AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet obratem ve třetí třetině vyhrál i v Písku

Tomáš Vlček | 10.04.2013

Po parádním pondělním výkonu na domácím ledě a vysoké výhře nad Táborem, čekal dnes havířovské hokejisty náročný výjezd do Písku. Zápas s místním prvoligovým IHC rozehráli lépe domácí, kteří šli v první třetině do vedení. Další branky přinesla až závěrečná třetina a byli postupně Jan Daneček, Tomáš Bursík a Antonín Pechanec, kdo spolu se skvělým Lukášem Danečkem v brance zajistili pro AZet výhru. Vzhledem k současné výhře Berouna nad Brnem se situace v barážové tabulce výrazně vyjasnila právě pro AZet a Medvědy. Ale pozor baráž ještě není ani v polovině. Další zápas sehraje Havířov v sobotu od 17:00 doma právě s Medvědy Beroun.

2. liga východ - 0.kolo st 10.4.18:00
HC Písek - AZ Havířov
1:3
(1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Kužel (Ferebauer) – 41. Daneček (Klimša), 52. Bursík, 55. Pechanec (Kanko, Kolařík). Rozhodčí: Schmejkal, Horák – Špůr, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 920. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
HC Písek: Halmoši – Kužel, Drtil, Kříž, Makovský, Dvořák, Semrád, Hanus – Polodna, Vaniš, Ferebauer – Heřman, Kučera, Marek – Kubeš, Vlček, Slavík – Volf, Homolka.
AZ Havířov: L. Daneček – Vydra, Prokop, Hegegy, Krisl, Rimmel, M. Zientek, Hartmann, Graca – J. Daneček, Říčka, Klimša – Maruna, Bursík, Matějek – Kanko, Pechanec, Kolařík – Mráz, Kotala.
Aktivněji vstoupili do zápasu domácí a od úvodních minut zaměstnávali svými pokusy Lukáše Danečka v Havířovské brance. Ten odolával až do začátku 8. minuty, ale pak nestačil na střelu Lukáše Kužela od modré, kterou však nechtěně tečoval jeden obránců AZetu – 1:0 pro Písek. Chvíli na to zabránil havířovský brankář ve skórování v jasné gólovce Markovi a až pak se dostali do šance i hosté. Konkrétně to byl Jan Daneček, kdo byl na začátku 9. minuty zcela sám před domácí brankou, ale trefil jen náruč gólmana Halmošiho.

Od 10. minuty se havířovští úspěšně bránili domácí přesilovce. Ale krátce po ní už byli Písečtí opět dvakrát nebezpeční. Polodnův pokus u tyčky si však pohlídal Daneček a nájezd dvou píseckých skončil Vlčkovou střelou mimo. V poslední minutě úvodní třetiny mohli naopak vyrovnat hosté, ale Kolařík v obrovské šanci u tyčky poloodkryté písecké branky puk promáchl.

Úvod druhé třetiny přinesl další nápor domácích, ale žádná branka z toho nebyla. Na druhé straně se svou typickou dělovkou prezentoval ve 25. minutě v přesilovce Prokop, ale mířil těsně vedle. Víc toho ale AZet ve své početní výhodě neukázal, naopak hned po jejím skončení to hořelo v jeho brankovišti. Ale i tento závar se štěstím Daneček zvládl.

Pak se hra přeci jen vyrovnala, ale další nápor si domácí nachystali v přesilovce od konce 30 minuty. V největší šanci zkoušel kličku Dvořák, ale ležící Daneček měl opět navrch. Ze strany AZetu se pak blýskl ostrým pokusem Maruna, ale Halmoši byl na místě. Závěr 2. třetiny přinesl několik strkanic, ale také tři vyloučení. Zatímco Píseckým přesilovka vůbec nevyšla, tak AZetu se podařilo domácí zmáčknout, ale Halmoši zatím odolal.

Druhou přesilovku dohrával AZet ještě i na začátku třetí periody a přinesla mu vyrovnání. David Klimša našel u vzdálenější tyče číhajícího Jana Danečka a bylo to 1:1. Ve 42. minutě proskákal puk havířovským brankovištěm, ale pro AZet to dobře dopadlo. Od 45. minuty šli domácí opět do čtyř, ale kromě Marunovy jedovaté střely nemusel Halmoši řešit nic. Ve 49. minutě měl gólovku na hokejce písecký Semrád, ale zastavil jej Danečkův ukázkový semafor.

A tak si vzali vedení na svou stranu Havířovští. Konkrétně to byl na začátku 52. minuty Tomáš Bursík, kdo se podruhé trefil do písecké branky. Domácí pak vrhli vše do útoku, ale Heřman přestřelil prázdnou branku a Slavík namířil svůj pokus do Danečkovy lapačky. Když se naopak z rychlého kontru 5 minut před koncem trefil Halmošimu mezi betony Antonín Pechanec, bylo jasné, že AZet už je zisku bodů velmi blízko.

Domácí to sice ještě nevzdali, ale ani v závěrečné power-play branku nevstřelili, takže na výsledku 3:1 pro AZet se už nic nezměnilo.

Ohlasy k utkání


Josef Řeháček (trenér IHC Písek): Zápas se mi samozřejmě strašně těžko hodnotí. Po celou dobu jsme byli lepším týmem, v prvních dvou třetinách dokonce výrazně. Bohužel jsme ve výborně odehrané druhé třetině nedokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou branek, a to bylo nakonec klíčové. S jedním vstřeleným gólem z tolika vyložených šancí se prostě dá vyhrát jen velmi těžko. S výjimkou toho nejpodstatnějšího nemůžu mužstvu téměř nic vytknout, hrálo výborně, ale to je nám teď k ničemu. Prohráli jsme vyhraný zápas.

Převzato z www.ihcpisek.cz


Tomáš Potěšil (trenér HC AZ Havířov): Písek byl jednoznačně nelepší tým, se kterým jsme tento rok hráli. Po celé utkání byl hokejovější, rychlejší a agresivnější. Měli jsme velké štěstí, že po dvou třetinách bylo skóre pouze 1:0, protože rozdíl mezi druhou a první ligou byl v té době zřetelný. Podařilo se nám srovnat až na začátku třetí třetiny, čímž jsme také tak trochu srazili elán domácích. Následoval náš šťastný gól a Písek upadl do letargie. Pak už jsme hru jenom kontrolovali. Určitě dneska nevyhrálo lepší družstvo, ale šťastnější.

Autorem ohlasu je Aleš Svoboda, dennik.cz

Fotogalerie k zápasu
Youtube