AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři se ve Škoda aréně vrátili na vítěznou vlnu

Vít Káňa | 01.11.2019

Před začátkem utkání byl bodový rozdíl mezi prvním AZetem a Šumperskými draky dvanáct bodů. Havířov byl jasným favoritem, to také v zápase potvrdil. Utkání začalo vlažně a v prvních dvaceti minutách branka nepadla. Druhá třetina přinesla dva góly pro havířovské juniory a klid na jejich hole. V závěrečné periodě dostal Šumperk dvě branky a AZet si ze šumperské Škoda arény odváží tři body za vítězství 4:0. První prohrané soutěžní utkání v Litomyšli je zapomenuto, Azet se zaslouženě vrací na vítěznou vlnu.

Extraliga juniorů - 13.kolo pá 1.11.18:30
Draci Šumperk - AZ Residomo Havířov
0:4
(0:0 0:2 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Byčkov (Revaj, Hudeček), 38. Byčkov (Hudeček), 45. Horváth (Pindel), 47. Vlček (Kočí). Rozhodčí: Grygera – Novák, Pippal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 19:25 (6:11, 6:7, 7:7). Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Draci Šumperk: Kašpar – Štrbík, Holub, Ott, Blaháček, Cekr, Plhal – Fibigr, Šembera, Kesler – Kavan, Haluza, Habrman – Tichý, Kučera, Vogel – Štefanišin, Poledna, Jurča.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Pavelek, Kočí, Uhlíř, Koubek, Zmarzlák, Ševěček, Kubíček – Makovec, Ivaščenko, Horváth – Tomeček, Hudeček, Revaj – Juhász, Byčkov, Čempel - Pindel, Vlček.

Utkání začalo v pomalejším tempu, hráči obou týmů se dlouho nemohli dostat do zápasu. V sedmé minutě se proti pravidlům, provinil domácí Marek Kesler a dostal dvou minutový trest za hákování. Přesilovou hru se Havířovu využít nepodařilo, domácí podržel gólman Kašpar. Utkání bylo otevřené, ale na obou stranách vynikali gólmani. V poslední sekundě první třetiny obdržel dvou minutový trest havířovský Josef Uhlíř. Trest se přesunul do druhé třetiny.

Druhá třetina začala pro šumperské draky dvouminutovou přesilovou hrou, a i když havířovský gólman musel předvést několik povedených zákroků, gól v přesilovce nepadl. Havířovští po přesilové hry přidali na nasazení a byla na nich vidět snaha vstřelit gól, to se jim také ve 25. minutě povedlo, když se po přihrávce Revaje trefil havířovský Filip Byčkov, stav byl 0:1. Šumperk první obdržená branka poznamenala, snažil se napadat, ale to pouze vyústilo ve vyloučení domácího Jaroslava Habrmana, který obdržel dvě minuty za podrážení. AZet přesilovku nevyužil a čelil domácímu tlaku, ten zesílil ve 29. minutě, protože na trestnou lavici usedl hostující Lukáš Juhász. Šumneprk se v přesilovce neprosadil a doslova platilo nedáš, dostaneš. Ve 38. minutě se podruhé v zápase prosadil Filip Byčkov a bylo to 0:2. Havířov byl najednou všude dříve a domácí tahali za kratří konec provazu.

Na začátku třetí třetiny bylo patrno, že domácí přece jen chtějí s utkáním něco udělat a favorita z Havířova potrápit. Naneštěstí pro ně tady byl hostující Vojtěch Pindel, který defacto rozhodl utkání na světelné tabuli skóre ukazovalo ve 45. minutě 0:3. Domácí byli zlomeni a když se dvě minuty po Pindelovi prosadil i Tomáš Vlček, bylo i na tvářích těch nejoddanějších fanoušků vidět, že dnes už je o vítězi rozhodnuto. Zápas se v podstatě dohrával a Havířov zaslouženě ve Škoda aréně zvítězil 0:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Dneska musím kluky pochválit, utkání jsme odehráli ve slušném tempu. Musím říct, že zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. Kluci a za to je musím ještě jednou pochválit, dodržovali herní systém, uplatnili i nacvičené kombinace z tréninku. Samozřejmě je nutné zapracovat na clonění a práci v před brankovém prostoru, střelbě obránců a trochu nám ještě chybí ten tlak do brány. Hráči dneska odehráli slušný zápas musím vyzdvihnout i výkon našeho gólmana Marka Štipčáka.

Youtube