AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířov v Berouně prohrál 5:3

Petr Miklas | 11.04.2012

B E R O U N - Naši hokejisté prohráli první třetinu 2:0 a to nakonec rozhodlo o výsledku celého utkání, protože zbytek zápasu byl vyrovnaný jak herně, tak výsledky jednotlivých třetin. Opět rozhodly nevyužité šance Azetu, naopak soupeř dokázal chyby havířovských trestat. U všech tří branek hostí byl Antonín Pechanec, který dvě sám dal a na další přihrál. Závěrečný zápas baráže čeká Havířov v sobotu od 17 hodin na ledě K&K Pneu Arény proti Mostu.

2. liga východ - 8.kolo st 11.4.18:00
HC Medvědi Beroun 1933 - AZ Havířov
5:3
(2:0, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Vlček (Sobotka), 7. Doležal (Malý, Švagrovský), 28. Hašek (Vlček), 44. Vlček (Poletín, Pavel), 53. Hašek (Stromko, Vlček) - 30. Pechanec (Daneček J.), 53. Pechanec (Daneček, Zientek), 57. Lhotský (Pechanec, Prokop). Rozhodčí: Pavlovič - Špůr, Čížek. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 3:0,3:1,4:1,4:2,5:2,5:3.
HC Medvědi Beroun 1933: Slipčenko - Sobotka, Špelda, Barák, Jebavý, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán, Pavel, Švagrovský, Kupec, Stromko, Hašek, Vlček, Doležal, Poletín, Milfait.
AZ Havířov: Vrba - Jonáš, Machálek,Rimmel, Prokop, Vydra, Krisl, Balčík, Zientek, Maruna, Pechanec, Stránský, Lhotský, Klimša, Brezani, Putniorz, Mráz, Daneček J., Pavlas, Říčka, Potočný.

Domácí Medvědi vstoupili do zápasu lépe, byli aktivnější a vynutili si první přesilovku, kterou v 6. minutě zásluhou Ladislava Vlčka využili ve vedoucí gól. Uplynulo něco málo přes minutu a domácí vedli 2:0, když se do přečíslení dvou na jednoho dostali Malý a Tomáš Doležal. Druhý jmenovaný se po přihrávce prvního dostal před Vrbu, položil si jej a zasunul kotouč do odkryté klece.

Poté se hra vyrovnala, nějaké šance si vytvořili i hosté z Havířova, ale žádná se neujala. Obrovskou možnost snížit měli Daneček s Lhotským, kteří se dostali do úniku 2 na 1, první jmenovaný se rozhodl situaci řešit střelou, ale tu Slipčenko chytil a ukryl ve výstroji. V závěru první části ještě přišly šance Azetu, jmenovitě Pechance a Maruny, ale nic z toho nebylo.

Začátek druhé části opět patřil domácím, ti však tentokrát neskórovali, přestože opět hráli přesilovku a ve 27. minutě měl dvě velké šance Švagrovský, jehož první pokus zastavila spojnice břevna a tyče, druhý pak Vrbova lapačka. V polovině 28. minuty už se domácí radovali, když Jiří Hašek dorazil Vlčkovu střelu.

Tříbrankové vedení domácích však netrvalo ani 2 minuty, protože pěknou akci předvedl mladý útočník Azetu Antonín Pechanec, jenž prokličkoval téměř přes celé kluziště a překonal Slipčenka poprvé. Následovala série vyloučení, které ani jeden tým nedokázal potrestat a to měli domácí třicetivteřinovou přesilovku 5 na 3. Podobnou výhodu dostal i Havířov, ale víc než minutová výhoda dvojnásobné přesilovky byla dělena druhou přestávkou.

Třetí třetinu tedy hosté začali dohráváním přesilovky, ale nedokázali toho využít. Následující klasickou přesilovku zhatil Balčíkův faul a tak stále platil stav 3:1 pro domácí Beroun. Ve 44. minutě domácí své vedení ještě navýšili, když zůstal dlouho ležet za brankou hostující Krisl, rozhodčí hru nepřerušili, čehož využil Poletín, jenž poslal puk Ladislavu Vlčkovi, který jej zavěsil pod víko.

V závěru 49. minuty hrál Azet přesilovku, ve které měl velmi blízko ke vstřelení branky Pechanec, který minul odkrytou branku. O čtyři minuty později se už Antonín Pechanec radoval, když tečoval Danečkovu střelu mimo Slipčenkův dosah a snížil na 4:2. Uplynulo pouze 16 vteřin a domácí opět vedli o tři branky, i když jim k tomu pomohla nepřesnost brankového rozhodčího. Jiří Hašek totiž trefil břevno, od něhož se kotouč odrazil zhruba 10 cm před brankovou čáru. První reakcí bylo rozsvícené zelené světlo za brankou, ovšem pak se rozsvítilo i červené a protože hlavní sudí situaci neviděl dobře, musel se poradit s brankovým rozhodčím. Ten k údivu všech hostujících hráčů i fanoušků potvrdil vstřelení branky.

Havířov se však nevzdával a tlačil se do útoku, což se mu vyplatilo, protože v 57. minutě využil, zásluhou Luďka Lhotského, jehož střela zaplula k tyči Slipčenkovy branky, přesilovku. Pokus o závěrečný tlak se však hostím nevydařil, protože špatně střídali a byli potrestáni dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.

Ani napotřetí tedy nedokázali hráči Azetu bodovat s prvoligovým celkem, další možnost budou mít v sobotu. Pokud chtějí pomýšlet na postup, musí vyhrát za 3 body.

Fotogalerie k zápasu
Youtube