AZ Havířov

Juniorku srazila vlastní nedisciplinovanost

Petr Miklas | 26.11.2010

H A V Í Ř O V - Junioři Azetu prohráli pojedenácté za sebou, hlavním důvodem byla jejich nedisciplinovanost a neschopnost prosadit se v přesilových hrách. Naopak Sparta využila 5 přesilovek a po většinu času měla zápas pod kontrolou. Dnešní utkání začalo v bouřlivé kulise, která však s nepříznivým vývojem utichala a po první třetině se vrátil do haly pouze zlomek diváků. Sparta po dvou třetinách vedla 4:0, ve třetí části pak zvýšila na rozdíl pěti branek. Poté si zbylá hrstka diváku konečně mohla zakřičet gól, když snižoval Pechanec. Havířov se snažil utkání zdramatizovat, a po snížení na 7:3 se mu naskytla příležitost, když dostal další výhodu přesilové hry. Sparta si vzala oddechový čas, což mělo na Sparťanské dobrý vliv, neboť ve vlastním oslabení zvýšili na konečných 8:3.

Extraliga junioři - 27.kolo pá 26.11.
AZ Havířov - HC Sparta Praha
3:8
(0:2, 0:2, 3:4)
Branky a nahrávky: 48. Pechanec (Puffer, Mráz), 53. Mráz (Pechanec), 55. Včíslák (Mach) - 6. Veselý (Forman), 16. Hampl (Puna), 26. Žovinec (Dvořák), 34. Dvořák (Žovinec), 42. Forman (Kniazev, Sobotka), 49. Rubeš (Eis, Drvota), 53. Kolář (Rubeš, Eis), 56. Forman (Kniazev, Sobotka). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:7 navíc Jindřich 5 min.+do konce utkání a Miczek 10 min osobní trest (oba AZ) . Využití: 0:5 . V oslabení: 1:1. Diváci: 250. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7, 3:7, 3:8 .
AZ Havířov: Zelenka (od 49. Rudl) - Duda, Zientek, Teper, Lešiga, Krause, Jindřich, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Peslar, Číp, Včislák, Mach
HC Sparta Praha: Sedláček - Sobotka, Švaříček, Veselý, Kolář, Drvota, Dvořák, Vítek, Žovinec, Kniazev, Forman, Ribalkin, Kučera, Rubeš, Eis, Müller, Hampl, Puna, Sovík

Dnešní utkání začalo v bouřlivé kulise, početná návštěva viděla dobrý start domácích, i když vyloženou šanci si nevytvořili. Ve 2. minutě dostali možnost přesilové hry, kterou bohužel nevyužili, což byla předzvěst chvil následujících. V páté minutě dostali stejnou možnost hosté, kteří svou výhodu jednoho muže v poli využili, Veselý projel do obranného pásma domácích a po jeho střele puk těsně přešel brankovou čáru. Ve 14. minutě měli Sparťané dokonce krátkou přesilovku 5:3, kterou sice nevyužili, ale krátce po jejím konci se radovali podruhé - prosadil se Hampl. To již zprvu výborně fandícím divákům začal docházet dech a mnozí z nich se po první třetině do haly nevrátili.

Na začátku 2. třetiny se opět hosté provinili špatným střídáním a nabídli tak domácím další sanci snížit. Ti však s přesilovkou naložili jako se všemi ostatními v dnešním zápase a gól nedali. Ve 26. minutě už to bylo 3:0, když Žovinec dostal kousek prostoru před Zelenkou a svou šanci přeměnil v gól přesnou střelou do horního rohu. Ve 34. minutě zvyšoval Dvořák - po přihrávce Žovince dokázal z úhlu prostřelit Zelenku, když předtím měli několik šancí domácí, dobře napadal Čaja. Velmi dobře hrál i útok Mráz-Pechanec-Puffer, jehož členové si dokázali vtvořit slibné příležitosti a dokázali potrápit obranu hostí. Gól však vstřelit nedokázali ani v přesilovkách.

Na začátku třetí třetiny nabídli Havířovští soupeři přesilovku 5 na 3, čehož soupeř využil k navýšení náskoku na 5 branek. Úspěšným střelcem byl Forman, který kombinoval s Kniazevem a Sobotkou. Minutu po páté brance hostí měl obrovskou šanci domácí Mráz, po jehož ráně kotouč zazvonil o tyč Sedlíčkovy branky. Ve 48. minutě se dočkali domácí přiznivci, když Pechanec v úniku sám na brankáře skóroval perfektním blafákem, skvěle ho uvolnil Puffer. Krátce poté dostali Sparťané další výhodu přesilové hry, kterou opět využili, tentokrát byl úspěšný důrazný Rubeš, který si vyškrábnul kotouč a překonal Zelenku pošesté. Za gól jej ztrestal sekyrou domácí obránce Jindřich, který si za svůj zákrok vysloužil trest na 5 minut a do konce utkání. Zárověň nahradil Zelenku v brance Azetu Rudl. Dlouho to vypadalo, že AZ dlouhé oslabení ubrání, ale minutu před koncem trestu se přesně trefil Kolář.

To už zvyšoval na 7:1 a zdálo se být po zápase. Ale AZ se nevzdával, v 53. minutě ve stále trvajícím oslabení snížil zásluhou Mráze a o 2 minuty později, při přečíslení 2 na 1 se Včíslák rozhodl střílet a přesnou ranou mezi betony nedal Sedláčkovi šanci, čímž snížil na 7:3, navíc byl vyloučen další hráč Sparty, což donutilo hostující střídačku vzít si oddechový čas, který Spartě pomohl, neboť v 56. minutě domácí obraně ujel Forman a perfektním blafákem nedal Rudlovi šanci. Po tomto gólu byl za nesportovní chování trestem na 10 min. ohodnocen domácí Mráz. Tím byl uzavřen konečný účet dnešního utkání. Domácí ještě měli v závěru slibné šance, ale Sparťané už další gól ve své síti nepřipustili.

Youtube