AZ Havířov

Junioři porazili jednoznačně Krkonoše

Petr Blakala | 21.02.2014

Další kolo čekalo havířovské juniory proti týmu z Krkonoš. Po celých šedesát minut bylo k vidění několik výborných akcí. Utkání to bylo však po dvě třetiny velmi vyrovnané a rozhodlo až posledních sedm minut, kdy se Havířov prosadil celkem třikrát a definitivně si pojistil zisk tří bodů. V dalším domácím zápase změří AZet síly s Přerovem. Tento duel se odehraje 23. 2. od 13:45 v K&K PNEU Aréně.

LJ - 31.kolo pá 21.2.19:00
AZ Havířov - HC Krkonoše
5:1
(1:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Diviš (Taras), 32. Staš (Diviš), 53. Diviš, 56. Křibík (Vyčesaný, Lenomar), 60. Křibík – 21. Srnský (Krsek, Junek). Rozhodčí: Trombík - Konvička, Gančarčík. Vyloučení: 4:0. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Weisser, J. Potočný, V. Potočný, Staš, Jaroch – Křibík, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Synek, Taras
HC Krkonoše: Abrahám (Čáp) – Kadavý, Dufek, Souček, Junek, Krsek, Vacek, Janoušek, Tatar, Smékal, Srnský

Úvod zápasu byl celkem poklidný. Hráči se spíše rozkoukávali a jako první se do šance dostali Havířovští, za které se mohl v protiútoku 2 na 1 prosadit Diviš. O dvě minuty později se snažil rozvlnit síťku Abrahámovy svatyně Křibík, který několikrát dobýval branku Krkonoš. Ta pravá radost přišla až v 7. minutě, kdy Taras poslal přesnou přihrávku Janu Divišovi, který zcela osamocen neměl problém zamést kotouč do odkryté klece. Do akce se dostali také hosté, jelikož tvrdou střelou se prezentoval Smékal. Všechny pokusy Krkonoš likvidoval v první periodě bezchybný Gabler. Havířov dohrál třetinu s pukem u svých holí a hráči se rozešli do kabin za stavu 1:0 ve prospěch domácího celku.

Druhých dvacet minut nezačalo pro Havířov zrovna nejlépe. Hned ve 46. vteřině prostřední části hry se totiž prosadil Jan Srnský, který si našel odražený kotouč před Gablerem jako první a poslal jej za brankovou čáru. Diváci viděli hodně zajímavé akce, ale na další gól si museli počkat až do 32. minuty, kdy se vedení ujal opět AZet. Zásluhu na tom měl Filip Staš. Ten zvolil lišácké zakončení a umístil kotouč k tyči tak, aby na něj brankář Abrahám nedosáhl. Do konce druhé třetiny mohl za tým Krkonoš vyrovnat Srnský, avšak jeho samostatný únik na Gablera nebyl úspěšný.

Posledních dvacet minut se domácím povedlo na sto procent. Jako první se do samostatného úniku hnal Suchý, který však trikem ze zámoří nepřekonal Abraháma. Sotva se třetí perioda přehoupla do své druhé poloviny, musel proti soupeřově střele zasahovat maskou Gabler. Další branku AZetu vstřelil Jan Diviš, který v oslabení zamířil do protiútoku přímo ze střídačky a s pomocí brankové konstrukce navýšil vedení domácích. O dvě minuty později se dostal k odraženému puku Jan Křibík. Ten překonal ležícího brankáře Krkonoš. Jako poslední se tři vteřiny před závěrečnou sirénou prosadil opět Jan Křibík - tato branka taktéž padla v oslabení.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář (trenér AZ Havířov): Utkání bylo po dvě třetiny vyrovnané, rozhodla až třetí třetina, kdy jsme dokázali vstřelit góly. S utkáním jsme spokojeni, ale šlo z něj vidět, že se soutěž pouze dohrává. I přes to jsme rádi, že jsme s tímto soupeřem poprvé v sezoně vyhráli.


Radovan Biegl (trenér HC Krkonoše): Škoda pátého gólu, který jsme dostali tři vteřiny před koncem zápasu a ještě při vlastní přesilovce. I tak musím pochválit, dnes jsme hráli v deseti lidech. Odvedli jsme dobrou práci. Rozhodlo až poslední sedm minut. Během zápasu jsme si šance vypracovali, ale nedokázali jsme je využít.

Youtube