AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

V Chomutově junioři utrpěli krutou porážku

Tomáš Vlček | 09.03.2011

62. kolo NOEN Extraligy juniorů zavedlo hráče AZetu Havířov do Chomutova. Domácí měli bleskoý vstup do utkání a velmi rychle rozhodli o jeho výsledku. Jejich brankostroj se však nezastavil a tak si havířovští junioři odváží domů krutý debakl 2:12.

Extraliga junioři - 49.kolo út 8.3.
Piráti Chomutov - AZ Havířov
12:2
(7:1, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Csanyi (Mužík, Kůs), 3. Ptáčník (Kolčava, Kůs), 6. Hrabák, 7. Pesjak (Hanták, Pinka), 7. Kučera (Novák, Mála), 10. Pinka (Kučera), 18. Mála (Kučera, Novák), 24. Mála (Bartejs), 25. Mužík (Chlouba, Csanyi), 36. Mála (Novák, Žižka), 40. Kučera, 60. Novák (Kučera, Pinka) - 9. Kostelník (Kasperlík), 53. Kasperlík (Číp, Pechanec). Rozhodčí: Turčan - Zajíc, Rozlílek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 50:41. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 11:1, 11:2, 12:2.
Piráti Chomutov: Příhoda - Kolář, Novák, Žížka, Pinka, Mála, Chlouba, Csanyi, Mužík, Heindl, Kučera, Hanták, Kolčava, Rutta, Korim, Bartejs, Hrabák, Pesjak, Ptáčník, Kůs
AZ Havířov: Matoušek (6.- 20. a od 40. Zelenka) - Bálint, Duda, Zientek, Teper, Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Lešiga, Krause, Mach, Jindřich, Kasperlík, Pasker, Deutsch, Kostelník, Dýrr

Chomutovští vstoupili do zápasu zostra a hned v první minutě se jim podařilo skórovat. Po Mužíkově přihrávce se prosadil Karol Csanyi. Chomutov ale nezahálel, nenechal se uspokojit rychlou brankou a ve třetí minutě zvyšoval Josef Ptáčník na 2:0 a v šesté minutě se po samostatné akci prosadil Radek Hrabák. Havířov se tedy rozhodl, že už v šesté minutě vystřídá gólmana a chytat šel místa Petra Matouška Daniel Zelenka. O necelou minutu později se ukázalo, že gólman za nic nemůže, neboť se skóre zápasu opět navyšovalo. To se zajímavou tečí po střele Hantáka, prosadil Miha Pesjak. Ještě v té samé minutě přidal další branku Chomutova Kristián Kučera, když za brankářova záda dorazil kotouč při nepřehledné situaci před brankou. Havířovští byli v tuto chvíli zralí na ručník. V deváté minutě se však přece jen prosadil i AZet. Sám na brankáře Příhodu jel Tomáš Kostelník a snížil na 1:5. Chomutovští ovšem již za minutu zvýšili opět na rozdíl pěti branek, když využil přesilovku Richard Pinka. Poté se chomutovský brankostroj na chvilku zastavil, aby v osmnácté minutě František Mála uzavřel třetinu průběžným skóre 7:1.

Do druhé třetiny najely oba týmy opatrněji. O zápase bylo prakticky rozhodnuto během úvodní části. Chomutovští se ale nabažili branek a chtěli přidat další. Ve dvacáté čtvrté minutě využil další přesilovku František Mála a ve dvacáté páté minutě přidal další gól po krásné akci Jakub Mužík. Poté se hra znatelně uklidnila, ale oba týmy se pořád tlačily na soupeřovu branku. Stav zápasu se opět měnil až ve třicáté šesté minutě. To se po sérii krátkých přihrávek prosadil do poloodkryté branky opět František Mála a zkompletoval tak hattrick. Třetinu uzavřelo trestné střílení, které bylo nařízeno za krosček havířovského Dudy. Nájezd proměnil Kristián Kučera a stav po dvou třetinách tedy byl 11:1.

Třetí třetina již nic neřešila a oba týmy se spíše šetřily. V této části měli ze hry více spíš Havířovští, ale hra se hodně přelévala ze strany na stranu a bylo vidět i hodně nepřesností. Na obou stranách byli i dobře připravení gólmani, kteří tým několikrát podrželi. Havířovským se v padesáté třetí minutě dokonce podařilo snížit. Martin Kasperlík si najel do mezikruží, zpracoval přihrávku od Radka Čípa, počkal si a zavěsil kotouč pod víko branky. Chomutov nechtěl ale prohrát ani tuto třetinu, a tak se v poslední minutě vyšvihl k poslední akci, která opět skončila brankou. Na rozdíl deseti branek opět zvýšil Jakub Novák.

Autorem původní reportáže je Jan Řápek, www.klhchomutov.cz

Youtube