AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Katastrofální vstup do zápasu stál Havířov vítězství

David Motloch | 12.11.2010

Havířovští junioři padli i proti Českým Budějovicím. Z velké části za to může 1.třetina, ve které domácí inkasovali rychle čtyři branky a hosté vyhnali z branky rozčarovaného Matouška. Přestože se zdálo, že už nebude ve zbytku zápasu o co hrát, opak byl pravdou. Ve druhé části zkorigoval stav na rozdíl tří branek Miczek. Jak nevyšel Havířovu úvod, vyšel mu perfektně závěr zápasu. Dvě využité přesilovky vrátily domácí do hry, ale poslední krok k vyrovnání stavu už Havířov nestihl a tak padl na svém ledě, ovšem po nečekaném boji.

Extraliga junioři - 20.kolo pá 5.11.
AZ Havířov - HC Motor České Budějovice
3:4
(0:4, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. MICZEK (Puffer), 50. PECHANEC (Jindřich), 52. PECHANEC (Brezani, Mach) - 11. PŘIBYL (Švihálek, Sekera), 15. SUMERAUER, 15. SEKERA, 17. SEIDL (Marek). Rozhodčí: Smeták - Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
AZ Havířov: Matoušek (Zelenka) - Bálint, Duda, Zientek, Peslar, Lešiga, Krause, Jindřich, Marek - Horák, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Smuž, Mach, Brezani.
HC Motor České Budějovice: Hrubec (Kantor) - Seidl, Heřman, Marek, Sekera, Švihálek, Turek, Ježek, Liška, Kříž, Štěpán, Klement, Předota, Přibyl, Sumerauer, Dietz, Semrád, Rousek.

Havířov si zápas prohrál hned v úvodu. Z úplného startu ještě hosté neudeřili a Havířov dokázal se soupeřem držet krok. Ale v 11.minutě již bylo vše jinak. Přibyl překonal gólmana Matouška poprvé a otevřel listinu tohoto zápasu. Tato branka domácí dosti namíchla, ovšem po druhém inkasovaném gólu, který si za svá záda nechal projít Matoušek v 15. minutě od Sumeraurera se Havířov úplně sesypal.

Za rychlých 27 vteřin totiž Mountfield zvyšoval již na 3:0, když se přesně trefil Sekera. To už bylo na brankáře Matouška příliš a místo v brankovišti tak přenechal svému kolegovi Zelenkovi. Ale ani ten si čistý štít neudržel příliš dlouho.V 17. minutě dokonal zkázu domácích Seidl, po první třetině tak Havířov prohrával o hrozivé čtyři branky.

Domácí do zbytku zápasu neměli co ztratit. Jako záblesk naděje se jevila branková situace, ve které Miczek dokázal skórovat. Do konce třetiny se ale už další brankové situace nenaskytly. Havířov mohl po zápase jen litovat hrůzostrašného začátku, protože v 50.minutě snížil na odskok již pouhých dvou branek Pechanec, který si chvíle slávy zopakoval o chvíli později, když skóroval podruhé.

Obě branky padly po využitých přesilovkách, ovšem poslední krok k vyrovnání už Havířov nestihl. Ale domácí junioři si zaslouží alespoň pochvalu za to, že i z takřka prohraného zápasu dokázali udělat pořádné drama a ukázali, že mají navíc, než je poslední příčka v ligové tabulce.

Youtube