AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet zvítězil v Klášterci 5:2

Tomáš Vlček | 07.04.2012

Dalekou cestu až na severozápd Čech dnes podnikli hokejisté AZetu Havířov. V pátém barážovém souboji jim tam byl soupeřem HC Klášterec nad Ohří, tedy tým, který jim doma doslova v poslední minutě ukradl bod. V odvetě se však naši hráči zmocnili hned všech tří bodíků! Do vedení se dostali už v první třetině a i když byli domácí většinu zápasu tzv. na dostřel, v závěru utkáni už AZet na ledě dominoval a svůj náskok ještě navýšil. Další zápas sehraje AZet už v pondělí od 18:00 doma s Hodonínem, který dnes podlehl doma Mostu 4:6.

2. liga východ - 6.kolo so 7.4.17:00
HC Klášterec nad Ohří - AZ Havířov
2:5
(1:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Kalinovič (Polanský), 41. Mužík (Kolčava, Polanský) - 7. Balčík (Lhotský, Pechanec), 13. Klimša (Maruna, Říčka), 38. Lhotský (Pechanec), 50. Maruna (Říčka, Rimmel), 60. Potočný (Stránský). Rozhodčí: Dvořák - Zíka, Flégl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 910. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.
HC Klášterec nad Ohří: Kaššák - Žižka D., Kolčava, Žižka M., Dostál, Hartman, Loučka, Kocek, Mašek - Freiberg, Tenkač, Heindl - Pražák, Jáchym, Stehlík - Polanský, Bečvář, Řepík - Kalinovič, Mužík, Hofmeister.
AZ Havířov: Vrba - Rimmel, Prokop, Zientek L., Krisl, Balčík, Zientek M., Jonáš - Maruna, Pechanec, Stránský, Lhotský, Klimša, Brezani, Pavlas, Říčka, Potočný.
Oba týmy začaly zápas aktivně a brzy vyzkoušely pozornost gólmanů, ti však byli na místě. To přestalo platit na počátku 5. minuty, když si Martin Kalinovič vybruslil s pukem na hokejce téměř přes celé hřiště a střelou ke vzdálenější tyči překonal Adama Vrbu v havířovské brance. Vzápětí nabídli domácí AZetu možnost přesilovky a Martin Balčík v ní na konci 7. minuty prudkou střelou propálil Kláštereckého gólmana Jana Kaššáka – 1:1.

Oba týmy i nadále předváděly aktivní hru a tak se bylo na co dívat. Nejprve si připsal dva důležité zákroky proti Pražákovi a Klinovičovi Vrba, ale na druhé straně už se David Klimša prosadil. Jeho prudká střela od modré skončila ve 13. minutě v Klášterecké brance a AZet šel do vedení. O dvě minuty později trefili domácí v přesilovce tyčku, ale i přes převahu AZetu v závěru třetiny diváci branku neviděli.

V úvodu druhé třetiny dostaly oba týmy možnost hrát přesilovku, ale velké šance a tím ani změnu skóre to nepřineslo. Až těsně po polovině zápasu se blýsknul krásným zákrokem Vrba proti Polanskému. Ve 37. minutě se na ledě uvolnily dvě místa a právě hru 4 na 4 dokázal Azet po minutě využít k navýšení vedení. Luděk Lhotský zamířil z mezikruží přesně nad Kaššákovu lapačku bylo to 1:3. Za další minutu dostali domácí k dispozici trestné střílení, ale Adam Vrba jeho exekutora, útočníka Marka Jáchyma, vychytal betonem.

V samém závěru druhé třetiny šli havířovští do čtyřech, ale do sirény se bránili úspěšně. Ve třetí třetině však Klášterec nabídnutou výhodu přece jen za 35 vteřin využil, když se dorážkou prosadil Jakub Mužík. Snížení na rozdíl jedné branky vyburcovalo Havířovské k větší aktivitě a jen díky Kaššákovi se domácí jakž takž drželi ve hře. V 50. minutě však už ani domácí brankář nedokázal zabránit Janu Marunovi trefit odkrytou branku a zvýšit tak na 4:2 pro AZet.

Domácí střídačka na tento vývoj reagovala oddechovým časem, ale nic to nebylo platné. AZet byl i nadále pánem na hřišti a Klášterečtí se bránili jen za cenu nedovolených zákroků. V 53. minutě zazvonila v jedné z přesilovek domácí tyčka a pak předvedl několik záchranářských zákroků strážce domácí svatyně.

V závěru se domácí ještě pokusili podobný kousek jako v Havířově, tedy zdramatizovat závěr v power play, ale Martin Potočný je střelou do prázdné branky tři vteřiny pře koncem tentokrát definitivně rozesmutnil. Naopak společná radost hráčů a fanoušků AZetu mohla krátce poté vypuknout naplno. Není se co divit – po výhře 5:2 a zejména parádním výkonu je určitě co slavit.

Youtube