AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři se rozloučili s extraligou vysokou prohrou

Petr Miklas | 14.03.2011

H A V Í Ř O V - Junioři Azetu se chtěli s extraligou rozloučit důstojně a první třetina tomu odpovídala. Soupeři z Českých Budějovic se vyrovnali pohybem i nasazením a na jejich gól dokázali rychle odpovědět. Ve druhé třetině však dostali 4 branky aniž by jedinou vstřelili a bylo po zápase. Nutno dodat, že Českobudějovičtí se ještě mohli vyhnout baráži a tak měli větší motivaci než domácí. Ale přesto si Havířov vytvořil několik slibných příležitostí, Pechanec chtěl dosáhnout 50. bodů, ale kýžené dva body se mu udělat nepodařilo. Naopak soupeř ještě ve 3. třetině 2 branky přidal a dokonal tak debakl, tolik typický pro právě skončenou sezonu. Příští ročník Extraligy juniorů se bude muset obejít bez mladíků Azetu, kteří se budou snažit z Ligy Juniorů probojovat zpět.

Extraliga junioři - 60.kolo po 14.3.18:00
AZ Havířov - HC Motor České Budějovice
1:7
(1:1, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Suchý(Diviš) - 1. Rousek (Sedlák), 26. Rousek (Sedlák), 29. Seidl (Semrád, Sedlák), 31. Sedlák (Rousek), 34. Marek (Seidl), 54. Seidl (Marek, Sumerauer), 60. Sekera (Turek). Rozhodčí: Krenželok - Barteček, Tuizal. Vyloučení: 2:2 navíc Jindřich(AZ) 10min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:7.
AZ Havířov: Matoušek - Duda, Zientek, Teper, Krause, Suchý, Pasker, Deutsch, Čintala, Bálint, Pechanec, Čaja, Číp, Smuž, Lešiga, Mach, Jindřich, Glos, Diviš, Dýrr
HC Motor České Budějovice: Kantor (od9.Bláha) - Štěpán, Klement, Předota, Jáchym, Turek, Semrád, Kolařík, Dietz, Babka, Seidl, Sedlák, Marek, Přibyl, Sekera, Sumerauer, Švihálek, Heřman, Ježek, Rousek

Hosté nastoupili velmi aktivně, hned první jejich akce skončila gólem, když Sedlák našel úplně volného Rouska a ten prostřelil Matouška. O 2 minuty později bylo vyrovnáno - Dominik Suchý skvěle bekendovým blafákem překonal Kantora. Hostující brankář neměl nejšťastnější den – v 9. minutě se při zákroku zranil a musel být střídán, zápas tak dochytal Bláha. Hosté i nadále hráli ve vysokém tempu a další jejich obrovskou šanci zneškodnil skvělým zákrokem domácí brankář Matoušek. Do konce třetiny už se nikomu branku vstřelit nepodařilo a tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

Druhá část nezačala pro domácí nejlépe - ve 22. minutě byl vyloučen Mach, a hosté tak dostali šanci znovu se dostat do vedení. Ale hostující obránce nastřelil jen Pechance před sebou a ten se hnal do protiútoku, dostal se ze střeleckého úhlu a jeho bekendový pokus zastavil lapačkou Bláha. Při snaze svou chybu napravit se bohužel Českobudějovický hráč zranil, najel do rýhy v ledu a v plné rychlosti narazil na hrazení, dlouho zůstal ležet a musel být odnesen na nosítkách - zraněným byl Pavel Kolařík. Hosté se poté vrhli do boje s ještě větším odhodláným – hráli i za své dva zraněné spoluhráče. Další branku se jim podařio přidat až při stejném počtu hráčů na ledě – podruhé si zopakovali spolupráci Sedlák se střelcem Rouskem, ale už o minutu později mohlo být vyrovnáno - v obrovské šanci byl domácí Pechanec, kterého skvělou přihrávkou našel Číp, Bláha však jeho prudkou střelu vyrazil.

Ve 29. minutě už hosté vedli o 2 branky, velkou zásluhu na tom měl Semrád, který se dobrým pohybem uvolnil a před poloprázdnou brankou našel Seidla, který trefil přesně. Uplynuly jen 2 minuty a Matoušek lovil puk z branky počtvrté, i když před tím několikrát podržel svůj tým. Teď však byl Matoušek bez šance - Rousek našel najetého Sedláka proti jehož střele se Matoušek nestačil přesunout, Sedlák zakončil krásnou akci střelou do pravého horního růžku. Brankový účet druhé třetiny uzavřel hostující Marek , jehož nenápadná akce skončila pátou brankou hostí, když Matouškovi propadl jeho pokus. Obrovskou šanci měli v závěru třetiny domácí, když Zientkovo nahození tečoval Lešiga a zazvonila tyč Bláhovy branky! Ani následná dorážka gólem neskončila a tak na světelné tabuli bylo možno vidět po druhé třetině stav 1:5.

Domácí vstoupili do 3. třetiny aktivně, ale branky nedosáhli, přestože do poloviny třetiny byli aktivnější a dokázali si vytvořit spoustu slibných příležitostí. A tak to byli opět hosté,kdo se radoval - Marek nezištně našel Seidla, ten si puk přikopl na čepel a trefil se přesně k levé tyči Matouškovy branky. Poté převzali definitivně otěže zápasu hosté – 3 velké šance ještě Matoušek zlikvidoval, ale 49 vteřin před koncem zápasu, sezony a (pro mnohé hráče) i kariéry zasadili hosté ještě jeden úder, když Sekera prostřelil Matouška, přihrával mu Eddie Turek, syn slavného Romana, který byl dlouholetou oporou Českých Budějovic. Zápas tak nakonec skončil debaklem Havířova a vítězstvím hostí z Českých Budějovic, které ani vysoká výhra nakonec neochránila od baráže.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek(AZ Havířov):

Chtěli jsme se rozloučit důstojně, ta první třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Ve druhé třetině jsme dostali 2 rychlé góly, utkání už pak pro nás ztratilo náboj, udělali jsme chyby a naší laxností jsme dovolili soupeři skórovat. Asi to vyplývalo i z toho, že nám už o nic nešlo a hosté potřebovali vyhrát, aby se vyhnuli baráži, takže tomu dali určitě mnohem víc než my.

Youtube