AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Bitva na Kladně vítězná pro Rytíře

Tomáš Vlček | 17.02.2018

50. kolo WSM ligy zavedlo havířovské hokejisty na led kladensých Rytířů. Proti třetímu celku tabulky pokračovali ve svých výborných výkonech, ale na body to tentokrát, i přes střeleckou převahu, nestačilo. Domácí šli na začátku druhé třetiny do vedení, které srovnal v polovině zápasu Radek Pořízek. Vzápětí se ale opět prosadili kladenští, kteří ve třetí třetině přidali ještě jeden gól a vyhráli tak 3:1. Stínem utkání je zranění Jaromíra Jágra po souboji u mantinelu. Protože soupeři Havířova v boji o play-off bodovali, bude AZ jistotu play-off potřebovat potvrdit ve středu doma proti Přerovu.

WSM liga - 50.kolo so 17.2.16:00
Rytíř Kladno - AZ Residomo Havířov
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Štindl, 34. Redlich (Pekr, Machač), 48. Kaut (Kloz, Tůma) – 30. Pořízek (Bednář, Kanko). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:12 + Fronk (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:0. Diváci: 5.200 (vyprodáno). Střely na branku: 30:34 (9:10, 12:18, 9:6). Zblokované střely: 6:11. Vhazování: 36:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Rytíř Kladno: Cikánek – Štindl, Matula, Lenďák, Kehar, P. Hořava, Svedlund – Jágr, Machač, Zikmund – M. Hořava, Přikryl, Strnad – Tůma, Kurjanov, Kloz – Pekr, Kaut, Redlich – Kubík.
AZ Residomo Havířov: Růžička – Krisl, Staněk, Luža, Drtil, Havel, Dujsík – Kalus, Maruna, Sikora – Fronk, Rác, Gřeš – Kurovský, Hudeček, Tomi – Kanko, Pořízek, Bednář.

Zápas začal hodně svižně a zostra. Hned ve 2. minutě byl v šanci domácí Strnad, ale minul havířovskou branku. V následující minutě dostali domácí k dispozici přesilovku. Sikora v ní narazil na mantinel Jágra, pro kterého zraněním zápas skončil. Havířovští v oslabení ujeli 2 na 1, ale Fronk netrefil branku. Také v další kladenské přesilovce byl blíže brance AZ.Gřeš zachytil chybnou rozehru domácích, ale ani jeho zakončení samostatného úniku mezi třemi tyčemi neskončilo.

Po polovině třetiny se do sebe pustili dva hráči s podobnými jmény - Kurjanov a Kurovský, a oba skončili na trestné. Ve zbytku třetiny měli dvě šance Rytíři. Ale Tůma před Růžičkou neuspěl a stejně dopadl i Kubík.

Branky začaly padat až ve druhé části zápasu. Ve 23. minutě mohl otevřít skóre Pekr, ale podařilo se to až chvíli po něm bombou od modré Petru Štindlovi – 1:0. Ještě minutu poté Miloslav Hořava neprocpal ve své šanci puk přes Růžičkovy betony, ale pak se hrálo podle havířovských not. Ve 27. minutě ještě Kanko nevyzrál v gólovce na Cikánka, ale krátce před polovinou zápasu už tlak AZetu přinesl zasloužené vyrovnání. Radek Pořízek poslal zblízka puk pod horní tyčku a bylo to 1:1.

Domácí si své vedení vzali zpět za necelé čtyři minuty. Tomáš Redlih si vybruslil s pukem od mantinelu do pravého kruhu a přesnou střelou poslal puk do šibenice – 2:1. AZ pak ubránil další dvě oslabení a poslední šanci třetiny trefil Miloslav Hořava jen hruď gólmana Růžičky.

Úvod třetí třetiny patřil i díky další přesilovce Kladnu. Štindl pálil těsně mimo, Strnada dvakrát vychytal Růžička, který dalším zákrokem rozesmutnil i Tůmu. Překonat havířovskou oporu se podařilo až ve 48. minutě střelou z otočky k tyči Tomáši Kautovi.

Tři minuty poté tečoval střelu od modré těsně vedle tyče Miloslav Hořava, ale pak už zase přišly šance AZetu. Kaut však stihl odpálit včas puk z brankové čáry a po Drtilově průniku prošel kotouč brankovištěm. O závěrečný nápor se havířovští připravili sami dalším vyloučením, a tak jejich vítězná sedmizápasová šňůra skončila, i přes velmi dobrý výkon, porážkou 1:3 na Kladně.

Ohlasy k utkání


Pavel Patera (Rytíři Kladno): Zápas byl velmi dobrý, byl to takový zápas play off. My si to zkoušíme už od té doby, co přišel Jarda, protože jsou všude plné stadiony. Týmy proti nám chtějí hrát play off, my se také snažíme hrát jako v play off, takže se na to můžeme připravit pár dní dopředu. Po zákroku na Jardu se kluci semkli a chtěli za něj bojovat. To se povedlo. Zápas se nám moc líbil, kluky musíme pochválit.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Ten, kdo dnes přišel na kladenský zimní stadion, musel být s hrou spokojený. Jedinou kaňkou zůstává zranění Jardy. Já jsem to zas tak moc neviděl, jestli to byl faul nebo nebyl. Je to smůla. Hokej byl jinak výborný, my jsme hráli slušné utkání a Kladno hrálo také dobře. Bohužel si myslím, že dnes rozhodly přesilovky a oslabení. Když hrajete sedm nebo osm oslabení, hráče to stojí hodně sil a potom nemají sílu do zakončení a do osobních soubojů. To dnes rozhodlo.

Zdroj ohlasů: www.rytirikladno.cz

Fotogalerie k zápasu
Youtube