AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Detail zápasu

|

AZ Havířov

Extraliga juniorů - 31.kolo pá 31.1.18:00
AZ Residomo Havířov - Draci Šumperk
5:0
(0:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Pindel (Kočí), 32. Kubík (Grygar, Tomeček), 36. Tomeček (Kubík), 37. Juhász (Pindel, Horváth), 53. Bochnak (Revaj). Rozhodčí: Šutara – Hladík, Veselý. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 42:17 (11:5, 16:6, 15:6). Průběh utkání: 0:0, 5:0.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Hrček, Pavelek, Kočí, Grygar, Kubíček P. – Hudeček, Revaj, Kubík, Pindel "C", Tomeček, Horváth, Vlček, Juhász "A", Byčkov, Bochnak.
Draci Šumperk: Venouš – Poledna, Cekr, Holub, Štrbík, Plhal – Blaháček, Polách, Štefanišin, Kavan, Habrman "C", Horký, Kesler, Jurča.

První třetina nepřinesla nijak zajímavou podívanou, šancí bylo pomálu a branka žádná. Z havířovské strany stojí za zmínku snad jen příležitosti Bochnaka a Juhásze, oba ale z ideální pozice trefili jen betony hostujícího gólmana Venouše. Za Draky byli nejblíže vstřelení branky Poledna a Polách. Oba ale rozesmutnil svým zákrokem Štipčák v havířovské brance.

Druhá třetina přinesla zlepšený výkon AZetu, za který byli domácí odměněni čtyřmi brankami. Skóre se otevřelo ve 25. minutě. Vojtěch Pindel vyhrál buly v útočné třetině na obránce Kočího a pak ztečoval jeho střelu od modré k levé Venoušově tyči – 1:0.Ve 32. minutě se Martin Kubík, v poskytnuté výhodě prosadil dorážkou na brankovišti - 2:0.

Ve 36. minutě Havířov využil přesilovku, když Daniel Tomeček zužitkoval krásnou křížnou přihrávku Kubíka u pravé tyče a doklepl puk za bezmocného Venouše – 3:0. Další využitá přesilovka AZetu přišla už ve za půl minuty. Lukáš Juhász, rovněž z blízka, dorazil puk do šumperské branky – 4:0.

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil, jen už se AZ prosadil jen jednou. V 53. minutě Ernest Bochnak dostal přihrávku do jízdy a z mezikruží střelou nad lapačku zvýšil na 5:0. O dvě minuty později našel v situaci 2 na 1 Bochnak na pravé straně Revaje, ale jeho zakončení po ledě stihl Venouš betonem zastavit. A protože v závěru utkání Štipčák zlikvidoval příležitosti Kavana i Polácha, vyhrál AZ nad Mladými Draky 5:0.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Do utkání jsme nevstoupili příliš aktivně a první třetina byla z naší strany vlažná. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila, měli jsme lepší pohyb a druhou a třetí třetinu jsme odehráli tak, jak si představujeme. Padly z toho také branky, tak jak si nacvičujeme, jak by se měly

ty situace řešit. Takže za druhou a třetí třetinu musím kluky pochválit.

Fotogalerie k zápasu
Youtube