodčí. Zpřísnil metr a to nám nevyhovovalo. Kdyby byl rozhodčí trochu benevolentnější, tak naši kluci měli navrch a mohli vyhrát. Kluky ale musím pochválit, Olomouc má totiž dobrý tým. Výsledek je zasloužený pro obě strany.

Youtube