AZ Havířov

Z Nového Jičína veze AZet cenné vítězství

Tomáš Vlček | 10.11.2012

15. kolo 2. ligy zavedlo hráče AZetu Havířov na novojičínský led. Po výborném vstupu do utkání vedli díky dvěma brankám Jana Kolaříka už ve 13. minutě 2:0. Domácí sice na začátku 2. třetiny snížili, ale góly juniora Kasperlíka a Jana Danečka daly opět AZetu poklidné vedení. Gedos sice ještě jednou snížil, ale Vydrova přesilovková branka v závěrečné třetině uzavřela skóre na 5:2 pro AZet. Dalším soupeřem havířovských hokejistů bude doma ve středu od 18:00 Prostějov.

2. liga východ - 15.kolo so 10.11.17:00
HC Nový Jičín - AZ Havířov
2:5
(0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Ivan (Andrýsek), 36. Kabeláč (Gulda, Ivan) - 9. Kolařík (Pavlas, Potočný), 13. Kolařík (Prokop, Vydra), 23. Kasperlík (Stránský), 35. Sztefek (Daneček J., Bursík), 47. Vydra (Kolařík, Pechanec). Rozhodčí: . Vyloučení: 7:5 navíc Ivan (NJI) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.
HC Nový Jičín: Šrámek – Andrýsek, Vašut, Gulda, Hruška, Cabák, Horák – Skaloš, Macháček, Ivan – Kabeláč, Škumát, Mičulka – Chvostek M., Tomášek, Brynecký - Zedník.
AZ Havířov: Matoušek - Prokop, Vydra, Krisl, Hegegy, Rimmel, Jonáš, Hartmann, Balčík - Bursík, Sztefek, Daneček J., Pechanec, Kolařík, Pavlas, Kasperlík, Potočný, Stránský, Mráz.
Utkání začalo lépe pro hosty. Již v osmé minutě dokázal Jan Kolařík prostřelit Lukáše Šrámka a otevřel tak skóre utkání. Tato branka hosty nakopla a z dalšího gólu se mohli radovat jejich hráči i fanoušci v minutě 13. Pechancovo nahození chtěl Lukáš Šrámek pokrýt, ale do puku se trefil opět Jan Kolařík a zvýšil tak na 0:2. Tlak hostů tím však neutichal. Avšak to, co nestačila pokrýt domácí obrana, zachraňoval strážce domácí branky Lukáš Šrámek.

Postupně také hráči Nového Jičína dali o sobě vědět a zkoušeli překonat hostujícího gólmana Petra Matouška. To se jim však nepovedlo i díky dobré obranné hře Havířova. Ke konci první třetiny byl nejprve faulován Vašut a poté i Skaloš a domácí tým si tak mohl zahrát krátkou přesilovku 5 na 3 a snížit nepříznivý stav.

To se sice nepovedlo, ale přesto druhá třetina začala velice dobře pro Nový Jičín. V pokračující přesilovce 5 na 4 Martin Andrýsek poslal tvrdou střelu na Matouška, který neudržel puk a pro Marka Ivana nebyl už problém skórovat – 1:2. Hostující celek na nic nečekal a našel rychlou odpověď na tento gól. Na začátku 23. minuty Stránský posadil do rychlíku Martina Kasperlíka, který blafákem překonal Lukáše Šrámka – 1:3. Při další brance ve 35. minutě měl AZet i trochu štěstí. Michal Sztefek přihrával svému spoluhráči a domácí obránce nešťastnou náhodou poslal puk za domácího gólmana – 1:4. Pak se za minutu prezentovali krásnou akci i domácí. Na jejím konci byl skórující Martin Kabeláč - 2:4. Tímto gólem brankový účet druhé třetiny skončil.

Třetí třetina byla opět převážně ve znamení převahy hostů, kteří hned ze začátku měli několik šancí. Ve 46. minutě se dopustili domácí hráči faulu a hosté toho využili. Velký tlak zkoušel zmírnit Lukáš Šrámek, což se mu chvilku dařilo, ale na několik dorážek za sebou byl prostě krátký. Karel Vydra tak využil přesilovou hru a poslal svůj tým do vedení o tři branky – 2:5.

I přes veškerou snahu se domácím nedařilo rozjetý Havířov zklidnit. Nechybělo moc a hosté se mohli zásluhou Jana Danečka dostat do vedení o čtyři branky. Hostující útočník však při trestném střílení v 55. minutě nastřelil tyč. Závěr utkání si hostující hráči pohlídali a zaslouženě si připsali tři body.

Autor původní reportáže: Pavel Sedlář, www.hcnj.cz.
Youtube