AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři podlehli vysoko Třinci

Tomáš Vlček | 22.09.2018

Šesté kolo DHL extraligy juniorů přivedlo na havířovský led mladé třinecké Oceláře. Utkání potvrdilo, že havířovští mladíci se momentálně nenacházejí v herní pohodě a třetímu celku tabulky podlehli vysoko 2:7. Hosté si navíc odbvezli i bod z nadstavbové části. Další zápas sehraje AZ v pátek ve Zlíně.

DHL Extraliga juniorů - 6.kolo so 22.9.14:00
AZ Residomo Havířov - HC Oceláři Třinec
2:7
(0:2, 0:2, 2:3 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 42. Juhász (Mastič, Pawliczek), 44. Thiel – 1. Geidl (Indrst, Čmiel), 20. Indrst (Rufer, Havránek), 21. Čmiel (Indrst, Havránek), 28. Indrst (Rufer, Michálek), 50. Michálek (Pastor, Rufer), 56. Pastor (Urban), 60. Mikler (Šulák, Urban), 63. Rufer (Havránek, Michálek). Rozhodčí: Škrobák – Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 31:40 (11:14, 8:10, 12:15, 0:1). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:7.

AZ Residomo Havířov: Štipčák (41. Ludvík) – Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Žídek, Byčkov, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K.
HC Oceláři Třinec: Ochman – Radzienciak, Krzak, Rufer, Šulák, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tomanek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Macháček

Hosté měli bleskový vstup do utkání a už na konci první minuty otevřeli díky Nico Geidlovi skóre. I v dalších minutách pak byli lepší a domácí k ničemu moc nepustili. Výkon AZetu se ale od druhé desetiminutovky postupně zvedal. Střelecké příležitosti měli Pawliczek a pak i Pindel, ale vyrovnání se neurodilo. Naopak, na konci třetiny se zase prosadili hosté, když bleskově za 7 vteřin využili přesilovku. Filip Indrst se dostal k dorážce na brankovišti a procpal puk za Štipčáka – 0:2.

I do druhé třetiny vstoupili hosté vstřelenou brankou. Indrstovu střelu Štipčák neudržel ve výstroji a Matouš Čmiel měl s dorážkou do odkryté branky pramálo práce – 0:3. Ve 27. minutě šli havířovští do tří, a i když Štipčák nejprve zlikvidoval dvě šance Michálka, nakonec hosté stihli svou dvojnásobnou přesilovku využít. Filip Indrst se dostal k dorážce na brankovišti a poslal počtvrté puk do havířovské branky.

Alespoň malou radost mohl na havířovské straně přinést Juhász, ale v poskytnuté výhodě těsně před polovinou utkání trefil z mezikruží jen tyč. Čtvrtá desetiminutovka přinesla oboustranně rychlý hokej, ale bez výraznějších šancí.

Úvod třetí části zápasu naopak vyšel domácím. Nejprve se k Lukáší Juhászovi dostal puk na brankovišti, havířovský kapitán si jej chladnokrevně po naznačení zakončení z forhendu, přehodil na bekhend a poslal kotouč kolem Ochmana do odkryté branky – 1:4. A pak hned za minutu obránce Jan Thiel napřáhl na modré čáře a puk po jeho bombě skončil v šibenici Ochmanovy branky – 2:4.

Hosté reagovali oddechovým časem, což se ukázalo účinné. Ve 49. minutě přežili se štěstím situaci 1 na 2 a z protiútoku sami udeřili. Po zmatcích před havířovskou brankou plácl do puku Jakub Michálek a zvýšil na 5:2. Jako přes kopírák to vypadalo o pět minut později. Zatímco Juhász ve výborné pozici neuspěl, na druhé straně si David Pastor narazil puk se zadním mantinelem a pak překonal Ludvíka.

Havířovský gólman předvedl v závěru základní části několik povedených zákroků, ale na střelu Šimona Miklera, kterýdostal nabito do mezikruží a svou střelu z první umístil přesně k tyči, nedosáhl.

Po vysoké porážce 2:7 v základní části zápasu, mohli havířovští získat alespoň bod v nadstavbě. Jenže svou šanci při přečíslení nevyužili. Naopak Oceláři využili chvíli na to potřetí přesilovou hru, když se prosadil prudkou střelou Filip Rufer.

Třinec si tak díky první vyhrané nadstavbě v sezoně z Havířova odvezl všechny 4 možné bodíky.

Ohlasy k utkání


Jan Daneček (AZ Residomo Havířov): Špatnými vstupy do první i druhé třetiny jsme soupeři umožnili vybudovat rozhodující náskok. I přes zlepšení našeho výkonu a snížení ve třetí třetině si hosté výhru už pohlídali.

Youtube