AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si připsali povinnou výhru nad Prostějovem

David Motloch | 03.12.2012

Povinná výhra proto, že Prostějov úřaduje v tabulce Ligy juniorů až na předposledním devátém místě a celky ze středu tabulky se dotahují na špičku, kde patří samozřejmě i Havířov. Důležitá výhra však udržela svěřence trenéra Dalibora Paskera na průběžném druhém místě s dvoubodovým náskokem na třetí Frýdek-Místek. O osudu zápasu bylo rozhodnuto takřka v první třetině, kde si hráči Havířova připsali hned tři zářezy, z toho dva z přesilové hry. V půlce zápasu to bylo už 5:0 pro hosty, a ačkoliv se Prostějov dvěma brankami v rozmezí jedné minuty vzchopil, AZet si už zbytek zápasu zkušeně pohlídal. Dvěma brankami se blýskl Tomáš Matějek, dva body zaznamenal také Tomáš Mráz.

Liga juniorů - 18.kolo ne 2.12.
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov
2:5
(0:3, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Kaluža, 34. Jirák (Očenášek, Dufka) - 10. Ovčaří (Mráz, Křibík), 13. Matějek (Graca, Glos), 15. Matějek (Dýrr), 31. Mihal, 31. Mráz (Řehulka). Vyloučení: 4:4 navíc Koutský (PRO) 10 min osobní trest. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Průběh utkání: 0:5, 2:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Vysloužil - Kaluža, Vybíral, Dufka, Jirák, Arnošt, Kovařík, Matoušek, Prokop, Skácel, Zezula, D. Konečný, Koutský, Jurník, Dočkal, Pezda, Očenášek, M. Konečný
AZ Havířov: Gabler - Weisser, Dýrr, Flamík, Glos, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Putniorz, Řehulka, Matěj, Szewieczek

Zápas začal na prostějovském ledě velice svižně a už v úvodních minutách hry se bylo na co koukat. Branky ale začaly padat až při početních výhodách. Hned tu první dokázal využít Havířov, když Mráz krásnou křižnou přihrávkou našel volného Jana Ovčařího a ten zasunul mezi betony bezmocného Vysloužila. Ani ne o tři minuty později zvedala havířovská střídačka ruce po druhé, znovu v přesilovce. Jednoduchou situaci dokázal využít Tomáš Matějek, který po střele Gracy dorážel puk do branky a v čase 12:32 to již bylo o dvě branky.

Hosté ale neměli zdaleka dost a pokračovali v náporu. Už v 15. minutě zvyšoval na 3:0 opět Tomáš Matějek, ke střele se tentokrát dostal Dýrr a letící projektyl se odrazil od zmiňovaného střelce až do branky. Tím se střelecká listina pro první třetinu uzavřela. Po přestávce ale zůstal obrázek hry stejný. Domácí byli často pod tlakem, což vyústilo ve zbytečná vyloučení včetně osobního trestu pro Jana Koutského. Azet sice zmiňované přesilové hry nevyužil, chuť si ovšem spravil v půlce zápasu. Po střele jednoho z hráčů hostů nedokázal Vysloužil udržet puk ve výstroji, čehož si všiml Patrik Mihal a pohotově zasunul puk do branky.

Prostějov byl místy na odpis, hráči nedokázali bránit standartní hokejové situace, což vyústilo v další branku. O ni se tentokrát postaral Tomáš Mráz, který dostal přihrávku z rohu kluziště a přízemní střelou mezi betony překonal brankáře Jestřábů po páté v zápase. Tím ale brankové situace ještě neskončily. Trochu nečekaně se oklepali domácí, kteří už za dvě minuty dokázali reagovat brankou na 1:5 a rozhodujícím faktorem se stejně jako u prvních dvou branek Havířova, staly přesilové hry.

První početní výhodu dokázali Jestřábi využít v 33. minutě zápasu, kdy se napřáhl ke střele Marek Kaluža a černá žerď se zastavila až o vnitřní síťku branky hostů. Čtvrtou branku v rozmezí tří minut a druhou pro Prostějov vstřelil v 34. minutě Adam Jirák, který našel z pravého kruhu skulinku mezi vyrážečkou a tělem brankáře Azetu, opět se jednalo o využitou přesilovku. Ačkoliv se zdálo, že podobným tempem se bude pokračovat i nadále, a že se zápas ještě může zdramatizovat, opak byl pravdou. Zbytek utkání už další brankové radovánky nezaznamenal, a tak si tři body z Prostějova po výhře 5:2 odvezli junioři Havířova.

Youtube