AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vybojovali další výhru, Zlín porazili 5:1

Petr Miklas | 20.10.2018

Naši junioři potvrdili stoupající formu, když na domácím ledě vyhráli nad Zlínem 5:1. Tentokrát to ale bylo "jen" za 3 body, protože nadstavbu ukončil přesnou střelou v prodloužení Dluhoš. Utkání bylo dlouho vyrovnané, AZ rozhodl o své výhře až ve třetí třetině. O branky domácích se postarali Adámek, Ševěček, Zdeněk, Pindel a Bambula. Důležité pro výhru byly zákroky Matouška, jenž podržel svůj tým v několika těžkých situacích. Další utkání čeká juniory v pátek 26.10. ve Vsetíně.

DHL Extraliga juniorů - 12.kolo so 20.10.14:00
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
5:1
(0:0, 1:0, 4:1 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Adámek (Bochnak, Zdeněk), 44. Ševěček (Bambula, Zdeněk), 52. Zdeněk (Bambula, Pawliczek), 57. Pindel (Juhász), 58. Bambula (Pawliczek) – 56. Pavlas (Janošek), 62. Dluhoš (Hefka, Kočica). Rozhodčí: Kratochvíl – Gančařík, Hranoš. Vyloučení: 11:12. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 66. Střely na branku: 33:35 (12:8, 13:10, 8:15, 0:2). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Tomeček, Revaj, Dufek K.
PSG Berani Zlín: Huf – Janošek, Hamrlík, Pavlas, Dluhoš, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Podešva, Leška, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

V první třetině se hrál svižný hokej, první velkou šanci jsme viděli na konci 3. minuty, když hostující Sebera vybruslil před Matouška a zkusil jej překonat forhandovým blafákem, ale domácí opora se překonat nenechala.

Hosté byli aktivnější v podstatě celou první třetinu, ale jejich šance likvidoval bezchybný Matoušek, jenž zastavil střely Dluhoše, Lešky i Kočicy. Domácí útočili jen ojediněle, nepomohly jim ani dvě přesilovky a tak po první třetině zůstalo skóre 0:0.

Ve druhé třetině jsme se konečně dočkali gólu. Padl tedy jen jeden a to hned ve 22. minutě, když se do přečíslení dostali Lukáš Adámek a Zdeněk, prvně jmenovaný zakončil sám a udělal dobře, protože parádně vymetl pravý horní růžek Hufovy branky.

Ve 28. minutě měli obrovskou šanci hosté, když jeli 2 na 1 Weintritt a Kočica, prvně jmenovaný zakončil sám, jenže Matoušek mu šanci zhatil. Gól nepadl ani při přesilovce AZetu 5 na 3 ve 33. minutě a Juhászově gólovce ze 36. minuty. Po dvou třetinách proto vedl Havířov 1:0.

Třetí třetina nakonec přinesla hodně zajímavou podívanou - padlo hned pět branek. Z toho čtyři dali domácí hráči, jednou se trefili hosté. Závěrečná část základní hrací doby byla také ozvláštněna bitkami a z toho plynoucími vyloučeními. Ale pěkně po pořádku.

Ve 44. minutě využil přesilovku střelou od modré do levého horního rohu Hufovy branky Vojtěch Ševěček. V 52. minutě využil AZ další přesilovku, po krásné kombinaci s Bambulou a Pawliczkem pálil pod víko David Zdeněk. Pak přišla série vyloučení po bitkách, kdy byla dvojice hráčů na každé straně odměněna tresty na 2+2 minuty za hrubost, navíc dostal Uhlíř 2 minuty za tahání za mřížku. Na trestné lavici seděl za předchozí faul Zdeněk a hosté tak rázem hráli přesilovku 5 na 3.

Navíc přišlo vyloučení Ševěčka na 2+2 minuty za vysokou hůl, které bylo odloženo. Domácí hráči se ubránili přesilovce 5 na 3, ale pak už Zlín využil přesilovku 5 na 4, když Petr Pavlas prostřelil Matouška od modré čáry.

Jenže to nebylo vše. Havířov se dvakrát prosadil při vlastním oslabení, nejprve se po úniku trefil k levé tyči Vojtěch Pindel, ani ne minutu poté se do brejku dostal Jan Bambula, jenž chytře přehodil Hufka. AZ tak vyhrál 5:1 a šlo se do nadstavby.

Tu v prodloužení ukončil střelou zblízka Jan Dluhoš už po minutě a šesti vteřinách, čímž zajistil Beranům bod navíc.

Další utkání sehrají junioři v pátek 26.10. na ledě Vsetína. 

Youtube