AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Steve vychytal nulu a Azet je na postupové příčce

Libor Gavlas | 09.04.2012

V zápase o postupovou naději nedal Azet Hodonínu šanci a po přesvědčivém výkonu nasázal hostům bůra!! Sice se dostal na druhou postupovou příčku, ale Beroun má stále k dispozici o zápas více a tak se rozhodne nejspíš ve středu v Berouně.

2. liga východ - 7.kolo po 9.4.18:00
AZ Havířov - SHK Hodonín
5:0
(1:0,2:0,2:0)
Branky a nahrávky: 16. Pechanec (Vydra), 25. Stránský (Prokop, Říčka), 37. Maruna (Prokop, Rimmel), 44. Daneček J. (Maruna), 47. Daneček J. (Maruna, Říčka). Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3374. Průběh utkání: 5:0.
AZ Havířov: Daneček - Jonáš, Prokop, Rimmel, Zientek L., Vydra, Krisl, Balčík, Zientek M. - Daneček, Říčka, Maruna - Potočný, Stránský, Brezani - Lhotský, Pechanec, Pavlas - Mráz, Putniorz.
SHK Hodonín: Šenk - Mokráň, Pokorný, Bauer, Charvát, Horinka, Sajdl, Kulyk, Miklík - Peš, Jurásek, Rehuš, Špok, Tomi, Kocák, Duchoslav, Čavoj, Vrba, Hollý

Azet hrál o postupovou naději a začal zostra. Ve druhé minutě předvedl první hezkou akci, kdy Stránský našel Potočného, který mířil mezi Šenkovy betony, ten je však sklepl včas. O chvíli později se před hostujícím gólmanem zjevil Vydra, ale ani on jej nepřekonal. A do třetice zakončil půlminutovku gólových šancí Lhotský, ale všichni tři akorát rozchytali mladíka v brance Hodonína. Ve 4. minutě se poprvé dostali ke slovu i hosté, kdy po rychlém brejku předvedl hezkou teč Peš, ale netrefil branku.

Poté hráli domácí první oslabení a hosté se dostali do první velké příležitosti. Před brankou promáchl Hollý a nejen, že nevyužil velkou šanci, ale domácí získali odražený kotouč a jeli v přečíslení 2 na 1. Jenže Potočného přihrávku vzduchem Stránský nezpracoval. Otevřít skóre mohl opět Peš, ale zblízka na Danečka nevyzrál. Na druhé straně pálil v 15. minutě dvakrát Potočný, ale taky na Šenka recept nenašel. Kratší nápor ale přece jen skončil úvodní brankou. Karel Vydra objel branku, našel u pravé tyče přesně Antonína Pechance, jehož první střelu sice Šenk vyrazil, ale dorážka skončila přesně pod břevnem - 1:0.

V 17. minutě šel na trestnou Rimmel a Daneček musel předvést své umění a ve skvělé šanci vychytal Sajdla. Tři minuty před koncem třetiny musel Daneček opět zakročit a když už si všichni mysleli, že rozhodčí přeruší hru, vypadl mu kotouč před Juráska, jehož dorážka ale skončila pouze na břevně. Domácí byli v tomto oslabení velmi dezorientovaní a jen díky velkému štěstí neinkasovali. Na Pokorného nahození od modré už Daneček ani nereagoval, ale kotouč minul levou tyč. Poté si faulem pomohl i Prokop a domácí se tak museli necelou minutu bránit ve třech, ale tuto nepříjemnost ustáli bez problémů.

V úvodu druhé třetiny se ještě mohli prosadit hosté, protože tisíciprocentní šanci připravil Bauerovi Peš. Bauer měl spoustu času, mířil dlouho, ale Danečka nepřekonal. Poté zahákoval Rehuš Krisla, ale na trestnou lavici šli oba, protože domácí kapitán pád přifilmoval. Hra ve čtyřech vyhovovala domácím lépe. Říčka s Prokopem připravili kotouč pro Víta Stránského, který za modrou napřáhl a jeho dělovka málem protrhla síť - 2:0.

Druhý gól převážil misky vah ještě více na havířovskou stranu, protože do poloviny utkání se hosté téměř nedostali z pásma. Nejprve mohl Rimmel zasunout kotouč k tyči, ale Šenk perfektně zasáhl betonem. Poté odmítl slávu Vydra. Jeho dorážka nejprve mířila mimo a stejným způsobem naložil i s přečíslením 2 na 1. Nadvakrát neuspěl ani Lhotský, ale domácí si svým drtivým náporem vynutili faul a měli k dispozici přesilovku. Tu však nevyužili a trochu tím svůj nápor otupili.

Ve 37. minutě však opět udeřili. Tvrdou ránu Petra Prokopa Šenk pouze vyrazil a odražený kotouč poslal do sítě Maruna - 3:0. Po další Pavlasově šanci se opět dostali ke slovu hosté, konkrétně Sajdl, ale od modré Danečka nepřekonal.

Poslední třetina začala trochu komicky, když Peš spadl bez zavinění kohokoliv jiného a trochu tak zavařil spoluhráčům, domácí hokejisté toho ale nevyužili. Krásnou akci předv edl první domácí útok. Po ose Daneček - Říčka putoval kotouč k Honzovi Marunovi, který v jasné pozici branku přestřelil. Netrvalo to ale ani dvacet vteřin a první útok se přece jen prosadil. Střelu Maruny vyrazil Šenk pouze před sebe a Honza Daneček zasunul kotouč za brankovou čáru - 4:0. Hosté pak zkusili Danečka z obou stran. Nejprve Kocák z pravého křídla a poté Vrba z levého, ale ani jeden si na Danečka nepřišel. Rychlík Maruna si pak nabruslil mezi protihráče, ale byl zahákován Rehušem a domácí tuto výhodu opět dokázali využít. Honza Daneček musel zakončovat opět nadvakrát, protože Šenk opět předvedl výborný zákrok, ale nakonec se nemýlil a upravil na 5:0.

Domácí pak opět krátce po sobě dvakrát faulovali a znovu se museli bránit ve třech, ale ani tentokrát neinkasovali. I když v této přesilovce stáli při domácích všichni svatí. Nejprve lehnul do Pešovy přihrávky obětavě Prokop a poté vyrazil Sajdlovu střelu Daneček. Pak se ještě jednou domácí gólman zaskvěl, když vyrazil střelu Peše, ale poté měl Kocák při dorážce odkrytou branku, taky však nedokázal skórovat. Pak už všichni diváci kroutili hlavou nad tím, co vše se dá neproměnit. Jurásek sám před brankářem nedokázal trefit přesně, ale Peš měl při dorážce úplně prázdnou branku, ale trefil pouze Danečkovu lapačku, i když domácí gólman ležel úplně mimo branku.

Po této přesilovce se již zápas pouze dohrával. Domácí v exhibičním tempu už hráli spíše pro diváky a hezky kombinovali. Hosté se sice snažili o čestný úspěch, ale výborného Danečka už překonat nedokázali.

Fotogalerie k zápasu
Youtube