AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Z Přerova si body AZet neveze, střelecká převaha nestačila

Tomáš Vlček | 12.11.2016

Sobotní večer patřil na českých hokejových kluzištích 23. kolu WSM ligy. AZ Havířov zajížděl do Přerova a chtěl potvrdit zlepšenou formu posledních dní. Havířovští střelci však zůstali tentokrát bez zářezu a protože domácí se prosadili třikrát, z toho dvakrát v přesilovkách, zůstaly všechny body na Hané. Další utkání sehraje AZ už v pondělí doma proti Prostějovu.

WSM liga - 23.kolo so 12.11.17:00
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Popelka (Goiš, Ferenc), 38. Dostálek (Chmelíř, Sikora), 51. Plášek (Dostálek, Sikora). Rozhodčí: Fiala - Adamec, Ganger. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2.239. Střely na branku: 30:35 (8:12, 8:9, 14:14). Průběh utkání: 0:0, 3:0.

HC ZUBR Přerov: Horčička – Chmelíř, Šnajnar, M. Novotný, Ferenc, Pala, L. Vágner, Zbořil, Malina – T. Sýkora, Sikora, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Dvořák, M. Kratochvíl – Ižacký, Tadeáš Král, Kratochvíl.
AZ Havířov: M. Laco – Petran, Horák, Krisl, Lenďák, Škůrek, Korím, Bahounek, Dudek – Kalus, Haas, Dvořáček – Gřeš, Pechanec, Štumpf – Bednář, Hubáček, Karafiát - Ollender, Kotala, Hlinka.

Zápas třiadvacátého kola začal za hlasitého povzbuzování obou táborů. Do přečíslení se prvně dostali hosté, jenže jejich šanci zastavil Horčička, Laca na druhé straně poté prověřil Dostálek. Hra se přelévala ze strany na stranu a v deváté minutě došlo na první vyloučení. Havířov i přes větší držení kotouče skóre neotevřel a přesilová výhoda přešla na stranu domácích.

Přerov ale jen stvrdil své trápení v této disciplíně. Za další technický prohřešek putoval Šnajnar, AZ netrestal, ale dvě minuty před koncem se mohl dostat do vedení zvláště nepřehlednou situací. Ani jeden z mužů na ledě neočekával takový zmatek a s pořádným štěstím pro Zubry Karafiát ani Hlinka neskórovali.

První velkou šanci Přerova si po změně stran vytvořila Goišova formace. Poté havířovskou přesilovku Zubři přežili bez újmy a v čase 28:02 se dočkali potřebného gólu, o který se zapříčinila právě třetí lajna. Goiš nabral rychlost podél mantinelu, shodil touš na Michala Popelku a ten vymetl bližší roh Lacovy branky.

Havířov mohl srovnat ve čtyřminutové výhodě. Pechancův nápřah ale Horčička vytěsnil do tyče. Po zbytek pasáže druhé části se Hanáci prezentovali výborným forčekingem a AZetu nic víc nepovolili. Ve 37. minutě dostal možnost zlepšit statistiku využití přesilovek pro změnu Přerov, což se po delší době povedlo. Chmelířova střela se zastavila v modrém půlkruhu, kde zapracoval Vlastimil Dostálek a do odkryté klece se z dorážky nemýlil.

Blízko navýšení byl v úvodu třetí periody Sýkora a Přerov pokračoval v ofenzívě, kterou utnulo až Královo vyloučení. Korím mohl skupinu Slezanů rozradostnit, ale trocha štěstí a poctivé bránění sebralo Havířovu vítr z plachet. Deset minut před koncem se Přerovu zdvojnásobila přesilovka a byla bleskově využita. Po buly napřáhl Sikora, odražený kotouč putoval od Dostálka brankovištěm až ke Karlu Pláškovi a ten zasadil AZetu definitivní direkt.

Následovala opět hra Zubrů proti třem a s hostujícím soupeřem to vypadalo bledě. Laco vytáhl na Dostálka s Goišem skvělé zákroky a jednoznačně byl nejlepším mužem v bílém dresu celého mače. Štumpfovi se ke konci naskytla možnost trestného střílení, jenže bekhendem na Horčičku nevyzrál. Malá havířovská naděje tak zhasla, Přerov po výhře 3:0 přidal na své tabulkové konto tři body.

Autor reportáže: Daniel Doležal, www.hokejprerov.cz

Ohlasy k utkání


David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Pro diváka to nebyl možná až tak záživný hokej, jak by se na domácí utkání slušelo. Od druhé třetiny, kdy jsme vstřelili první gól, jsme měli více příležitostí. To, že se nám podařilo vstřelit další branky, bylo vyústěním naší dravosti a kolektivního výkonu. Myslím si, že dnešní utkání rozhodl ten první gól. Oba týmy hrály ze zajištěné obrany a žádný nechtěl udělat chybu. Nám se podařilo jedno ze zaváhání soupeře potrestat a díky tomu pak Havířov už byl přinucen více otevřít hru. Konečně jsme si pomohli i početní výhodou.


Patrik Rimmel (AZ Havířov): V první třetině jsme měli více ze hry. Měli jsme i nějaké šance, bohužel jsme nedali góly. Po tom prvním obdrženém a naší přesilovce čtyři na tři, kdy jsme toho moc nevymysleli, byl už Přerov lepším týmem. Pak jsme dostali ke konci třetiny druhý gól a v té závěrečné už jsme do toho museli jít vabank. Měli jsme tam tři nebo čtyři čisté šance a trestné střílení. Bez gólu se zkrátka zápas vyhrát nedá.

Youtube