AZ Havířov

Junioři zvítězili na Kladně po samostatných nájezdech

Tomáš Vlček | 28.01.2011

Páteční zápas juniorů AZetu na ledě HC Vagnerplast Kladno přinesl opět, po několika neúspěšných vystoupeních, pro naše hráče i fanoušky radostnou zprávu v podobě vítězství. Havířovští mladíci se poprali s nepříznivým vývojem, dokázali opakovaně dotáhnout soupeřův náskok, a nakonec si díky velké bojovnosti připsali i dvoubodový zisk za výhru na samostané nájezdy.

Extraliga junioři - 53.kolo pá 28.1.13:30
Rytíř Kladno - AZ Havířov
4:5p
(2:2, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Melka (Tomáš), 12. Melka (Hybner, Bernat), 24. Knotek (Tomáš), 44. Knotek (Doskočil, Vyšín) - 16. Pasker (Mach), 19. Mráz (Pechanec, Pasker), 40. Teper, 60. Brezani (Mach), 65. Pechanec. Rozhodčí: Wurtherle - Ondraček, Vaněk. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5:0. Střely na branku: 45:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.
Rytíř Kladno: Ilašenko - David, Gutwald, Mnatsyan, Steigauf, Tomáš - Bernat, Butor, Doskočil, Čurda, Hybner, Knotek, Krpata, Máta, Melka, Obr, Redlich, Strnad, Vyšín
AZ Havířov: Zelenka - Bálint, Duda, Zientek, Teper, Lešiga, Jindřich, Čintala - Mráz, Pechanec, Číp, Smuž, Mach, Brezani, Pasker, Puffer

Utkání se hrálo od počátku ve vysokém tempu a šance se střídali na obou stranách. Jako první skórovali domácí, když v 10. min. využili Melkou už po 13 vteřinách přesilovku. Když pak přidal za dvě minuty stejný hráč druhý gól, zdálo se, že utkání nabere jednoznačný průběh. Opak však byl pravdou, a domácí si za to velkou měrou mohli sami. V přesilovce v 16. min. jim totiž ujel Jan Pasker a snížil na 1:2. Opaření domácí nejen že pokračující přesilovku nevyužili, ale 65 vteřin před odchodem do kabin opět poněkud zaspali, a trojice havířovských útočníků - přihrávají Pasker a Pechanec a především zakončující Tomáš Mráz - tuto situaci dokonale využila k vyrovnání na 2:2.

Druhá třetina přinesla ve 23. min. pro domácí šanci opět si zahrát v početní výhodě. Kladenští dlouho mohutně branku AZetu ostřelovali až nakonec Tomáš Knotek strhl vedení zpět na jejich stranu. AZet to však nechtěl takto nechat a tak se i on přidal svým dílem k velmi útočnému charakteru utkání. Nevyužil sice od 34., respektive od 37. min., své dvě přesilovky, ale 42 vteřin před druhou sirénou přece jen Jakub Teper završil úspěšně úsilí havířovských o vyrovnání - 3:3.

Když ve 44. min. v přesilovce domácí Melka svým druhým gólem strhl vedení opět na stranu Kladna, zdálo se, že AZet už sílu na další zvrat mít nebude, ale opak byl pravdou. Havířov si srovnání na 4:4 schoval až do poslední minuty, když se ve hře bez brankáře prosadil Mario Brezani.

Prodloužení branku nepřineslo a tak o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. A protože ten rozhodující proměnil Antonín Pechanec, vezou havířovští junioři tentokrát z Kladna dva body.

Youtube