AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Čtvrtý zápas přinesl výborný hokej, Budějovice po obratu vedou 3:1

Jan Kudělka | 06.03.2019

Dnes se v Gascontrol Aréně odehrál čtvrtý zápas čtvrtfinále play-off mezi Havířovem a Č. Budějovicemi. Obě mužstva měly dobrý vstup do zápasu a vypracovaly si několik slibných šancí a do konce první třetiny si připsaly obě jeden gól. Druhou třetinu lépe zvládli naši hokejisté, když se dostali do vedení 3:2. Ve třetí třetině však hosté skóre otočili a v sérii tak vedou 3:1. AZ má šanci na snížit náskok Budějovic v pátečním zápase v Českých Budějovicích, který začíná v 17:30.

CHANCE LIGA - 0.kolo st 6.3.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Motor České Budějovice
3:4
(1:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. R. Veselý (Bořuta, Rehuš), 24. Gřeš (Pořízek, Rehuš), 31. L. Bednář (Bořuta, Rašner) – 13. Babka (Karabáček, Bradley), 29. Z. Doležal (Bradley, Kutlák), 52. Babka (Gilbert, Bradley), 55. Endál (Karabáček). Rozhodčí: Souček, Micka – Lukš, Novák. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2883. Střely na branku: 22:35 (8:11, 8:7, 6:17). Zblokované střely: 9:17. Vhazování: 28:48. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

AZ Residomo Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, F. Seman (A), Kotala – Bambula, R. Veselý, L. Bednář – O. Procházka, Haas (A), Maruna (C) – Pawliczek, Pořízek, Gřeš – Macuh.
HC Motor České Budějovice: Strmeň – Plášil, Pýcha, Pavlin, Kutlák (C), M. Jandus, Vydarený (A), Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Čermák (A) – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Bradley, Karabáček – Heřman, Doktor, Beránek.

Hosté začali aktivněji, ale od druhé minuty se museli bránit havířovské přesilovce. To se jim celkem bez problémů podařilo. Velkou šanci měl AZ až těsně po jejím skončení, ale Strmeň závar na svém brankovišti i následnou bombu Bořuty od modré zvládl. V 8. minutě se další šance AZetu dostal Pořízek, ale trefil jen beton. Na druhé straně v 10. minutě trefil Bradley v dobré pozici jen clonícího Dudka, chvíli poté střelu Vydareného od modré pokryl spolehlivý Bláha.

Od 12. minuty hráli přesilovku hosté a dokázali ji využít k otevření skóre. Bradley nahodil puk z pravého kruhu na branku, Karabáček na brankovišti rozhodil Bláhu a dojíždějící Jakub Babka puk dorazil do sítě – 0:1. Pak hrál AZ svou druhou přesilovku, velkou šanci měl z točky Rehuš, ale puk šel kousek vedle. Do další havířovské příležitosti si i proti dvěma obráncům troufl Gřeš, ale z mezikruží mířil těsně mimo. Domácí se tak vyrovnání dočkali v minutě 18. Radek Veselý dostal přihrávku z levé strany do jízdy na útočnou modrou a sám proti Strmeňovi střelou nad vyrážečku uspěl – 1:1.

Druhou třetinu začal naopak aktivněji AZ a byl za to odměněn vedoucí brankou. Havířovští využili rozhozené obrany soupeře a po krásné kombinaci trojice Rehuš-Veslý-Gřeš to byl právě Tomáš Gřeš, kdo doklepl puk do prázdné branky – 2:1. Vyrovnat mohl ve 26. minutě Plášil, ale trefil jen tyč havířovské branky. Chvíli poté měli jihočeši k dispozici další přesilovku. První velkou šanci v ní měl Kotala, ale v samostatném úniku Strmeně nepřekonal. A tak v pokračující přesilovce opět udeřil Motor. Bradley našel krásnou křížnou přihrávkou Zdeňka Doležala, který propálil přesunujícího se Bláhu – 2:2.

Vyrovnaný stav vydržel necelé dvě minuty. Pak AZ díky dorážce Lukáše Bednáře poprvé v zápase využil svou přesilovku a bylo to 3:2. Zápas nabral strhující tempo a k vidění byly šance na obou stranách. Více jich měl Motor, ale Babkův nájezd zlikvidoval Bláha a následný tlak havířovští s vypětím všech sil ubránili. Na druhé straně udržel Motor ve hře Strmeň, když ve 39. minutě vyrazil betonem nájezd Gřeše a pak lapačkou i dorážku Veselého.

Ve třetí třetině byla k vidění snaha budějovických o vyrovnání a také hodně vyloučení. To první řešil dlouho spolehlivý Bláha, to druhé trestná lavice. Skóre se měnilo až v 52. minutě, kdy za Bláhova záda propadl puk po obloučku Jakuba Babky. Za další tři minuty už hosté vedli. Lukáš Endál se prosmýkl mezi dvěma obránci a z velkého úhlu překonal Bláhu – 3:4.

To byl signál pro AZ zvýšit úsilí a snažit se o vyrovnání. Blízko k tomu měl dorážkou Bambula v 59. minutě, ale Strmeň byl svým zákrokem proti. To už hráli havířovští v šesti bez brankáře. Skoro celé poslední dvě minuty se odehrály v pásmu hostů, ale skóre se už nezměnilo. Po výhře 4:3 se tak Motor ujímá vedení v sérii 3:1.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (Havířov): Zápas měl vše, co v play-off patří. My jsme za stavu 3:2 udělali 2 hrubky, které soupeř potrestal a tím pádem jsme prohráli. Příští utkání se samozřejmě pokusíme vyhrát, hráči moc chtějí a chceme sérii vrátit zpět do Havířova.


Václav Prospal (Č. Budějovice): Dnešní zápas měl úplně všechno, co měl mít. Souboje, šance, atmosféru a my jsme rádi že si z něj odnášíme vítězství. Náš tým dneska ukázal velký charakter, když dokázal otočit nepříznivý stav. Nicméně série ještě není u konce, my víme že proti nám stojí silný soupeř a vše bude pokračovat za dva dny u nás.

Fotogalerie k zápasu
Youtube