AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Špatná produktivita rozhodla o vysoké prohře AZetu

Petr Miklas | 05.01.2014

H A V Í Ř O V - Kdoví,jak by utkání vypadalo, kdyby proměnil hned první šanci zápasu domácí Kurovský. Naopak hosté dokázali vytěžit z minima maximum a tak se třemi brankami v rychlém sledu dostali do pohodlného vedení. Velkou zásluhu na tom má Marcel Fedor, který sám tři branky dal a na dvě nahrál. Havířov se prosadil až za stavu 0:6, když už byl zápas dávno rozhodnut.

ELMD - 22.kolo ne 5.1.13:15
AZ Havířov - HC Slezan Opava
1:7
(0:3, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 48. Rzekanowski – 7. Fedor (Bohanos), 8. Kosina (Fedor), 10. Fedor, 25. Fedor (Bohanos), 42. Bohanos (Fedor), 45. Frydrych (Tauwinkl), 50. Döhner (Kvasnica, Štěpánek). Rozhodčí: Krenželok – Kuchař, Patrman. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 63. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:6, 1:6. 1:7.
AZ Havířov: Sonnek – Honsa, Kalus, Hudeček, Srníček, Kozubek, Hysek, Adámek, Szturc, Pawliczek, Rzekanowski, Konečný, Cháňa, Mrowiec, Matějík, Frojda, Kurovský, Cihlář
HC Slezan Opava: Huzlík – Kupka, Cibulka, Štěpánek, Lelek, Bohanos, Fedor, Janošek, Langer, Hadamczik, Frydrych, Tauwinkl, Hladoník, Kvasnica, Kosina, Jirůšek, Döhner

Hned po začátku utkání měl obrovskou šanci domácí Kurovský, který se dostal do samostatného úniku, ale Huzlík v brance Opavy jeho bekhendový blafák chytil. Hosté si poté hlídali obrannou čáru a čekali na chyby domácích.

Ti jim je nabídli - v 7. minutě zachytil Bohanos špatnou rozehrávku, nahrál Marcelu Fedorovi, který prostřelil Sonnka. Upynulo pouze 30 vteřin, když se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, Fedor nahrával a Ondřej Kosina zakončoval do odkryté branky.

V polovině 10. minuty už Slovan vedl o tři branky, protože Marcel Fedor ujel při oslabení a nedal Sonnkovi šanci. Další šance, která by stála za zmínku přišla až v závěru třetiny, kdy se do přečíslení dvou na jednoho dostali domácí Kurovský s Honsou, prvně jmenovaný se rozhodl střílet, ale jeho ránu Huzlík vyrazil.

Po první části tedy platil stav 0:3.

Do druhé třetiny šli domácí s úmyslem rychle snížit a zápas zdramatizovat. Přestože si několik příležitostí vytvořili, branku nedali. Naopak Opava využila závar před Sonnkem, konkrétně to byl Marcel Fedor, který tak zkompletoval svůj hattrick.

Hosté měli ještě dva samostatné úniky, ale Kvasnica ani Fedor neuspěli. Havířov se do šancí dostával sporadicky, žádná z jeho akcí se nedá označit za vyloženou gólovou šanci. I proto Slezan vedl po dvou třetinách 0:4.

A hráči Slezanu Opava šli za vítězstvím i dál - uplynulo něco málo přes minutu třetí třetiny, když spolupráce Fedora se Svatoplukem Bohanosem skončilo pátou brankou hostí. Ve 45. minutě Tauwinkl vypíchl puk a vyslal do bejku Lukáše Frydrycha, který mířil přesně mezi Sonnkovy betony. Byl to druhý gól hostí v zápase v oslabení.

O necelé tři minuty poźději Havířov snížil, když se v oslabení prosadil Dominik Rzekanowski, jenž překonal Huzlíka blafákem do forhendu. Skóre utkání uzavřel v čase 49:14 Jakub Döhner, který byl na konci rychlé kombinace hostí a prosadil se blafákem do bekhendu.

V poslední desetiminutovce jsme viděli šance na obou stranách, ale bez gólového efektu. Slezan Opava si tedy odváží vysoké vítězství, o kterém rozhodlo proměňování šancí.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (HC AZ Havířov): První utkání v roce 2014 nám nevyšlo podle našich představ. Dostali jsme rychle tři branky a to se potom už těžko dostává do hry. Nasazením a bruslením jsme se soupeři vyrovnali, ale bez důrazné a pohotové koncovky se těžko vyhrává. Tohle náš soupeř měl a i když jsme měli více střel,tak konečná prohra byla asi zasloužená. Je pořeba se na koncovku na tréninku zaměřit a do utkání tuto činnost razantně zlepšit. Teď se musíme na 100% připravit na čtvrteční utkání v Hodoníně, kde potřebujeme vyhrát a posunout se směrem ke klidné záchraně v soutěži.

Youtube