AZ Havířov

Junioři zvládli důležitý souboj s Frýdkem-Místkem

David Motloch | 24.11.2012

Tabulka Ligy juniorů je aktuálně nesmírně vyrovnaná, a tak se bojuje o každý bod. Důkazem toho byl i souboj mezi juniory Havířova a Frýdku-Místku. Oba celky patří v lize mezi špičku, Azet ale před zápasem ztrácel na soupeře tři body, navíc střed tabulky je značně našlapaný a zaváhání se trestá. To ale nebyl dnešní případ, přestože svěřenci trenéra Paskera od začátku tahali za kratší konec provazu, koncovku zápasu zvládli bravůrně. Velkou zásluhu na výsledku mají oba brankáři Azetu. Hosté pak brankami Mráze a Lenomara dotáhli zápas do nájezdů, kde si vítězný pokus připsal Tomáš Matějek. Junioři si tak udrželi třetí příčku a kontakt s dnešním soupeřem.

Liga juniorů - 16.kolo pá 23.11.
HC Frýdek-Místek - AZ Havířov
3:4sn
(2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Jakubowski (Golasovský), 17. Vacula, 26. Vančo-Minařík (Bartek, Alina) - 23. Mihal (Matěj), 45. Mráz, 56. Lenomar (Matěj), 65. rozhodující SN Matějek. Rozhodčí: Libiger - Kopřiva, Moravec. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:42. Diváci: 67. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
HC Frýdek-Místek: Chvostek - Golasovský, Teper, Suchý, Jakubowski, Vyčesaný, Hamhalter, Čintala, Mamula, Vacula, Mičulka, Vančo-Minařík, Masarovič, Bartek, Alina, Kurajský, Kočko, Beinstein
AZ Havířov: Gabler - Bureš, Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Ovčaří, Patrmann, Szewieczek - Dýrr, Glos, Křibík, Lenomar, Matějek, Matěj, Mihal, Mráz, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž

Oba týmy si byly na začátku utkání rovnocennými soupeři, což mělo za důsledek, že jsme příliš dramatických momentů v úvodních minutách neviděli. Za zmínku snad stojí vynikající zákrok domácího Chvostka na začátku 11. minuty. Poté se však ve skvělém světle ukázal Frýdek-Místek. Domácím k velkému tlaku dopomohlo vyloučení Jarocha, které dokázali zúročit po dorážce Jana Jakubowského. Že domácím fungují speciální formace se přesvědčil Havířov i podruhé. Nejprve svěřenci trenéra Radima Nečase skvěle ubránili oslabení a hned několik sekund poté vstřelili další branku. Zakončujícím se stal Petr Vacula, který unikl hned po opuštění trestné lavice.

Druhá dvacetiminutovka už vyrovnaný začátek neměla, na led vlétli jako uragán havířovští junioři. Po několika "propagačních" střelách si Azet dokázal vypracovat i vyloženou šanci, na jejichž konci stál dorážející Patrik Mihal. Rychlou odpověď na inkasovanou branku se snažil najít Dominik Suchý, ale obrana Havířova jej do šance nepustila. Domácí měli přesto důvod k radosti, když ve 27. minutě vracel pro Frýdek-Místek dvoubrankové vedení Radim Vančo-Minařík. Do konce třetiny to byl poslední zajímavý moment kromě šancí Vyčesaného a Suchého.

Druhý jmenovaný hráč, tedy Dominik Suchý, měl famózní start do třetí části, když se už po 27 vteřinách dostal sám před Gablera. Příležitost mu sice zhatil Jaroch, ale sudí nařídil trestné střílení. Právě tady se jednalo o klíčový moment zápasu, Suchý totiž střídajícího Tomšů nepřekonal a nastal velký obrat hostů. Za Frýdek-Místek se i nadále snažil být aktivní Dominik Suchý, ale ani tentokrát si na Gablera nepřišel. Ve 45. minutě přišel v podání svěřenců trenéra Dalibora Paskera trest, když z poměrně nehokejové pozice pálil Tomáš Mráz a puk skončil až za zády překvapeného brankáře Chvostka.

Havířov se snažil být aktivní a chtěl vystřelit vyrovnávající gól, ale dlouho se mu to nedařilo. Po stoprocentní šanci Jakubowského to navíc vypadalo, že si domácí zápas podmaní. Jenže autor první branky zápasu v koncovce selhal a nepřekonal ani ležícího Gablera, jelikož mu puk sjel z čepele. Ani ne o minutu později už mohla vypuknout radost na střídačce Havířova, když v 56. minutě srovnával Kamil Lenomar. Do konce zápasu si už oba celky hlídaly skóre, a tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Tato do jisté míry dovednostní soutěž vyšla lépe Havířovu. Proměnit dokázali oba dva aktéři, tedy jak Tomáš Matějek, tak Jan Křibík a jelikož domácí se neprosadili ani jednou, vítěznou branku si připsal Tomáš Matějek.

Youtube