AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Bleskový nástup juniorů rozhodl o výhře nad Porubou

Petr Miklas | 10.01.2020

Tři branky v úvodních deseti minutách nasázeli mladí AZeťáci svému dnešnímu soupeři z Poruby. I v dalším průběhu pak byli lepším týmem a nakonec si připsali tři body za výhru 5:1. Další zápas sehrají v pátek doma proti Přerovu.

Extraliga juniorů - 26.kolo pá 10.1.18:00
AZ Residomo Havířov - HC RT TORAX Poruba
5:1
(3:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Pindel (Horváth, Ševěček), 8. Pindel (Horváth), 10. Vlček (Urban, Tomeček), 28. Byčkov (Tomeček, Kočí), 52. Juhász (Pindel, Ševěček) – 59. Häring (Benka-Rybár, Anlauf). Rozhodčí: Hykel – Gančařík, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 46:16 (16:3, 16:6, 14:7). Průběh utkání: 5:0, 5:1.

AZ Residomo Havířov: Atanasiadis – Koubek, Uhlíř, Pavelek, Kočí, Ševěček "A", Kubíček – Vlček, Kubík, Tomeček, Juhász "A", Ivaščenko, Byčkov, Urban, Horváth, Čempel, Pindel "C", Revaj.
HC RT TORAX Poruba: Lambert (10. Pawlas) – Mrozek, Havlík "A", Debnár, Hranický, Pitucha "C", Topolanský – Žídek, Stodůlka, Anlauf, Häring, Pavlík, Benka-Rybár, Barčák, Morávek

AZ předvedl parádní vstup do utkání, už po 34 vteřinách se po bekhendovém blafáku, zakončeném střelou pod horní tyč, prosadil Vojtěch Pindel. V 8. minutě to bylo 2:0, když opět Vojtěch Pindel zakončil rychlý protiútok a znovu použil bekhendový blafák.

V polovině 10. minuty přidal třetí branku Havířova Tomáš Vlček, který předvedl důraz v brankovišti. Tím skončilo účinkování v zápase brankáře Poruby Jana Lamberta, kterého vystřídal Filip Pawlas. Ve zbytku první třetiny už se nic zajímavého nestalo, proto Havířov vedl 3:0.

Druhá třetina už nepřinesla tolik branek, i když měl Havířov stále převahu. Šance měli také hostující hráči, ale gól padl jen jeden. Vstřelil jej na konci 28. minuty v přesilovce domácí Filip Byčkov, když Kočí ranou od modré trefil tyč a odražený puk k němu posunul Tomeček. Byčkovovi se podařilo poslat kus černé gumy do levého horního rohu Pawlasovy branky.

Ve 32. minutě měl stejný hráč další šanci AZetu, když se dostal před Pawlase. Jenže hostující gólman jeho střelu vyrazil a následná dorážka se nevešla mezi tyč. V závěru třetiny měl velkou šanci hostující Pavlík, který se obtočil kolem Atanasiadisovy branky a zkusil zasunout puk k levé tyči, ale gólman AZetu byl včas na místě a puk zastavil. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre 4:0.

Ve třetí části AZ své vedení ještě navýšil, když ve 52. minutě po krásné kombinaci s Pindelem a Ševěčkem střílel do odkryté branky Lukáš Juhász. Čestného úspěchu se dočkala i Poruba, když necelé dvě minuty před koncem střílel po závaru do odkryté branky Daniel Häring. Připravil tak Atanasiadise o čisté konto, ale jinak to byla jen kosmetická úprava konečného výsledku na 5:1.

AZ tak získal tři body do tabulky, o další bude bojovat v pátek 17.1. na domácím ledě s Přerovem.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dnes nám k vítězství stačilo kvalitně odehraných deset minut, kdy jsme dali tři góly a v podstatě rozhodli zápas. Pak si hráči mohli vyzkoušet různé věci z tréninku, hlavně v útočné fázi, protože na nás soupeř nevytvářel tlak. Bohužel to některé hráče vedlo k individuálnímu řešení situací a negaci kolektivního pojetí hry. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube