AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZet zdolal Zubry 3:1

Daniel Wróbel | 26.02.2020

HAVÍŘOV - AZet v dnešním domácím zápase zdolal ZUBR Přerov poměrem 3:1. Většinu zápasu drželi AZeťáci vedení 1:0 až v závěru zápasu došlo k malému zdramatizování. Domácí hokejisté si však dvěma góly do prázdné brány pojistili výhru a berou cenné 3 body, které je posunuly na 6. místo tabulky. Další zápas sehraje AZ v sobotu ve Vsetíně, doma se představí v pondělí proti Litoměřicím, což je největší rival v boji o 6. místo.

CHANCE LIGA - 54.kolo st 26.2.17:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
3:1
(1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Maruna (Baláž, Malina), 58. Kotala (O. Procházka, E. Němec), 60. Kotala (Chroboček) – 59. Kubeš (Hejcman, Moučka). Rozhodčí: Skopal, Cabák – Lukš, Gančařík. Vyloučení: 1:2, navíc Číp (PRE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.108. Střely na branku: 38:23 (13:4, 9:14, 16:5). Zblokované střely: 14:10. Vhazování: 17:51. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Dajčar, Chroboček, Rašner, Malina (A), Mrowiec, T. Černý, Matai – Vrána, E. Němec, Kotala – L. Bednář (A), Baláž, Bambula – Bernovský, Maruna (C), Fridrich – O. Procházka, Cihlář, Danielčák.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Kubeš, Krisl (C), Zbořil (A), Bodák, Weinhold, Šnajnar – Navrátil, Pšurný (A), Goiš – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, Berger, M. Kratochvil – F. Dvořák, Süss, Matěj Svoboda.

Utkání začalo opatrně, oba celky dobře bránily. První velkou šanci přinesla až přesilovka AZetu v 10. minutě - Malina pálil od modré, puk minul branku, ale převzal jej Bambula, jenž se snažil po rychlém objetí zasunout k levé tyči, jenže Petrásek se rychle přesunul a akci zhatil.

To domácí ale mrzet nemuselo, protože o chvíli později pálil od modré Baláž, před brankou tečoval Jan Maruna a puk se zastavil až v síti. AZ dokázal využít hned svou první početní převahu a dostal se tak do vedení. Hosté se pak snažili o vyrovnání, ale naráželi na výborného Stezku.

Ve 14. minutě měl dobrou šanci Havířov, když po Balážově střele Petrásek puk jen vyrazil a ten zůstal volný v brankovišti. Obránci Přerova ale stihli kus černé gumy uklidit včas do bezpečí.

Minutu před koncem první části chyboval v rozehrávce domácí Mrowiec, k puku se dostal Číp, ale jeho střela z mezikruží z otočky byla hodně nepřesná. Po první třetině tak platil stav 1:0.

Ve druhé třetině se hrálo hodně do těla, oba celky si hodně hlídaly zadní vrátka a tak nebylo k vidění moc šancí. Na začátku 31. minuty měli blízko ke gólu domácí, když předvedli velký závar před Petráskem, ale hostující obrana tuto situaci ustála.

Následovala pasáž Přerova. Vše načal na konci 32. minuty Krisl, jenž tvrdě pálil od modré, ale jen do připraveného Stezky. Následně Zubr víc než minutu držel puk v útočném pásmu a točil hráče domácího celku, jenže bez střeleckých příležitostí. AZ se následně osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění, načež si domácí střídačka vzala oddechový čas. To bylo na konci 34. minuty.

Tlak Přerova se stupňoval a ve 38. minutě se před Stezku dostal sám Pšurný, jenž dostal přihrávku zpoza branky, ale ani nadvakrát nedokázal domácího gólmana překonat.

V závěru třetiny naopak tlačil AZet, ale gól nedal. Nejblíže byl po Kotalově přihrávce Němec, jenž těsně minul levou tyč Petráskovy branky. Po dvou třetinách tedy bylo skóre stále 1:0.

Ve třetí části byl obraz hry podobný tomu ze druhé třetiny. Viděli jsme hodně osobních soubojů a soubojů obou obran. Ale viděli jsme i šance. Ve 43. minutě pálil z dobré pozice hostující Berger, jenže Stezka zasáhl vyrážečkou.

V 50. minutě byli Zubři blízko vyrovnání, když Šnajnar od modré čáry mířil do pravé tyče Stezkovy branky. O minutu později mohlo udeřit na druhé straně - po Kotalově teči šel puk do horní tyče Petráskovy brány.

Pokračoval tlak AZetu, ale Petrásek čaroval. Zastavil střelu Baláže z bezprostřední blízkosti i šanci Mrowiece, jenž se z pozice obránce dostal až za branku, zpoza té vybruslil pokusil se obhodit gólmana.

V 55. minutě byl hostujícímu Čípovi udělen dvouminutový trest za nesportovní chování, když něco řekl rozhodčímu. Následně dostal ještě osobní desetiminutový trest. AZ v přesilovce mohl skórovat, ale puk zůstal ležet na brankové čáře u pravé tyče Petráskovy branky.

Branky padaly až v závěru utkání. V 58. minutě hosté odvolali brankáře, ale risk jim nevyšel, protože Havířov vyhrál buly a Jakub Kotala se s pukem dostal do středního pásma, odkud trefil prázdnou branku Přerova.

Jenže to nebylo vše. Na začátku 59. minuty Přerov snížil, když z rychlého brejku Hejcman našel Jakuba Kubeše, jenž bekhendem překonal Stezku. Zubr se znovu odhodlal ke hře bez brankáře, ale znovu inkasoval, když jedenáct vteřin před koncem Jakub Kotala vyvezl puk do útočného pásma a od pravého mantinelu zamířil do opuštěné branky.

Havířov tak získal důležité tři body. Další utkání sehraje AZ v sobotu 29.2. v 17:30 hodin na ledě Vsetína.

Autor reportáže: Petr Miklas, www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Utkání jsme začali výborně, hráli jsme do zhruba 15. minuty přesně, to, co jsme chtěli. Dali jsme gól na 1:0 a jen škoda, že jsme nevyužili další šance. V šatně jsme kluky pochválili a řekli si, že v tom budeme pokračovat. Druhá třetina už byla o něčem jiném, Začali jsme přidržovat puky, občas jsme se dostali pod tlak, ale dobré bylo, že jsme pořád vedli. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře a nakonec jsme zápas si se štěstím a obětavostí vyhráli.


Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to zápas spíše bojovný, než krásný. Nám k lepšímu výsledku chybělo to, že jsme se nenutili do střelby, netlačili jsme se do brány, a chyběly nám emoce, které jsme měli až v závěru. První třetina byla z naší strany vlažná. Druhá s třetí už byla dobrá, ale nebyli jsme produktivní. V tom nás domácí předčili.

Fotogalerie k zápasu
Youtube