AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři začali ligu výhrou v Opavě

Tomáš Vlček | 23.09.2012

Jako poslední se z mládežnických týmů AZetu Havířov dočkali své ligové premiéry junioři. Stalo se tak v pátek 21.9. v Opavě, a byla to premiéra úspěšná. Na ledě Slezanu totiž vyhráli 4:1.

Liga juniorů - 1.kolo pá 21.9.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Jelen (Harazim) - 12. Křibík (Matěj, Jaroch), 17. Smuž (Přívara), 25. Matějěk (Přívara, Mráz), 28. Dýrr (Přívara). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
HC Slezan Opava: Kober (Kirschner) - Bendík, Soukal, Trčka, Vaněk, Hájek, Ježek, Jelen, Boubeníček, Harazim, Březina, Cios, Chvěja, Gulda, Lichý, Svoboda, Juran, Štindl.
AZ Havířov: Tomšů (Turšner) - Bureš, Dýrr, Glos, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Smuž, Szewieczek, Weisser.

Samotný začátek zápasu AZetu vůbec nevycházel. Od 3. minuty hrál v oslabení a i když se úspěšně ubránil, obdržel na konci 5. minuty branku z hole Jakuba Jelena. Následovaly dvě nevyužité přesilovky a tak teprve v čase 11:19 se mohli havířovští radovat. Jejich první letošní ligový gól vsítil, a vyrovnání zařídil, Jan Křibík. Hráče branka uklidnila a zanedlouho přidali další. Na začátku 17. minuty se prosadil Daniel Smuž a poslal AZet do vedení.

Na začátku 2. třetiny se chvíli hrálo ve čtyřech, ale změnu skóre zaznamenala časomíra až ve 25. minutě. To se prosadil Tomáš Matějek a AZet už měl náskok dvougólový. Pohodu na hostující střídačce ještě zvýraznil za 3 minuty Filip Dýrr, když využil parádní přihrávku Vladimíra Přívary – mimochodem třetí gólovou příhru tohoto hráče v zápase.

Ve druhé polovině zápasu, i přes několik nadějných šancí na obou stranách, už žádná branka nepadla a tak tři body za vítězství 4:1 putují po zásluze do Havířova.

Youtube