AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vezou z Opavy po přestřelce bod

Tomáš Vlček | 17.01.2016

Další zápas ligy juniorů sehráli havířovští mladíci dnes v Opavě. Po první bezbrankové třetině, si v té druhé dvakrát vzali vedení, ale domácí vždy rychle vyrovnali. Ve třetí třetině na další branku AZetu reagoval Slezan gólově hned dvakrát a poprvé vedl. Havířov stihl vyrovnat, ale v samostatných nájezdech si druhý bod připsali domácí. Další utkání sehraje AZ v pátek ve Vsetíně.

LJ - 23.kolo ne 17.1.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
5:4sn
(0:0, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 26. Borunský (Dyba, Klapetek), 32. Černý (Slavík, Rousek), 46. Klement (Rohovský, Dreljuš), 50. Klapetek (Borunský), 60. Slavík rozhodující sn - 25. Rzekanowski (Stružík), 27. Bednář (Rzekanowski), 42. Polak R. (Chujac), 51. Stružík (Dobrzynski, Němec). Vyloučení: 5:5, navíc Bednář (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.
HC Slezan Opava: Drnda - Rohovský, Slavík, Dyba, Černý, Horák - Klapetek, Klement, Borunský, Rousek, Volf, Dreljuš, Blaževič
AZ Havířov: Turšner - Heinzl, Trombik, Srníček, Chujac, Mrowiec - Stružík, Němec, Rzekanowski, Polak R., Bednář, Schmied, Baláž, Dobrzynski

V první třetině se toho na ledě příliš zajímavého neurodilo. Havířov dostal sice hned po 14 vteřinách k dispozici přesilovku, ale stejně jako domácí, kteří ji naopak hráli na samém konci periody, ji nevyužil. Těch několik šancí, které se urodily, pochytali brankáři Drnda a Turšner. Zato po přestávce se otevřela branková stavidla. AZ poslal do vedení ve 25. minutě Oskar Rzekanowski. Domácí potřebovali na vyrovnání jen necelou minutu, když se trefil David Borunský. Ovšem ve 27. minutě už opět vedl Havířov – Drndu překonal Lukáš Bednář. Slezan podruhé vyrovnal po půlce zápasu, šťastným střelcem byl Tomáš Černý.

Potřetí si vzal vedení Havířov na svou stranu díky Richardu Polakovi na začátku třetí třetiny. Jenže Slezan pak během čtyř minut otočil skóre na svou stranu. Zasloužili se o to Josef Klement a Lukáš Klapetek. V 51. minutě zafungovala výborně spolupráce útočníků AZetu a Nikolas Stružík srovnal na 4:4. V poslední desetiminutovce se ještě opakovaně na obou stranách zaplnila trestná lavice. Za vzájemnou bitku si na ní poseděli i opavský Blaževič s havířovským Polakem. Zápas však po 60 minutách skončil remízou. Bod navíc pro Slezan vystřelil v samostatných nájezdech obránce Daniel Slavík.

Youtube