AZ Havířov

Starší dorost podlehl v nájezdové loterii Zlínu

Josef Nudera | 28.09.2012

H A V Í Ř O V - Páteční večer patřil, jako už tradičně, extralize staršího dorostu. Na domácím ledě Havířova se představil Zlín. Sledovali jsme pohledný a bojovný hokej, který přinesl rychlý obrat AZetu na 2:1, ale třetí perioda rozhodla o tom, že se muselo prodlužovat. V prodloužení měly oba týmy velké šance zápas zakončit, ale protože se to ani jednomu z nich nepovedlo, šlo se do nájezdů. Zlín proměnil 2 nájezdy, AZ ani jeden. Zlín si po dnešním utkání odváží 2 body, Havířovu zbyl bod jeden.

Extraliga staršího dorostu - 7.kolo pá 28.9.18:00
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
2:3sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Sonnek (Dudek, Synek), 36. Synek (Orság) - 14. Dalajka (Hlaváč, Galuška), 49. Vyoral (Grygera, Hladiš), 65. Hlaváč (pen.). Rozhodčí: Jeřábek - Bartošák, Kopřiva. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3
AZ Havířov: Sroka (Turšner) - Orság, Kotala, Bahounek, Dudek, Pořízek, Carbol, Heinzl, Kalus, Fejko, Sonnek, Šmíd, Staš, Gola R., Bednář, Synek, Chroboček, Gola P., Potočný V., Potočný J., Caruk
PSG Berani Zlín: Haloda (Příhonský) - Kobylík, Stuchlík, Velčovský, Tomek, Grygera, Kužílek, Hlaváč, Gago, Haničinek, Zaremba, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Hladiš, Galuška, Malý
V dalším kole Extraligy staršího dorostu se na ledě Havířova představil Zlín. Zlínské PSG i havířovský AZ se v úvodu utkání dostávaly do šancí víceméně sporadicky, obrany pracovaly perfektně. První velká šance přišla paradoxně až v 10. minutě utkání, po přesilové hře Havířova. Když to nešlo v přesilovce, tak alespoň po ní ohrozil branku Halody Kryštof Fejko, když střílel zpoza obránce a jen těsně minul branku!

Ve 14. minutě dostal Zlín výhodu přesilové hry, kde je velmi silný. Michal Hlaváč nahrál před odkrytou branku, kde se nedokázal už brankář Sroka přesunout, a PATRIK DALAJKA se nemohl mýlit a prostřelil Sroku – 0:1! Do druhé třetiny vstoupil AZ mnohem aktivněji a dokonce si zahrál přesilovou hru. Ale Jakub Orág ani Jakub Kotala nedokázali branku vsítit, a to byli vždy velmi blízko! Zlín nedlouho po tom odehrál přesilovku hůř než tu předchozí a havířovskou branku výrazně neohrozil.

Ve 36. minutě se ale strhla havířovská smršť! V čase 35:17 se dostal JAN SONNEK před Halodu a krásným blafákem ho v brance vykoupal – 1:1. To ale nebylo všechno, čas 35:56 a další povedená akce AZetu! DOMINIK SYNEK stál ve správný čas na správném místě a rozpoutal havířovskou radost, když Halodovi nedal žádnou šanci a puk za něj dostal – 2:1.

V závěru druhé třetiny si Havířov vytvořil v přesilovce tlak, ale nic z ní nevytěžil. Do třetí třetiny vstoupil aktivněji Zlín, jeho aktivitu umocnila i přesilovka, kterou ale nevyužil. Ve 47. minutě musel pokrýt nahození Kobylíka Sroka, musel být velmi pozorný, aby mu puk nevypadl. Ve 49. minutě se opět měnilo skóre! Střelu Grygery tečoval v brankovišti JAN VYORAL - Sroka byl bezmocný, na tuto teč se reagovat nedalo. Hosté si pak vytvořili ještě hodně šancí, jednou to dokonce před Srokou hořelo, ale obrana Havířova vše ustála.

Závěr třetí třetiny byl hodně divoký. Nejprve Kotala trefil z výhodné pozice pouze beka, pak jen o malý kousek minul branku Bednář. Na konci dostal dokonce Havířov výhodu přesilové hry! V ní dokonce trefil Václav Potočný tyčku! Zuby nehty ubránil Zlín toto oslabení a dokonce 2 vteřiny před koncem ještě dostal výhodu přesilovky, když faulovat Kotala. Trest se přenesl do prodloužení, kde měl Zlín obrovský tlak. Například při střele Dalajky musel být Sroka hodně přesný.

Tento zápas ale nabídl pořádné drama a o dramatické momenty nebylo nouze. V závěru prodloužení hrál Havířov další přesilovku a tentokráte 4 na 3, ale ani z této početní výhody nic nevytěžil! V nájezdech to byla už loterie a Zlín si s ní poradil mnohem lépe, dal 2 z 3 nájezdů, AZ neproměnil ani jeden. Vítěznou branku si připsal MICHAL HLAVÁČ , který úžasným blafákem vymíchal Sroku – 2:3! V zápase tedy vyhrál šťastnější tým, kterým byl Zlín, AZetu zbyl bod.

Ohlasy k utkání


Martin JANEČEK (trenér AZ Havířov): V dnešním utkání vyhrálo šťastnější mužstvo, celý zápas to byl boj o každý centimetr ledu. Oba celky dokázaly vsítit po dvou brankách, v nájezdech už to byl takový vabank. Zlín dal krásné 2 góly, my ani jeden - o to byl šikovnější a šťastnější. Chtěl bych moje mužstvo naopak pochválit, protože byly úseky hry, kdy jsme byli bruslivější a aktvivnější než soupeř - bohužel máme z dnešního utkání jenom 1 bod.

Youtube