AZ Havířov

Junioři podlehli Frýdku-Místku

Petr Miklas | 12.10.2012

H A V Í Ř O V - Druhý s předposledním se střetli v dnešním utkání ligy juniorů, ale na ledě to příliš znát nebylo. Nakonec si cenné vítězství odvážejí hosté z Frýdku-Místku poté, co předvedli větší vůli k vítězství.

Liga juniorů - 7.kolo pá 12.10.19:30
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
2:4
(1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Matějek, 52. Putniorz (Matějek) - 26. Jakubowski (Golasovský), 30. Havlík (Jakubowski, Suchý), 43. Havlík (Golasovský), 56. Mamula (Fiala). Rozhodčí: Koliba - Čaja, Řezáč. Vyloučení: 5:2 navíc Lenomar (AZ) 10 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Průběh utkání: 1:0,1:3,2:3,2:4.
AZ Havířov: Tomšů (Lazovský) - Dýrr, Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser.
HC Frýdek-Místek: Baldík (Horváth) - Beinstein, Mamula, Vacula, Suchý, Fiala, Masarovič, Kočko, Jakubowski, Čintala, Mičulka, Alina, Hamhalter, Čahoj, Havlík, Golasovský, Teper.

Utkání začalo poměrně opatrně, první pořádná střela přišla až na konci páté minuty a hned z ní byl gól. Tomáš Matějek vystihl rozehrávku hostí a rychlou střelou zamířil přesně k pravé tyči Baldíkovy branky. Chvíli po něm se před Baldíka natlačil Mráz, udělal mu kličku do forhandu, ale nedokázal zasunout puk do odkryté klece.

V 10. minutě dostali hosté možnost přesilové hry a pořádně Azetu zatopili. Nejprve vyslal tvrdou ránu od modré Teper, ale netrefil branku, po něm byl sám před Tomšů Jakubowski, ale na domácího brankáře si nepřišel.

V 15. minutě měli domácí obrovskou příležitost - Smuž s Dýrrem se dostali sami před brankáře, první jmenovaný se rozhodl střílet, ale netrefil branku. Do konce třetiny už se nic zajímavého nestalo. Po první části tedy domácí vedli 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, velké šance meli v rychlém sledu po sobě Lenomar, Matějek a Dýrr, ale Frýdecko-Místecký brankář si se vším poradil. Ve 26. minutě hráli hosté přesilovku a podařilo se jim ji využít, když po střele a několika dorážkách střílel do prázdné branky Jan Jakubowski.

Ve 30. minutě šli hosté do vedení, když bleskově využili přesilovku 5 na 3. Krásnou kombinaci předvedla trojice Suchý, Jakubowski a střílející Ondřej Havlík. Po dvou třetinách byl stav opačný, hosté vedli 2:1.

Třetí třetina začala rychlou brankou Frýdky-Místku, ve 43. minutě vypálil Golasovský, Tomšů vyrazil puk před sebe, kde číhal nekrytý Ondřej Havlík, který neměl problém doklepnout puk do odkryté branky.

O dvě minuty později měl obrovskou šanci havířovský Mráz, který byl sám před Baldíkem, ale nemířil přesně. V 52. minutě se podařilo domácím snížit, když se Jan Putniorz dostal sám před Baldíka, vypálil z otočky, gólman hostí puk vyrazil, ale Putniorz svou střelu dorazil do levého horního rohu Frýdecko-Místecké branky.

Od té chvíle se domácí nadechli k náporu, ten však v 56. minutě zarazil svým faulem Lenomar, který dostal 2 minuty a 10 minut navíc za úder do oblasti hlavy a krku. Hosté nabídnutou příležitost za 14 vteřin využili - Fiala vypálil od modré, Tomšů vyrazil puk jen před sebe a nekrytý Jan Mamula poslal puk pod havířovským gólmanem do sítě.

Do konce utkání zbývaly 4 minuty a Azet prohrával o dvě branky, ale Frýdek-Místek si vedení pohlídal. Vítězství hostí je poměrně zasloužené, měli větší touhu po vítězství.

Ohlasy k utkání


Miro Kusý (asistent trenéra HC AZ Havířov): Měli jsme poměrně dobrý vstup do utkání a šli jsme i do vedení, ale jinak jsme se v prvních dvou třetinách nedokázali vyrovnat s aktivní hrou a zejména obrannou taktikou soupeře, který hrál disciplinovaně, dobře bruslil a dostával se do šancí. V závěrečné třetině jsme zjednodušili přechod do útoku, získali více za hry a snížili na rozdíl jedné branky. Bohužel v okamžiku, kdy už viselo vyrovnání na vlásku, přišel náš faul a další branka v oslabení, což definitivně rozhodlo. Soupeř dnes podal velmi kvalitní výkon, výborně bruslil i bránil a to mu spolu s využíváním přesilovek nakonec zajistilo vítězství.


Radim Nečas (trenér HC Frýdek-Místek): První dvě třetiny jsme hráli velmi aktivně, napadali jsme soupeře už v jeho třetině, a i když jsme naše šance většinou nevyužívali, do vedení nás dostaly dvě využité přesilovky. V závěrečné třetině už jsme byli šťastnější, protože Havířov nás přitlačil a my jsme dali branky z ojedinělých protiútoků. Havířov nebyl tak aktivní, jak jsme očekávali, hrál spíš profesorsky. Asi ho zaskočila naše aktivní hra, možná očekávali jednoznačné vítězství. Do vyložených šancí se moc nedostával a ty které měl, vyřešil náš brankář. Důležité bylo, že z něj nevypadávaly puky a tak se domácí nedostali ani k dorážkám. Naše mužstvo musím pochválit i za vcelku čistou hru bez zbytečného vylučování, což ale také vyplývalo z aktivního přístupu a bruslení.

Youtube