AZ Havířov

Starší dorost s Boleslaví bojoval, ale na body nedosáhl

Tomáš Vlček | 14.01.2012

Další veledůležitý zápas sehráli starší dorostenci AZetu Havířov na domácím ledě s BK Mladá Boleslav. V pohledné a na branky nejbohatší, první třetině, šli nejprve do vedení hosté. AZet pak skóre otočil, ale do šaten se šlo nakonec za stavu 2:2. Ve druhé třetině Boleslavští dvěma brankami domácím odskočili a i když v poslední minutě zápasu Kotala z trestného střílení snížil, vyrovnat se Havířovu už nepodařilo. Nadále tak zůstává na barážové příčce, ale rozhodnut pokračovat v boji o udržení v soutěži.

Extraliga staršího dorostu - 32.kolo so 14.1.12:30
AZ Havířov - BK Mladá Boleslav
3:4
(2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bednář (Vyčesaný, Školoud), 14. Malík (Křibík, Kotala), 60. Kotala (TS) - 4. Marek (Brzák), 20. Marek (Brzák, Semirád), 30. Semirád (Plíšek, Marek), 40. Brzák ( Marek, Semirád). Rozhodčí: Czubaj - Gančarčík, Patrman. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.
AZ Havířov: Tomšů (od 41. Šrámek) - Bahounek, Bureš, Weisser, Staš, Flamík, Ryška, Graca - Kotala, Matěj, Pořízek, Klečka, Synek, Stanislav, Malík, Křibík, Vyčesaný, Školoud, Bednář
BK Mladá Boleslav: Bača - Serbus, Plíšek, Michalica, Kurka, Kochubej, Tržický, Chmelař - Marek, Sedmík, Podsedníček, Borovec, Šulc, Semirád, Pokorný, Brzák, Kellerstein, Boček, Ďurač

První šanci utkání si vypracovali domácí, když se před Boleslavským gólmanem Bačou dostal k odraženému puku Kotala, ale nezakončil přesně. A tak se za chvíli na ledě odehrálo známé nedáš-dostaneš. Ladislav Marek našlápl ve 4. minutě na pravém křídle a střelou švihem překonal Tomšů v Havířovské brance. Stejnou situaci zažili aktéři utkání o dvě minuty později i v opačném provedení. Nejprve Tomšů spolu s obránci uhasili velký požár před svou brankou, aby prakticky z protiútoku Lukáš Bednář dorazil u tyčky bekendem puk za Baču – 1:1.

Úvodní část zápasu i nadále nabízela kvalitní útočnou hokejovou podívanou, v níž byli střelecky aktivnější domácí. Jejich pokusy však byly většinou nepřesné a tak hostující gólman ani nemusel zasahovat. Výjimkou byly střely Synka a Matěje, ale ty nebyly z nejnebezpečnějších. Odměnu za svou aktivitu tak dostali hráči AZetu v minutě 14., když se opět dorážkou z blízka prosadil Filip Malík. Poté zvýšili svou aktivitu i hosté, ale střely Semiráda a Bočka lapil Tomšů. Boleslavští se však do přestávky přece jen prosadili, a stalo se tak v posledním možném okamžiku. Ladislav Marek se po buly dostal mezi kruhy k puku a nadvakrát jej poslal v čase 19:59 mezi betony Tomšů do branky – 2:2.

Druhou část zápasu začal svou neúspěšnou dvojšancí proti Tomšů Semirád. Následně si Azet zahrál dvě přesilovky, ale kromě několika střel od modré se výrazněji neprosadil. To hosté svou přesilovku využili už po půlminutě. Jakub Semirád tečoval střelu od modré přímo do šibenice a Boleslav se v polovině utkání dostala podruhé do vedení.

Pak na ledě 10 minut kralovali brankáři, až se ve 40 minutě podařila hostům stejná akce jako v závěru 1. třetiny. Po vyhraném buly přišla střela, kterou Tomšů vyrazil, ale na dorážku Stanislava Brzáka neměl šanci – 2:4.

Třetí třetinu už zahájil v brance AZetu Richard Šrámek a po šesti minutách si připsal důležitý zákrok, když vychytal nájezd Marka. Jinak ale úroveň hry poklesla. Na obou stranách přibylo nepřesností a ubylo šancí. Až zhruba od 50. minuty se obraz hry viditelně změnil. Domácí se vrhli do útoku a vytvořili si několik šancí. Největší měli Synek v 50. a Kotala v 54. minutě, když jeli sami na Baču, ale prvně jmenovaný přestřelil bránu a druhý nedotáhl svůj blafák do konce.

39 vteřin před koncem se Jakub Kotala přece jen gólu dočkal. Proměnil totiž trestné střílení za faul na vlastní osobu. Jenže to už bylo na zvrat pozdě. Boleslav poslední dva závary při power-play AZetu ustála a vyhrála v Havířově 4:3.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (HC AZ Havířov): Sehráli jsme podobný zápas jako včera. Slušná první třetina, zakončená však chybou po buly a brankou do šatny. Druhá třetina už byla horší, opět jsme byli potrestáni za zbytečné fauly. Třetí třetina z počátku nebyla podle mých představ, ale v posledních deseti minutách jsme si vypracovali tři velké šance, jenže nevyužili je. Nedá se nic dělat – bojujeme dál!

Youtube