AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Překvapení se nekonalo, Havířov Beroun neporazil

David Motloch | 31.03.2012

H A V Í Ř O V - Jedno z nejatraktivnějších utkání pro havířovské diváky začalo svižně. Už po čtyřech minutách padly dvě branky, jedna na obou stranách. Soupeř ale do přestávky utekl do vedení, které Havířov už nedokázal zvrátit. Druhá část utkání branku nepřinesla, s šancemi se ale roztrhl pytel. Do té doby poměrně vyrovnanou bitvu definitivně zlomily další dvě vstřelené branky Medvědů. Tři minuty před koncem ještě vykřesal jiskru naděje Klimša, ale ve zbytku zápasu se už nic nestalo. Domácí mohli být rádi, že ještě při závěrečné power play neinkasovali pátou branku do prázdné branky.

2. liga východ - 0.kolo so 31.3.17:00
AZ Havířov - HC Medvědi Beroun 1933
2:4
(1:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. M.Zientek (J.Daneček, Říčka), 57. Klimša (L.Zientek, Pavlas) - 2. Stromko (Hašek), 13. Hašek (Nedvěd, Sobotka), 43. Stromko (Forman, Veselý ), 44. Besser (Kupec, Švagrovský). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 10:12. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3460. Střely na branku: 40:31 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4.
AZ Havířov: Vrba (Daneček) -Jonáš, Machálek, Rimmel, Prokop "A", Zintek L., Vydra, Krisl "C", Zientek M. - Maruna, Pechanec, Sztefek, Stránský, Pastrňák, Klimša, Brezani, Kraft, Daneček J., Pavlas, Říčka, Potočný "A"
HC Medvědi Beroun 1933: Slipčenko (Kareš) - Sobotka, Veselý, Jebavý, Nedvěd, Malý, Soldán, Besser "A", Pavel, Švagrovský "C", Kupec, Stromko, Hašek, Vlček "A", Doležal, Poletín, Milfait, Forman, Klhůfek

Havířov vstoupil do zápasu mnohem aktivněji, přesto jako první inkasoval. Ve 2. minutě se totiž prosadil Jakub Stromko poměrně nenápadnou střelou. O dvě minuty později už ale padla další branka, tentokrát na druhé straně. Po odrazu se před brankou dostal k puku Marek Zientek, jenž už se zasunutím kotouče do prázdné klece neměl sebemenší problém, využil tak přesilovou hru.

Domácí byli po vstřelené brance v laufu, na 2:1 mohl s trochou štěstí zvýšit Sztefek, ale na Slipčenka si nepřišel. Poté přišla poněkud klidnější pasáž, ale v 8. minutě se do šance dostal Jebavý, který po střele od modré ohrozil branku domácích. Ve 12. minutě měli skvělou příležitost hráči Azetu, pro upřesnění Pechanec s Marunou, ale druhý jmenovaný hráč na nabízený puk nedosáhl, což mu zabránilo ve vstřelení takřka jistého gólu.

O pár momentů později měl příležitost Říčka, který si šanci vypracoval sám, nakonec však pouze koukal na Slipčenka, který jeho pokus zlikvidoval. Z protiútoku zaútočil Beroun, Jiří Hašek ujel do brejku a překonal Vrbu mezi betony. Náskok hostů mohl být ještě větší, tutovku ale neproměnil ani jeden z dorážejících hráčů, přestože branka byla téměř prázdná. O minutu později se vyskytla šance na druhé straně, Sztefek vypálil hodně dobrou střelu, ale Slipčenko puk stihl vyrazit. Osm sekund před koncem pak uzavřel seznam šancí Jan Daneček, který se prokličkoval až před brankáře Berouna a dokonce ho stihl i prověřit.

Druhá třetina začala sérii vyloučení na obou stranách. Přesto se šance prakticky nevyskytovaly. První taková přišla až ve 30. minutě, když se Poletín dostal do brejku ve vlastním oslabení, vynikající Vrba jej však vychytal. Po vyloučení se ve 35. minutě v rámci přesilové hry dostali hosté do velké šance. Nedvěd vystřelil puk od modré a ten byl pak následně ztečován pouhých pár milimetrů vedle brankové konstrukce. O dvě minuty později si Beroun vytvořil další dobrou příležitost. Formanova střela totiž málem skončila v brance, Vrba jej však s velkými potížemi nakonec stihl vytěsnit mimo branku.

Závěr druhé třetiny patřil hráčům Havířova. Nejprve se do šance dostal Potočný se Sztefkem, prvně jmenovanému však nevyšla přihrávka skrz obránce, a tak se Sztefek nedostal ani ke střele. Půl minuty před koncem pak ještě zahrozil Klimša, jeho střela švihem však minula branku hostí.

Už po dvou minutách odehraných ze třetí části se Medvědi radovali ze vstřelené branky. Beroun tak využil přesilovku, kterou zužitkoval Jakub Stromko dorážkou v brankovišti. Jenže to nebylo všechno. O minutu a půl později zvyšoval už na 4:1 Jan Besser po zřejmě nejhezčí akci celého zápasu. Bessera našel skvělou přihrávkou Kupec, autor branky pak zavěsil puk přímo pod víko.

Havířov musel rychle s vývojem zápasu něco udělat. Ve 46. minutě mohlo být všechno jinak, ale poskakující puk v brankovišti nedokázal nikdo zasáhnout. Ve 47. minutě naopak opět zaútočili hosté a to dokonce ve vlastním oslabení. Stromko však v přečíslení nevyslal příliš prudkou ránu a tak šanci spíše zahodil. Ve 49. minutě jsme mohli vidět takřka totožnou situaci, tentokrát však na druhé straně. Po Danečkově ráně se puk ocitl nad hlavou Slipčenka, který byl hodně dezorientovaný, nakonec však situaci dokázal vyřešit.

Další z řad neúspěšných pokusů si připsal Potočný, který ve skvělé šanci nedokázal přehodit Slipčenka. V 54. minutě nepředvedl příliš jistý zákrok brankář Vrba, puk mu totiž vypadl, nebezpečí tak za něj museli hasit obránci. O tři minuty později mohl korigovat Stránský, jehož skvěle našel zpoza branky Potočný, ale ani tentokrát akce neslavila úspěch, jelikož střelec minul branku.

V 57. minutě dokázal Havířov zkorigovat výsledek zápasu. To když se David Klimša nejrychleji zorientoval v brankovišti. Ve zbytku utkání se ale už stav neměnil. Domácí to ještě zkoušeli v šesti hráčích, ale ani to úspěch nepřineslo, naopak mohli být rádi, že ještě neinkasovali. Zápas tak skončil 4:2 pro Beroun.

Fotogalerie k zápasu
Youtube