AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ v Mostě po boji prohrál

Petr Miklas | 02.04.2012

M O S T - Azet hrál s Mostem dvě třetiny vyrovnanou partii, v první části byl lepší, ale stále se trápí v koncovce. V utkání bylo hodně vyloučení, oba celky měly přesilovky 5 na 3, domácí této výhody dokázali využít, Azet nikoliv. V závěru třetí třetiny dokázali naši borci šťastně snížit v přesilovce, hráli power-play, ale branky nedosáhli. Naopak Mostu byla přiznána technická branka, když byl Jan Divíšek faulován v situaci, kdy mohl skórovat.

2. liga východ - 4.kolo po 2.4.18:00
HC Most - AZ Havířov
4:2
(1:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Divíšek (Látal), 42. Tauš (Vrtek, Látal), 44. Parýzek (Přeučil), 60. Divíšek - 20. Lhotský (Pechanec), 57. Stránský (Sztefek). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Frodl. Vyloučení: 11:13 navíc Lhotský (AZ) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 407. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0,1:1,3:1,3:2,4:2.
HC Most: Benda - Parýzek, Látal, M. Rohan, Přindiš, Charousek, Martinec - Tauš, Slavíček, Přeučil - Vrtek, T. Rohan, Vachovec - Nedrda, Divíšek, Tvrdek - Ondráček, Kabeláč, Vaněk.
AZ Havířov: Daneček - Krisl, Jonáš, L. Zientek, Vydra, M. Zientek, Rimmel - Stránský, Potočný, Sztefek - Klimša, Říčka, Maruna - Brezani, Pechanec, Lhotský - Pavlas, Pastrňák.

Azet přijel do Mostu jen se třemi útoky, zatímco domácí hráli utkání na čtyři útoky. Začátek utkání patřil Havířovu, ale první se radovali domácí, když v 8. minutě dostal puk za Danečka Jan Divíšek. Krátce po něm si vytvořil obrovskou šanci hostující Lhotský, ale ztroskotal na Bendovi. V 10. minutě měl Most přesilovku 5 na 3, ale i díky Danečkovi ji nedokázal využít. V 17. minutě přišla další velká příležitost Slezanů, kteří jeli 2 na 1, Říčka vzal odpovědnost na sebe, ale minul branku. O minutu později mohl navýšit náskok domácích Tvrdek, ale skvělým zákrokem mu v tom Daneček zabránil.

Závěr třetiny patřil hostům, kteří tlačili a nakonec z tlaku vytěžili vyrovnávací branku – po závaru před Bendou se nejlépe orientoval Luděk Lhotský. Se závěrečným hvizdem si ještě vyřizovali účty Divíšek s Rimmelem, oba dostali trest na 2+2 minuty za hrubost. Poprvé se tak šlo do kabin za stavu 1:1.

Začátek druhé části patřil domácím, těsně po jejím začátku mohl střílet Slavíček do prázdné branky, ale nepochopitelně selhal. Ve 32. minutě hrál Azet přesilovku 5 na 3, ale nevyužil ji, stejně jako pokračující výhodu 5 na 4. Poté se hrálo dlouho v neúplném počtu na obou stranách, jednu chvíli dokonce 3 proti 3.

Hostující Klimša měl ve 39. minutě na hokejce gól, ale z mezikruží trefil jen dobře postaveného Bendu. Těsně před koncem třetiny měli obrovské šance domácí Tauš a Vachovec, ale ani jeden z nich nedokázal dostat puk do havířovské branky. Prostřední část skončila bez branek.

Do třetího dějství nastoupili hosté v oslabení čtyř proti pěti, které se po Marunově faulu zhoršilo na tři proti pěti. Tentokrát už Most této výhody dokázal využít – Vladislav Vrtek poslal křižnou přihrávku přes brankoviště, kde byl připraven Zdeněk Tauš. Ve 44. minutě zvýšil na 3:1 pro domácí Martin Parýzek, jehož rána od modré zasvištěla k tyči Danečkovy branky.

Poté začali domácí hosty přehrávat, jen nedokázali využít své šance a nabídnutou přesilovku sehráli špatně, dokonce mohli inkasovat, když se ke střele v oslabení dostal Pechanec. V 53. minutě hrál přesilovku Azet, zamkl domácí, ale chybělo to nejdůležitější – častější střelba. Přesto chybělo hostům k využití přesilovky jen málo – Lhotský nedokázal dostat puk k volnému Jonášovi, jenž mohl střílet z velmi dobré pozice.

Další možnost přesilové hry měli hokejisté Havířova v 56. minutě a tentokrát jí se štěstím dokázali využít, když se střela Víta Stránského odrazila od mosteckého obránce za brankovou čáru. Vzápětí putoval na trestnou lavici hostující Rimmel, čímž zkomplikoval snahu havířovských o vyrovnání. Pojistku mohl v této přesilovce přidat Tauš, ale nedokázal propasírovat puk mezi Danečkovy betony.

V čase 59:14 přišlo vhazování před domácím brankářem, Azet si vyžádal oddechový čas a zkusil hru bez brankáře. Dvacet vteřin před koncem byl za nedovolené bránění vyloučen domácí Martinec, Havířov tak hrál v šesti proti čtyřem. Branky však hosté nakonec nedosáhli, naopak Mostu byl připsán technický gól, když byl Jan Divíšek faulován v jasné pozici před opuštěnou brankou.

Do konce třetiny zbývalo pouhých 5 vteřin, takže tím bylo rozhodnuto. Havířovský Lhotský si ještě za protesty vykoledoval desetiminutový osobní trest, ale to už nic nezměnilo na faktu, že Azet prohrál v Mostě 2:4.

Ve středu má Havířov volno, další zápas sehraje v sobotu 7.4. od 18 hodin na ledě Klášterce nad Ohří.

Fotogalerie k zápasu
Youtube