AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři parádním nástupem do utkání nedali Opavě šanci

Tomáš Vlček | 21.10.2012

10. kolem ligy juniorů začaly odvety vzájemných zápasů z první čtvrtiny soutěže. AZet přivítal na domácím ledě Slezan Opava a předvedl kvalitní výkon, který, zejména v první třetině, snesl i ty nejpřísnější měřítka. Havířovští v ní šli do tříbrankového vedení, a i když se hosté snažili vývoj zápasu zkorigovat, vstřelit víc než jednu branku, jim nebylo umožněno. AZet přesvědčivou výhrou 5:1 potvrdil zlepšenou formu i své postavení na 2. místě tabulky.

Liga juniorů - 10.kolo ne 21.10.16:15
AZ Havířov - HC Slezan Opava
5:1
(3:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Řehulka (Křibík), 12. Matějek, 13. Křibík (Ovčaří, Mráz), 22. Matějek (Putniorz), 30. Putniorz (Matějek, Matěj) - 29. Boubeníček (Gulda). Rozhodčí: Jeřábek - Moravec, Řezáč. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 163. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
AZ Havířov: Tomšů - Bureš, Flamík, Graca, Szewieczek, Ovčaří, Kostelník, Jaroch - Dýrr, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihál, Mráz, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Synek.
HC Slezan Opava: Kober - Bendík, Soukal, Mareček, Trčka, Vaněk, Hájek, Ježek, Boubeníček, Harazím, Březina, Havlíček, Cios, Vrábel, Chvěja, Gulda, Svoboda, Juran, Štindl.

Zápas probíhal jen 78 vteřin a už měl AZet první gólovou šanci. Úplně volného Matěje však opavský gólman Kober parádním semaforem vychytal. V šesté minutě však už červené světlo za opavskou brankou svítilo. Jan Křibík zajel po buly za hostující branku, zadovkou přihrál Josefu Řehulkovi a ten vymetl šibenici Koberovy branky – 1:0. Havířovští byli i nadále aktivnější a i když hráli od 10. minuty v oslabení, na ledě to skoro nebylo poznat. Do jediné šance se dostal Březina, ale Tomšů si prostor u levé tyčky pohlídal. Navíc pár vteřin před koncem trestu Ovčařího sebral opavským obráncům puk Tomáš Matějek a střelou pod ruku překonal strážce hostující branky podruhé. Za chvíli šel na trestnou hostující Vrábel, ale za 22 vteřin ji mohl opustit – Jan Křibík šikovně tečoval Ovčařího střelu od modré a bylo to 3:0. Tím byl brankový účet třetiny uzavřen a skóre jednoznačně odpovídalo dění na ledě.

Druhou třetinu začali už po deseti vteřinách přesilovkou opavští, ale vůbec se nepoučili a tak jim opět pláchl Tomáš Matějek a tentokrát střelou nad beton zvýšil na 4:0. V následujících minutách byly k vidění šance na obou stranách, ale když neuspěli domácí Smuž a Mihál, ani hosté v šanci 2 na 1, viděli diváci branku až na konci 29. minuty. Roman Boubeníček procpal puk u tyčky za Tomšů a snížil na 1:4. Domácí odpověděli za necelých dvacet vteřin. Kombinaci s s Matějkem a Matějem přetavil v 5. branku AZetu jeho kapitán Jan Putniorz. V polovině zápasu narazil tvrdě Juran na mantinel Tomáše Mráze. Domácí útočník se z ledu zvedl až za několik okamžiků, ale následnou přesilovku AZet nevyužil. Velkou šanci zazdil, promáchnutím před prázdnou brankou, ve 38. minutě Řehulka. Hosté byli blízko brance ve stejné minutě, ale Tomšů nebezpečný pokus Trčky se štěstím vyrazil.

V závěrečné třetině se na obou stranách viditelně přitvrdilo, což přineslo sedm vyloučených. Branku však už diváci neviděli a to i přesto, že šancí bylo dost. Na havířovské straně však v těch největších neuspěli Mráz a Křibík a na opavské byli nejaktivnější Trčka a Vaněk. Oba gólmani však už zůstali neprůstřelní a skóre tak zůstalo na jednoznačných 5:1 pro AZet.

Ohlasy k utkání


Miro Kusý (asistent trenéra HC AZ Havířov): Měli jsme výborný vstup do utkání, dobře jsme bruslili, hráli rychle a jednoduše, dostávali se do šancí i je proměňovali. Ve druhé třetině, i pod dojmem vysokého vedení, jsme už začali zbytečně opouštět svou hru. Soupeř naopak zvýšil důraz a vytvořil si šance. Závěrečná třetina už byla, vlivem mnoha vyloučení na obou stranách, rozkouskovaná a hra už neměla takový spád. Naše výhra je, vzhledem k průběhu utkání, vcelku jednoznačná a naprosto zasloužená.

Youtube