AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka smetla venku Porubu 8:2

Vít Káňa | 11.10.2019

Hráči havířovské juniorky dále zůstávají ve skupině východ Redstone extraligy juniorů stále neporaženi. Dnes se jim podařilo získat tři body na ledě Poruby. Azet Porubu přestřílel 8:2 a utkání posledního s prvním tak skončilo podle očekávání.

Extraliga juniorů - 8.kolo pá 11.10.17:00
HC RT TORAX Poruba - AZ Residomo Havířov
2:8
(0:2 2:2 0:4)

Branky a nahrávky: 21. Brodek, 29. Barčák (Rambousek) – 11. Kočí (Uhlíř, Tomeček), 16. Kapitanov (Hudeček Z., Byčkov), 32. Uhlíř (Kočí, Tomeček), 33. Revaj (Pindel, Ševěček), 45. Ševěček (Revaj, Ivašenko), 55. Revaj (Ivašenko), 57. Kapitanov (Byčkov, Juhász), 60. Revaj (Pindel, Koubek. Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Veselý Vyloučení: 5:6, navíc Juhász (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 20:49 (7:13, 7:16, 6:20). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:8.

HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Havlík, Mrozek, Macurák, Pitucha, Zajíc – Pavlík, Stodůlka, Žídek – Rambousek, Brodek, Häring – Benka-Rybár, Barčák, Morávek – Anlauf, Hlavatý
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Ševěček, Kočí, Hrček, Koubek, Thiel, Topolanský – Tomeček, Revaj, Hudeček Z., Pindel, Byčkov, Mrkvica, Kapitanov, Ivašenko, Juhász, Vlček

První třetina byla ve znamení nepřesností a hráči AZetu, jako by byli, myšlenkami ještě v autobuse. Nicméně vlažně působili v první desetiminutovce hráči obou týmů. Prvním vyloučeným byl havířovský Juhász, ale Poruba vyloučení nepotrestala. V 10. minutě šel na dvě minuty za podrážení porubský Pitucha. AZet přesilovku využil a první gól zápasu vstřelil po asistenci Uhlíře a Tomečka v 11. minutě Fabián Kočí. Herní obraz se zlepšil, ale rozjezd AZetu přibrzdil faul Mrkvici ve 13. minutě. Přesilovku Poruba nevyužila a byli to havířovští, kteří se podruhé v první třetině prosadili v 16. minutě se poprvé v zápase prosadil Kapitanov po přihrávce Hudečka 0:2. Domácí se začali tlačit do brány a napadat, nicméně Štipčáka v brance Azetu se jim nepodařilo překonat.

Do druhé třetiny vstoupili hráči obou týmů s větším nasazením, jako první se prosadili hráči Poruby, gól na 1:2 vstřelil v 21. minutě po šťastném nahození na Štipčáka porubský Jiří Brodek. Poruba zvětšila nasazení a druhý gól po střele z kruhu vstřelil Jonáš Barčák 2:2 v 29. minutě, za asistence Rambouska. Nicméně hráči havířovských zvětšili nasazení a ukázali svou kvalitu ve 32. minutě se prosadil Josef Uhlíř 2:3, asistence Kočí a Tomeček. O 30 vteřin později se prosadil v 33. minutě Marek Revaj, asistence Ševěček 2:4.

Třetí třetina začala dvěma vyloučeními domácích. Ti se snažili s utkáním ještě něco udělat, ale ve 45. minutě se prosadil havířovský Vojtěch Ševěček 2:5, asistence Revaj a Ivašenko. 56. minuta přinesla druhý gól Marka Revaje v zápase a posun skóre na na 2:6. O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto, Poruba působila odevzdaným dojmem. V 57. minutě se podruhé v zápase prosadil Alexander Kapitanov, asistence Juhász 2:7. Poté byli na obou stranách vyloučeni Zajíc a Vlček oba dostali trest 2+2 minuty za hrubost. Poruba měla ještě šanci na korekci výsledku, ale za AZet se v čase 59:59 potřetí v zápase trefil Marek Revaj a svým dokonaným hattrickem upravil tak konečné skóre zápasu na 2:8.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil  (AZ Residomo Havířov): Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně, sice jsme v první třetině dali dva góly a herní projev nebyl takový, jaký jsme si od hráčů představovali. Mezi první a druhou třetinou zápasu s Porubou, proběhlo v kabině domlouvání a upozornění na chyby. Chtěli jsme po hráčích, aby v zápase praktikovali věci, které jsme si nacvičili v tréninku. Pak začala druhá třetina a my jsme dostali od domácích dva góly. Naštěstí, pro nás, soupeř další góly nepřidal a my jsme se zvedli jako tým. Ve třetí třetině soupeř, při vší úctě k jeho kvalitě, odešel fyzicky. My jsme hráli naši hru a výsledkem je vítězství o šest branek. Pokud nechceme v dalších zápasech padnout, tak musíme do zápasů vstoupit s větší aktivitou. Musíme hrát naši hru, ne se přizpůsobovat soupeři a důsledně plnit všechny úkoly, které jsme si před zápasem řekli.

Youtube