AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři porazili Znojmo a poprvé v baráži vyhráli

Josef Nudera | 01.04.2012

Po třech porážkách se postavila havířovská juniorka proti celku letos hrající extraligu - Znojemským Orlům. Havířov dokázal v první třetině využít šance a po právu vedl 2:0. Orli ale dokázali kontrovat podobně a po druhé třetině se hrálo nerozhodně. Třetí perioda nabídla řadu šancí na obou stranách, ale šťastnější byl AZet. Čtyři minuty před koncem vystřelil Havířovu vedení Marek Matějíček. A když do prázdné branky potvrdil Jan Putniorz, bylo jasné, že Havířov vyhraje první utkání v baráži. V dalším utkání odjíždí AZet na led Havlíčkova Brodu.

Liga juniorů - 4.kolo so 31.3.20:15
AZ Havířov - Orli Znojmo
4:2
(2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Matějek, 19. Smuž (Lešiga), 56. Matějíček (Majda), 60. Putniorz - 28. Latner (Pražák), 35. Hobza (Špaček, Mikulášek). Rozhodčí: Mikula - Jureček, Barteček. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
AZ Havířov: Matoušek (Šimeček) - Ovčaří, Lešiga, Jaroch, Patrman, Szewieczek, Kostelník, Čintala, Přívara, Mráz, Smuž, Divoký, Matějíček, Brezani, Majda, Putniorz, Glos, Dýrr, Matějek
Orli Znojmo: Helešic (Pivrnec) - Kovář, Latner, Hobza, Pražák, Kún, Šťáva, Horák, Mikulášek, Schejbal, Nahodil, Špaček, Telesz, Pelikán, Kasnet, Nováček

Další barážové utkání začalo po utkání mužů až ve 20:30 a na svém ledě přivítal Havířov Orli ze Znojma. Utkání začalo pěkně z ostra, když už ve 2. minutě využil Tomáš MATĚJEK chyby obránců, kde se mu povedlo vypíchnout puk, tak už ujížděl na Helšice sám a nemýlil se, trefil se do horní poloviny branky – 1:0. Znojmo dostalo v 6. minutě možnost využít přesilovku, ale Kastnerova střela šla jen těsné kolem betonu Matouška mimo branku. V 9. minutě se dostal Kostelník k tvrdé střele, kterou s problémy Helešic vyrazil mimo led.

Ve 13. minutě se dostali hosté do přečíslení 2 na 1, ale Lukáš Nováček při finální přihrávce na volného spoluhráče trefil hráče Havířova a bylo po šanci. Nedlouho na to Lukáš Nahodil vůbec neotálel s prudkou střelou z předbrankového prostoru, Matoušek ale vytáhnul výborný zákrok a zneškodnil ho. Hra se potom dovíjela bez střel, ale to se změnilo od 18. minuty. To se na ledě začalo vylučovat, ale Havířov si poradil s rovnoměrnou situací skvěle. V 19. minutě nastřelil Daniel Lešiga puk na zadní mantinel, od kterého se kotouč odrazil před branku, tam už stál připravený Daniel SMUŽ , který se nemohl netrefit! – 2:0

Druhou třetiinu začali lépe hosté. Ve 24. minutě se dostal Filip Mikulášek až před Matouška, kde byl úplně sám a pokoušel se o blafák, ale ten mu Matoušek vystihnul a bravurně vyrazil puk po rozštěpu! Ve 28. minutě Vladimír Přívara prověřil betony Hlešice, ale v téže minutě se hosté radovali. Před branku se dostal Tomáš LATNER a v pozice ve které byl se mu povedlo Matouška prostřelit – 2:1!

Znojmo bylo po vstřelené brance hodně aktivní. To může potvrdit i šance Pelikána, který z ostrého úhlu prověřil brankáře Azetu, který musel zasahovat. Ve 30. minutě se do pěkné individuální akce dostal domácí Matějek, který si objel dokonale obránce, ale zakončení už nebylo tak přesné. Ve 33. minut bylo v permanenci Matouškovo rameno, když vyrazil střelu Tomáše Latnera. Ve 34 . minutě málem Znojmo doplatilo na svou velkou nepozornost. Z trestné lavice se vracel havířovský Matějíček, kterého dobře viděl Tomáš Mráz a nasměroval k němu přihrávku, Matějíček se pokusil v samostatném úniku trefit pravděpoodobně mezeru mezi betony, ale brankář Helešic Znojmo podržel!

Ve 35. minutě bylo potěšeno oko hokejového diváka. Zpoza branky poslal Marek Špaček přihrávku na volného Jana HOBZU , který neotálel a z první se trefil dokonale pod horní tyčku – 2:2! Na konci druhé třetiny se do šance dostala dvojice Kostelník - Lešiga, ale ani jeden z nich branku nevsítil. Třetí třetina začal pěkně zostra. Už po 30 vteřinách vypálil jedovatou ránu Tomáš Jaroch, ale Helešic vytáhl fantastický zákrok lapačkou. Ve 44. minutě zahrozilo Znojmo. Tomáš Latner se s kotoučem nijak nemazlil a poslal ho prudkou střelou na Matouška, který puk puk vyrazil mimo jeho dosah.

Ve 47. minutě se Znojmo ocitlo opět ve velké šanci. K volnému puku se na kruhu dostal Tomáš Latner a ostrou střelou po ledě, trefil tyčku Matouškovy branky! V 50. minutě se do střelecké pozice, když se puk odrazil přímo na hokejku, dostal Filip Dýrr, ale na jeho střelu zareagooval klidným a bleskurychlým zákrokem svou lapačkou! V 52. minutě za nerozhodného stavu hrálo Znojmo přesilovku. Paradoxně se do více šancí dostal Havířov, důkazem může být souhra Mráze s Matějíčkem, když druhý jmenovaný trefil tyčku!

V 54. minutě zápas vrcholil a viděli jsme mnoho zajímavýých šancí. David Čintala byl sám před Helešicem, ale znojemský brankář jeho pokus o zasunutí kotouče za jeho záda vykryl dokonalým zákrokem v sedě. V 56. minutě měl AZet více štěstí. Před Helešicem objevil volný kotouč Marek MATĚJÍČEK a i s velkou porcí štěstí puk dorazil za jeho záda! V závěru třetiny si Znojmo situaci ještě zkomplikovalo, na trestné lavici seděl Patrik Kovář. Z této přesilovky Azetu můžeme vyzdvihnout jednu velkou chybu! Tomáš Mráz nepřesně přihrál na modré čáře, puk vypíchnul Tomáš Latner a ujížděl úplně sám na Matouška. Matoušek ale vytáhl zákrok utkání a dokonale vystavil puku červenou, když se mu povedl semafor!

V závěru utkání si Znojmo vybralo oddechový čas, kdy jindy, když se vhazovalo před Matouškem, a odvolalo brankáře. Hosté se snažili vyrovnal ale v poslední minutě duelu vybojoval puk Jan PUTNIORZ a jel sám na prázdnou branku, nešlo nedat – Havířov vsítil branku, která už rozhodla o utkání. Znojmu se tak komplikuje boj o záchranu.

Ohlasy k utkání


Dalibor Pasker (trenér AZ Havířov) - Nebylo to tak pěkné utkání, bylo to spíše bojovné utkání. Dá se říct, že dnes jsme byli tím šťastnějším týmem my. Ta hra se přelévala z jedné strany na druhou, každá strana měla chvíle, kdy měla navrch. Dali jsme o jeden gól více a to rozhodlo, to byl klíčový okamžik utkání. Tu branku v powerplay už bych jako rozhodující branku utkání nebral.


Milan Kastner (trenér HC Orli Znojmo): Přijeli jsme s cílem poprat se ještě o záchranu v extralize. První třetina se nám nepovedla, ale ve druhé jsme se zlepšili a zaslouženě i vyrovnali. Pak jsme nedali vyložené šance a to zřejmě rozhodlo. Utkání bylo vyrovnané, ale domácí se brankou z nenápadné akce dostali do vedení a v to v power play potvrdili. Je to škoda, tím jsme přišli i o poslední šanci a sezóna pro nás končí.

Youtube