AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři na úvod soutěže podlehli Opavě

Josef Nudera | 26.09.2015

Havířovská juniorka vstoupila jako poslední do ligové soutěže a čekala ji cesta do Opavy. V Opavě se ale havířovským juniorům příliš nevedlo a po hrubých chybách zápas také ztratili. AZ prohrával po druhé třetině se Slezanem už 2:5, ale bojovností se podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Po dalších chybách ale nakonec utkání vyhrála Opava. Další zápas čeká na Havířov v neděli, kdy cestuje do Vsetína.

LJ - 1.kolo pá 25.9.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
7:4
(2:0, 3:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 20. Rubý (Borunský, Slavík), 20. Rubý (Krupa, Pražák), 24. Rousek (Borunský, Klapetek), 25. Krupa (Pražák, Hon), 32. Krupa (Klapetek, Rohovský), 45. Rohovský (Rousek), 46. Rousek (Borunský) – 29. Šmíd (Polak, Trombik), 39. Chroboček (Bednář), 41. Polak (Šmíd, Chroboček), 44. Chroboček (Šmíd, Polak). Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 24:21 Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:4, 7:4.
HC Slezan Opava: Drnda – Hlaváček, Rohovský, Slavík, Černý, Hon, Dyba, Kažimír, Blaževič – Klapetek, Rubý, Krupa, Pražák, Borunský, Stoniš, Rousek, Dreljuš, Cygal, Klement
AZ Havířov: Turšner – Heinzl, Trombik, Chroboček, Bednář – Stružík, Stoklásek, Němec, Šmíd, Caruk, Dobrzynski, Baláž, Rzekanowski, Polak
Havířov nevstoupil do první třetiny moc dobře a Opava se prezentovala aktivnějším přístupem k utkání. Slezan se prosadil až v poslední minutě 1. třetiny, kdy se mu podařilo vstřelit hned dvě branky, v rozmezí 11 sekund. To se trefil dvakrát Tomáš Rubý - 2:0.

Ve druhé třetině se hra Havířova zlepšila, objevily se šance, ale opět to byla Opava, která na tom byla lépe a využívala hrubých chyb AZetu. Ve 24. minutě navýšil vedení Opavy Tomáš Rousek, aby mohl ve 28. minutě přidat další úspěšnou trefu Petr Krupa - 4:0. První branka Havířova přišla ve 29. minutě. Prvním úspěšným střelcem AZ v sezoně se stal Jan Šmíd - 4:1. Opava ale reagovala navýšením vedení na 5:1, zásluhou Petra Krupy.

Po druhé třetině se šlo nakonec do kabin za stavu 5:2. Druhou branku hostů vsítil David Chroboček.

Hostující Havířov ukázal ve třetí třetiny velkou bojovnost a povedl se mu parádní nástup do třetiny. Postupně se trefili Erich Polak a David Chroboček - 5:4. Zápletka utkání byla tady. Opavě se, ale podařilo využít dalších chyb Havířova, který nebyl důsledný v dohrávání soubojů a dobruslování akcí. Dominik Rohovský poslal Slezan do dvoubrankového vedení.

Ve třetí třetině se domácí Opava trefila ještě jednou. Přesnou střelu vyslal Tomáš Rousek a definitivně tak zapečetil výsledek tohoto utkání. Úvodní kolo Ligy juniorů vyhrála Opava 7:4.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Hráli jsme po dlouhé době, měli jsme herní výpadek, jelikož jsme přípravné utkání před ligou už nehráli, kvůli zranění brankářů. Do první třetiny jsme vstoupili vlažně a bylo vidět, že herní pohoda není. Naopak Opava byla aktivnější, bruslivější, měla lepší důraz. Po hrubých chybách jsme dostali v závěru třetiny dvě branky. Ve druhé třetině jsme byli o něco lepší, vytvořili jsme si několik slibných šancí, které jsme ale nedali. Po dalších hrubých chybách v obraně, místo aby naši hráči hráli důrazně, tak vypouštěli souboje, nevraceli se, jsme opět inkasovali. Podařilo se nám jednu branku dát a za stavu 5:2 na konci druhé třetiny, jsme si stále mysleli, že ten zápas ještě otočíme. Tak to vypadalo i v kabině.

Klukům jsem řekl, co po nich do třetí třetiny chci a podle toho také začátek poslední třetiny vypadal. Dali jsme dvě rychlé branky a zkorigovali jsme na 4:5. Vypadalo to, že půjdeme do tlaku, ale opět po hrubé chybě, kdy se nikdo nevracel, jsme dostali hloupý gól na 4:6. V závěru jsme dostali a Opava si to už pohlídala. Chtěl bych říct, že ti starší hráči by si měli uvědomit, že tam patří k těm lídrům, a že by měli tým táhnout a ne jen čekat, jak to bude.

Youtube