AZ Havířov

Mladší dorostenci zakončili sezónu vysokou porážkou ve Zlíně

David Motloch | 16.03.2014

V posledním kole ELIOD Extraligy mladšího dorostu se svěřenci trenéra Martina Janečka střetli na ledě soupeře se Zlínem. V zápase byl od samého začátku lepší domácí tým, který si postupně vybudoval luxusní náskok. Havířovští za 60 minut hry nedokázali skórovat ani jednou, a tak si z letošního závěrečného klání odnáší krutou prohru 0:12.

ELMD - 36.kolo ne 16.3.
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
12:0
(2:0, 4:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 4. Karafiát (Kowalczyk), 7. Fridrich (Mikulec, Krejčiřík), 23. Václavek (Chytil, Urbanec), 25. Klauda (Karafiát), 31. Mikulec (Krejčiřík, Sedlák), 34. Karafiát (Kowalczyk), 43. Sedlák (Fridrich, Krejčiřík), 53. Richter (Chytil, Vodák), 54. Chytil, 57. Sedlák (Fridrich, Krejčiřík), 57. Urbanec (Václavek, Richter), 60. Budil (Mikulec). Rozhodčí: Šiška – Buchtík, Řezníček. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 65:21. Průběh utkání: 12:0.
PSG Berani Zlín: Šimonů – Vodák, Richter, Martínek, Kowalczyk, Klauda, Jenáček, Gába, Fridrich, Budil – Václavek, Urbanec, Sedlák, Nevřela, Mikulec, Krejčiřík, Kenša, Karafiát, Dřímal, Chytil, Bainar
AZ Havířov: Kováč (od 30. Sonnek) – Szturc, Srníček, Kozubek, Adámek, Ševeček – Hynek, Lenomar, Mrowiec, Pawliczek, Frojda, Konečný, Cháňa, Rzekanowski, Ligocký, Matějík

Domácí hokejisté ze Zlína vstoupili do utkání daleko aktivněji a už ve 4. minutě se prosadil nejproduktivnější hráč PSG Jiří Karafiát. Neuběhlo mnoho momentů a brankář Kováč lovil už podruhé puk ze své svatyně. To když v 7. minutě napřáhl s pukem Zdeněk Fridrich. Pro Zlín to navíc znamenalo první využitou přesilovku v zápase. Více už se v první třetině během hry nestalo.

I nástup do druhé třetiny vyšel lépe domácím. Ti tak už ve 23. minutě navyšovali svůj náskok na tři branky, když se prosazoval Jan Václavek. Prakticky hned o minutu později se brankář Kováč musel v brance otáčet znova, to když ho překonal Oldřich Klauda. Domácí ale nepolevili a i přes vytvořený náskok dále tlačili. Při naskytnuté přesilovce se o druhé využití v zápase postaral Jan Mikulec.

Kanonáda ale zdaleka nekončila. Už ve 34. minutě přidával svou druhou branku v zápase Jiří Karafiát. Luxusní vedení Zlína v poměru 6:0 vydrželo do kocne druhé části, v té třetí ovšem domácí nasázeli branek ještě jednou tolik. Ve 43. minutě si první branku v zápase připsal také Zdeněk Sedlák. Střídající brankář Sonnek impuls svému týmu nedodal a i on v zápase hodněkrát kapituloval.

V 53. minutě nadělal hostujícím další vrásky na čele Michal Richter. Tento gól rozpustil brankovou smršť, která v závěru zápasu Havířovské zasáhla. Hned o čtyřicet vteřin později se totiž dalším úspěšným střelcem Zlína stal Filip Chytil. Další unikát se domácím podařil v 57. minutě, kdy se během dvaceti vteřin prosadili hend dva hráči. Nejprve zakončoval Zdeněk Sedlák, hned po něm také Tomáš Urbanec. Střelnici zakončil v samotném závěru utkání Radim Budil, který tak završil pro domácí povedený výsledek 12:0.

Youtube