AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři podlehli i Zlínu

Petr Miklas | 08.12.2018

Berani byli v první polovině lepší, ale pak domácí AZ vyrovnal hru i skóre. Rozhodující gól dal Zlín minutu před koncem třetí třetiny. Berani vyhráli nadstavbu, když ovládli samostatné nájezdy. Všechny 4 body tak putují do Zlína. Další utkání sehrají naši junioři ve středu 12.12. v Olomouci.

DHL Extraliga juniorů - 24.kolo so 8.12.13:30
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
2:4
(0:1, 1:1, 1:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Ševěček (Zdeněk, Juhász), 43. Juhász (Szturc, Grygar) – 1. Sedláček (Podešva, Riedl), 27. Luža (Sedláček, Kořének), 60. Pröschl (Jaroněk, Sedláček), 60. Luža (Kozubík). Rozhodčí: Mrkva – Rožánek, Kořistka. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 54:34 (17:9, 12:13, 19:11, 6:1). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

AZ Residomo Havířov: Matoušek (od 65. Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Adámek, Szturc, Bochnak, Kylnar, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek
PSG Berani Zlín: Kořének– Janošek, Hamrlík, Jaroněk,Pavlas, Riedl, Talafa – Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček

Hosté měli úžasný vstup do zápasu, hned v 1. minutě se prosadil dorážkou Podešvovy střely Robert Sedláček. V 5. minutě při přesilovce pálil nebezpečně z mezikruží hostující Handl, ale Matoušek zasáhl pravým betonem a puk vyrazil.

Ve 10. minutě hrál přesilovku AZ, Pindel s Juhászem se dostali před Kořénka, ale ten jejich opakovaným střelám odolal. Ve zbytku třetiny se už nic nestalo a tak vedli Berani 0:1.

I začátek druhé části patřil Beranům. V polovině 23. minuty ještě Matoušek zastavil pokus Pröschla, který byl ve velké šanci, ale ve 27. minutě už se hosté radovali. Dominik Luža předvedl své rychlé ruce, když si dal puk na bekhend a poslal jej pod víko. Ve 33. minutě AZ využil přesilovku, když pěknou kombinaci předvedli Zdeněk, Juhász a střílející Vojtěch Ševěček.

Ve 36. minutě mohl vyrovnat Juhász, jenž se prosmýkl od pravého mantinelu, ale zastavil jej Kořénkův levý beton. Minutu před koncem měl velkou šanci hostující Riedl, ale Matoušek předvedl parádní rozklek. Po dvou třetinách tak vedl Zlín 1:2.

Ve třetí třetině AZ vyrovnal ve 43. minutě, když Lukáš Juhász dorazil střelu Szturce. Pak měly oba týmy velké šance, ale střelu hostujícího Handla mířící do teploměru Matoušek zastavil. Domácí Adámek pak minul horní tyč Kořénkovy branky. Ve 49. minutě pálil Grygar, puk šel od zadního mantinelu do brankovištěm kde byli dva domácí hráči, ale ani jeden nedokázal dostat puk za brankovou čárou.

Minutu před koncem základní hrací doby se po vyhraném buly prosadil Matěj Pröschl, jenž pálil z nulového úhlu. AZ se ani nedostal ke hře bez brankáře, protože Janeček fauloval a hosté si moli zahrát přesilovku. Tu využil Dominik Luža, jenž se prohnal do útočného pásma a nádherně trefil levou šibenici Matouškovy branky.

Zlín tak vyhrál za tři body a šlo se do nadstavby. V prodloužení nadstavby gól nepadl a rozhodnout se muselo v nájezdech. V těch hosté proměnili tři nájezdy ze tří, zatímco domácí hráči nedali ani jeden gól. Po druhém gólu v domácí síti vystřídal Matouška Štipčák, ale ani on gólu nezabránil. Berani proto brali 4 body.

Juniorka AZetu odehraje své další utkání 12.12. na ledě Olomouce.

Fotogalerie k zápasu
Youtube