AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři nestačili soupeři z Chomutova, inkasovali sedm branek

David Motloch | 28.10.2010

Soupeř byl od začátku aktivnější, prosadit se však dokázal až v 17. minutě, kdy se trefil Rutta. Ve druhé třetině se herně ozval i Havířov, ale na vstřelení branky to bylo málo. Naopak soupeř si s chutí zastřílel a ve třetí třetině si udělal ze zápasu exhibici. Havířovští junioři nejen že inkasovali celkem sedmkrát, ale sami žádnou branku vsítit nedokázali.

Extraliga junioři - 17.kolo čt 28.10.13:30
Piráti Chomutov - AZ Havířov
7:0
(1:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 17. Rutta (Kůs), 34. Korim (Chlouba), 40. Kučera (Hammerbauer), 46. Chlouba (Bartejs), 48. Mála (Hofmeister), 50. Chlouba (Bartejs), 55. Ptáčník (Hučko, Mála). . Rozhodčí: Grech - Havelec, Fiala.. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 7:0.
Piráti Chomutov: Příhoda – Kolář, Hučko, Žižka, Pinka, Mála, Chlouba, Csanyi, Hofmeister, Hammerbauer, Rutta, Kučera, Kolčava, Novák J., Korim, Bartejs, Hrabák, Kůs, Pesjak, Ptáčník, Novák L.
AZ Havířov: Matoušek – Duda, Zientek,Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Peslar, Číp, Smuž, Teper, Lešiga, Krause, Kopún, Mach, Jindřich, Marek, Brezani, Včislák

Úvodních dvacet minut hry přineslo vzruch hlavně před hostující brankou. První obrovskou šanci měl v páté minutě domácí Mála, ale sám před Matoušek trestuhodně zamířil mimo. Následovala přesilová hra hostí, která ovšem žádné nebezpečí pro domácí branku neznamenala. Krušnohorci i nadále obléhali hostující branku a v patnácté minutě si zahráli také přesilovou hru. V ní měl Matoušek plné nohy i ruce práce a také mu při střele Rutty pomohlo břevno.

Hostující brankář odolával až do sedmnácté minuty, kdy hráli domácí další početní výhodu a tentokrát střelu Jana Rutty zastavila až síťka za zády Matouška - 1:0. Chomutovští junioři následně hráli další početní výhodu, ale svůj náskok již navýšit nestačili.

Druhá část hry přinesla mnohem více vzruchu i před domácí brankou. Hned v druhé minutě pálil nebezpečně hostující Duda a kotouč sražený Příhodou zůstal ležet v brankovišti. Naštěstí pro domácí u něho byl jako první Pinka a odpálil jej do rohu. Z následné přesilové hry hosté nic nevytěžili, i když se jim podařilo domácí čtveřici sevřít. V polovině utkání byli těsně po sobě vyloučeni domácí Karol Korim a hostující Brezani.

Oba potrestaní hráči se ukázali hned po svém návratu na ledovou plochu. Domácí obránce totiž v 34. minutě navýšil domácí náskok. Jeho střela od modré čáry totiž propadla Matouškovi přes jeho lapačku až do branky – 2:0. Hned po vhazování poté přišla i chvilka hostujícího útočníka Brezaniho.

Jeho pokus cinkl o břevno a skočil v ochranné síti. To ovšem bylo poslední nebezpečí pro Příhodu ve druhé třetině a naopak v jejím úplném závěru ještě přidali další branku domácí. Jan Hammerbauer střílel z kruhu a vyražený kotouč Matouškem jako první našel Kristián Kučera a pohotově jej vrátil do prázdné branky - 3:0.

Hned v úvodu posledního dějství tohoto utkání zůstal na ledě již potřetí ležet hostující obránce Duda. Tento zadák toho opravdu v průběhu zápasu schytal dost, přesto jej dohrál. Definitivní klid na domácí hokejky přinesla 46. minuta a branka Romana Chlouby, který doklepl pokus Bartejse od modré čáry - 4:0. Od této chvíle existovalo na ledě pouze jedno mužstvo. O necelé dvě minuty lovil Matoušek kotouč ze své branky znovu.

Po souhře Hofmeistera s Františkem Málou totiž druhý jmenovaný zakončoval do poloprázdné branky - 5:0. Hosté poté vystřídali brankáře. Poprvé se náhradní Rudl dotkl kotouče až poté, co jej svou druhou brankou v zápase překonal Roman Chlouba – 6:0. Po této brance a deset minut před koncem utkání odešli do kabiny Rutta, Kůs, Chlouba, Csanyi a Hofmeister. Prostor tak dostali další hráči, zejména stále ještě dorostenci.

V pětapadesáté minutě potom viděli diváci na ČEZ stadionu poslední branku utkání. V přesilové hře ji vstřelil Josef Ptáčník, který byl na brankovišti nejdůraznější - 7:0. V závěrečné přesilové hře chtěli hosté dosáhnout alespoň čestného úspěchu, ale Příhoda si nulu vzít nenechal, a tak si chomutovští junioři připsali do tabulky důležité tři body po domácí kanonádě.

Youtube