AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ veze další body z venku, tentokrát vyzrál na pražskou Slavii

Tomáš Vlček | 28.12.2015

Poslední letošní venkovní zápas sehrál dnes AZ na ledě čtvrtého týmu tabulky - HC Slavia Praha. A pořádně svého soupeře hned v první minutě zaskočil brankou Michala Sztefka. Favorizovaní domácí sice za chvíli srovnali, ale AZ si vedení ještě v 1. třetině vzal díky Janu Hudečkovi zpět. Další branky přinesla až závěrečná třetina, a protože se v ní prosadili jen havířovští Zdeněk Okál a znovu Jan Hudeček, putují tři, možná překvapivé, ale o to cennější body zaslouženě do Havířova. Další zápas sehraje AZ už ve středu doma od 18:00 proti Kadani.

WSM liga - 35.kolo po 28.12.18:15
HC Slavia Praha - AZ Havířov
1:4
(1:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. D. Hruška (Mikulík) – 1. Sztefek (Mazanec, Hudeček), 11. Hudeček (Sztefek, Krisl), 44. Okál, 57. Hudeček (Kotala). Rozhodčí: Kubičík – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1605. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
HC Slavia Praha: Hylák – Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin, Knot, Růžička – Jiránek, Mikulík, D. Hruška (C) – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Šafránek, Čermák – Nestrašil, Kašpařík, Tejral
AZ Havířov: Laco – Ledňák, Peslar, Mazanec, Punčochář, Graca, Krisl – Kanko, Kalus, Sztefek, Štumpf, Maliník, Kotala, Bednář, Gřeš, Sedláček, Okál, Hudeček

Domácí hokejisté nevstoupili do utkání zrovna ideálně. Po pouhých 32 sekundách hry se před Hylákovou brankou prosadil Michal Sztefek a dokázal tečovat Mazancovo nahození od modré mezi beton gólmana sešívaných a levou tyčku. Na odpověď ovšem nečekali diváci v Edenu dlouho. Ve třetí minutě ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Mikulík s Davidem Hruškou a druhý jmenovaný poslal puk po křižné Mikulíkově přihrávce pod horní tyč.

Vyrovnávací branka přinesla vítr na plachty slávistů, kteří zatlačili svého soupeře do pásma. Šafránek se vytočil zpoza branky před Laca, ale havířovský brankář se roztáhl na brankové čáře a nedovolil červenobílému forvardovi skórovat. Misky vah tak na svou stranu naklonili opět hosté v první přesilové hře zápasu. Jan Hudeček dostal výbornou přihrávku mezi kruhy a střelou zápěstím vymetl horní růžek branky domácích.

Sešívaní se nehodlali smířit s tím, že z první dvacetiminutovky odejdou jako poražení. Navzdory čtyřminutové přesilovce a následnému velkému tlaku před sirénou se však vyrovnání nedočkali, a tak byli před druhým dějstvím v lepším rozpoložení hosté z Havířova.

Úvodní minuty prostřední periody patřily Havířovským. Větší šance však přišly až kolem 26. minuty. Nejprve jel na Hyláka sám Hudeček a zakončoval do tyče. Poté ujel na druhé straně Čermák, ale nenašel mezírku mezi Lacovými betony. A jako by toho nebylo dost, musel Hylák proti nebezpečné střele Okála z mezikruží vytáhnout výborný zákrok.

V dobrém světle se o chvíli později ukázal i domácí debutant Tejral, když se proháčkoval před Laca a zakončoval bekhendem ke vzdálenější tyči. Gólman Havířova ale mladému slávistovi zkazil radost vyrážečkou a poradil si i s dalším samostatným únikem Čermáka. V 33. minutě stál na brankovišti Havířova osamocený Šafránek, jenže Laco se znovu zaskvěl a podržel svůj tým. Před třetí třetinou tak domácí stále ztráceli jednu branku.

Ani začátek třetí třetiny slávistům nevyšel. V 44. minutě sice hráli domácí přesilovku, jenže po hrubé chybě Knota ujel Zdeněk Okál a překonal Hyláka forhendovým blafákem. V dobré šanci na snížení se ocitl Tejral, když dostal od Robinsona zadovkou nabito, ale mířil těsně nad břevno. Sešívaní se ještě snažili o tlak, ale branky se dočkali znovu hosté. Z mezikruží se prosadil Jan Hudeček a uzavřel skóre zápasu.

Autor reportáže: Michal Toman, www.hc-slavia.cz

Ohlasy k utkání


Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Utkání se mi hodnotí těžce. Měli jsme dost střel na to, abychom dali víc branek. S jedním gólem na domácím hřišti budeme jen těžko vyhrávat. Celý zápas jsme dotahovali jednogólový náskok a při přesilovce za stavu 1:2 jsme udělali hloupou chybu. Soupeř nás potrestal a to byl podle mě zlomový okamžik. Měli bychom se taky vyvarovat zbytečných útočných faulů. Dnes nás navíc zradily přesilovky.


Štefan Mikeš (HC AZ Havířov 2010): Jsme velmi rádi za vítězství. Rychle jsme se ujali vedení, pak jsme přidali gól z přesilovky a dál jsme se snažili hru kontrolovat. Soupeř měl samozřejmě optickou převahu, Slavia je kvalitní mužstvo. Hráči ale podali heroický výkon a vybojovali si tři body, za což jim chci poděkovat.

Fotogalerie k zápasu
Youtube